9 x Sinterklaas toetjes voor pakjesavond

Wie zoet is krijgt een Sinterklaas toetje. Zoek je nog een makkelijk Sinterklaas dessert voor pakjesavond? Deze nagerechten zet je in een handomdraai op tafel en kun je goed voorbereiden. Vlak voor het serveren haal je de Sinterklaas toetjes uit de koelkast of vriezer. Decoreer de desserts met Sinterklaas snoepgoed.

Deze Sinterklaas desserts maak je met kruidnoten oftewel pepernoten, speculaas of koek & – speculaaskruiden. Een van deze drie typische Sint ingrediënten mag zeker niet ontbreken op Pakjesavond. In het overzicht staan klassieke Sinterklaas recepten zoals een tiramisu met kruidnoten, een Sinterklaas ijstaart en een rocky road fudge met Sinterklaas snoepgoed. Maak ook eens een kruidnoten crumble met appel of truffels met een speculaas vulling. Welke van de 9 Sinterklaas toetjes ga jij proberen?

Sinterklaas toetjes

1. Appel met kruidnoten crumble

Alleen al van de titel appel met kruidnoten crumble en ijs loopt het water mij weer in de mond. Deze crumble maak je niet met bloem maar met kruidnoten (of speculaas). De warme appel met knapperig laagje en ijs lust iedereen. Een bijkomend voordeel is dat dit dessert voor Sinterklaas binnen 5 minuten in de oven staat.

Dessert met pepernoten appel met kruidnoten crumble en ijs

2. Sinterklaas ijstaart

Dit dessert hoef je tijdens de Sinterklaas viering alleen maar uit de vriezer te halen. Het enige dat je hoeft te doen is deze Sinterklaas ijstaart te versieren met Sinterklaas snoepgoed en pepernoten.

Sinterklaas toetje Sinterklaas ijstaart

3. Kruidnoten tiramisu

Geen stress met pakjesvond want deze tiramisu met kruidnoten bereid je in zijn geheel voor. Iedereen kan hiervan genieten want deze tiramisu bevat geen rauwe eieren of alcohol. Het Sinterklaas toetje bevat ook geen koffie, dus kinderen zullen dol zijn op dit verwentoetje. Een waarschuwing: het zou kunnen dat je kinderen nog lang zullen vragen om pepernoten in een toetje. Ik spreek uit ervaring 🙂

Kruidnoten tiramisu dessert voor Sinterklaas

4. Sinterklaas ijs: toetje voor Sinterklaas

In de categorie makkelijke Sinterklaas toetjes valt deze kant en klare suikerschelp met ijs. Met vanille roomijs, speculaasjes en speculaaskruiden maak je deze schattige ijsbolletjes. Vervolgens versier je het toetje voor Sinterklaas met chocolade(saus) of snoepgoed naar wens.

makkelijk Sinterklaas toetje

5. Sinterklaas rocky road fudge

Kinderen willen vast helpen bij deze rocky road fudge. De chocolade mag gebroken geworden en gesmolten in de gecondenseerde melk. Het leukste is natuurlijk om de fudge te decoreren met kruidnoten, tum tum, schuimpjes en ander heerlijk Sinterklaas snoepgoed.

Sinterklaas ijstaart voor pakjesavond

6. Salted caramel speculaas truffels

Heb jij wel eens truffels gemaakt? De buitenzijde maak je van salted caramel chocolade en de binnenzijde van roomkaas met amandel speculaasjes. Het moeilijkste onderdeel van dit recept is het wachten totdat de chocolade geheel gehard is.

Speculaas truffels Sinterklaas dessert

7. Kruidnoten pudding

Voor dit recept heb ik een rumpudding omgetoverd tot een kruidnoten pudding. De rum is vervangen door amandelsiroop en de kruidnoten geven een Sinterklaas touch aan dit toetje.

Sinterklaas toetje pepernoten pudding

8. Stoofperen met speculaas

Dit nagerecht is net een open lasagne. Ik gebruik hiervoor stoofperen, speculaasjes en een saus van mascarpone en vanille kwark. De stoofperen kun je ook vervangen door appel of rijpe peer.

Stoofperen met speculaas makkelijk sinterklaas toetje

9. Speculaas sinaasappel crumble

De lijst met Sinterklaas toetjes sluiten we af met een bijzondere combinatie van sinaasappel en kruidnoten. Ook hier maak je een crumble met o.a. speculaas of kruidnoten. Lekker met een bolletje ijs.

Sinterklaas toetje speculaas crumble met sinaasappel

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.