Nog geen beoordelingen

Quesadilla met geitenkaas en aardbeien

Het is weer dinsdag en dus tijd voor een lunchrecept. Dit keer geen salade of een boterham. Maar een tosti van wraps oftewel een quesadilla met geitenkaas en aardbeien. Het heeft even geduurd, maar ik kan quesadilla inmiddels uitspreken. Wat een woord zeg. Het is Mexicaans voor een tosti met kaas.

Op vrijdag eten wij met regelmatig wraps. De kinderen vinden het feestje om een eigen wrap te vullen. Voor mij is het ideaal, want alle restjes van de hele week worden erin verwerkt. Nu bleek 1 kind niet mee te eten. Jammer, de wraps die over zijn verdwijnen normaal direct in de vriezer. Ik was dit vergeten en wilde de wraps zondag bijna weggooien. De koelkast puilde uit en de tortilla’s lagen in de weg.

quesadilla met geitenkaas

Zaterdag en zondag stonden namelijk in het teken van koken en foto’s maken voor de zomervakantie. Als je alleen werkt zoals ik, betekent vakantie dat je zowel vooraf als achteraf dubbel zo hard moet werken. Ach, I love my job en dat hoort er gewoon bij. Na een ochtendje koken, besloot ik de wraps op te maken. Ik vind ze altijd zo veelzijdig en een quesadilla is weer eens iets ander.

Het stelt allemaal niet zoveel voor hoor. Het is eigenlijk gewoon twee wraps bakken in de koekenpan met een vulling van kaas en allerlei andere lekkere dingen. De zomer is dan toch echt vandaag gestart en daar horen zomenkoninkjes bij, oftwel aardbeien. Dagelijks kunnen wij twee flinke handen oogsten en het is hier dan ook creatief met aardbeien. De combinatie van de zilte kaas met de zoete aardbeien en pittige rucola (ook uit de tuin) is te gek.

Probeer het eens uit!

quesadilla met geitenkaas

Quesadilla met geitenkaas en aardbeien

Ingrediënten

Aantal personen1 persoon
  • 1 handje aardbeien
  • 2 wraps
  • 1 flinke eetlepel smeerbare geitenkaas
  • handje rucola

Optioneel

  • verse munt

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in gelijke plakjes. Besmeer 1 wrap met de geitenkaas. Verdeel de aardbeien erover en strooi de rucola erop.
  • Verwarm een koekenpan en bak de quesadilla in 2-3 minuten goudbruin. Snijd in 6 stukken.

Linda’s Tips

  • Tip: mocht je nog verse munt hebben, strooi deze dan over de quesadilla met geitenkaas.
quesadilla met geitenkaas
 

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.