De derde en de laatste week van de #feelgoodboost is aangekomen. Persoonlijk vind ik het jammer dat het bijna eindigt. Mijn eigen eetpatroon heeft ook echt een oppepper gekregen. Het laatste thema is bewust minder vlees eten. Vegetarisch koken en eten is heel veelzijdig. Als vanzelf ga je meer groente eten bijvoorbeeld. Voor het avondeten gaan wij jullie weer voorzien van veel nieuwe recepten. Hoe pak je dit nu op met de lunch? Hoe beleg je je boterham? Ik heb eens wat ideetjes voor vegetarische broodbeleg recepten op een rijtje gezet.
Zoet vegetarisch broodbeleg
Het fijne aan zoet beleg is dat het eigenlijk nooit vlees bevat. Waarom neem ik dit zoete beleg dan toch mee in het overzicht? Het zou namelijk best jammer zijn, als je het vlees vervangt door boterhammen met hagelslag. Dit strookt niet helemaal met onze eerste thema van minder suiker eten. Al is het niet zo dat je helemaal geen brood met vlokken kunt eten. Alleen beperk dit meer tot het weekend en zie het echt als een treat.
- jam en dan bijvoorkeur een jam met zo min mogelijk suiker. Ik ben fan van Zonnatura Spreads, Chia Fruit of Fior di Fruta
- appelstroop: bij voorkeur van appels gemaakt. Ik ben fan van de appelperen stroop van Zonnatura
- pindakaas: Calvé naturel of 100% pindakaas (bij AH & Plus)
- notenpasta’s: kijk bij het feel good schap in de supermarkt of de natuurwinkel
- honing
- chocolade pasta: bij het babyvoedingsschap kun je een chocolade pasta van de Kleine Keuken vinden. Al vind ik Nutella nog steeds het lekkerst…
- Fruit: banaan met geraspte pure chocolade
Zoete vegetarische broodbeleg recepten
Bovenstaand zoet broodbeleg kun je in de winkel kopen of zelf maken. Zo weet je precies wat je eet. Klik op te titel om bij het recept te komen.
Jam maken (zonder toegevoegde suiker)
Hartig vegetarisch broodbeleg
- Kaas, kaas en nog eens kaas. Van cottage cheese tot oude kaas en mozzarella, zowel geiten als koeien kaas.
- Ei: gekookt of een omelet
- Groentespread: wederom van Zonnatura of baba ganoush dat is gemaakt van aubergine
- Hummus of noem jij het hoemoes: tegenwoordig in allerlei varianten te krijgen
- Pesto: groene of rode pesto lekker met tomaat en mozzarella
- Tapenade voor de hartige trek. Mocht je geheel vega eten dan wel een variant zonder ansjovis.
- Avocado, mijn groene vriend mag zeker niet ontbreken in dit lijstje
- Salade: selderij, sandwicht spread etc. Check wel het etiket op suiker.
Hartig vegetarische broodbeleg recepten:
Bijna altijd staat er wel een potje of bakje met een zelfgemaakt smeerseltje in de koelkast. Ik neem je even mee in een aantal van mijn favorieten. Klik wederom op de titel om het recept te bekijken.
Groentespread met geitenkaas en vijg
Gegrilde groente : havermout courgette met geitenkaas
Sandwich gegrilde courgette met pesto
Quesadilla met geitenkaas en aardbeien