Pasta recepten

Voor pasta recepten kun je nooit genoeg inspiratie hebben toch? De variatie is eindeloos. Vaak zet je met een handje vol ingrediënten een heerlijke avondmaaltijd op tafel. Daarbij scoor je met een pasta gerecht altijd punten aan tafel. Iedereen lust het en het is makkelijk om te maken.

In dit overzicht staan een klassieke pasta recepten zoals spaghetti bolognese, een pasta carbonara recept of een pasta pesto. Ook vegetarische pasta recepten mogen niet ontbreken zoals spaghetti alla Norma of cacio e pepe.

Of wil je op zoek naar iets nieuws zoals een lasagne uit de pan, limoncello pasta met zalm of een pastasaus met avocado?

Filter resultaten

Een pasta maaltijd is het hele jaar door lekker. In de herfst & winter is een lasagne uit de oven heerlijk. Of een pasta met stoofvlees. Zodra de temperatuur stijgt, komen als vanzelf de koude pasta salades op tafel. Dit zijn vaak ook de ideale vakantie maaltijden.

Een recept met pasta is makkelijk en snel. Pasta is perfect voor in een eenpansgerecht. Zodra alle ingrediënten voor de saus gebakken zijn, mag de pasta en vocht erbij. Je hoeft je zo slechts op één pan te focussen en af en toe te roeren. Zeker op die dagen dat je tijd en handen te kort lijkt te komen is het fijn om te kiezen voor gemak. Gebruik voor een eenpans gerecht een pastavariant die snel gaar is.