10 x eenpansgerechten

Eenpansgerechten zijn ideaal voor na een drukke werkdag. In dit blog staan 10 makkelijke gerechten uit 1 pan. Voor iedereen zit er wat wils tussen. Of je nu houdt van eenpansgerechten met rijst, pasta, gehakt, aardappel of kip. Of toch liever kiest voor een vegetarisch eenpansgerecht. Koken met één pan is makkelijk, gezond en snel.

Eenpansgerechten

1. Stoofpotje met gehakt

Dit is een eenpansgerecht en stoofpot tegelijk dat niet uren hoeft te stoven. Hoe fijn is dat? Dit eenpansgerecht met gehakt bevat ook nog groente en aardappelen, waardoor het een complete maaltijd in een pan is.

Stoofpotje met gehakt en groente

2. Spaanse kip uit de oven

Haal de gietijzer pan tevoorschijn en schuif deze Spaanse kip met rijst, chorizo en groente de oven in. Dit eenpansgerecht met rijst zit boordevol Spaanse smaken zoals gerookt paprikapoeder, chorizo en olijven. De kip en groente bak je even aan in de pan en vervolgens mag de rijst en bouillon erbij en gaart het gerecht in zijn geheel in de oven.

Spaanse kip met rijst uit de oven

3. Eenpans spaghetti met balletjes

Eenpansgerechten met pasta staan regelmatig op mijn weekmenu. Voor de gehaktballetjes gebruik je het vlees van verse saucijzen (verse worst). Dit is een super snelle en makkelijke manier om balletjes mee te maken. Het vlees geeft zo zijn smaak af aan de saus, zodat je nauwelijks smaakmakers nodig hebt. Ideaal!

Eenpans spaghetti met balletjes

4. Eenpans taco pasta

In dit eenpans gerecht met gehakt heb ik een bijzonder ingrediënt toegevoegd. In plaats van tomatenblokjes of passata wordt een potje taco saus gebruikt. Naast de Mexicaanse taco kruiden, krijgt de pasta zo een Mexicaanse twist. Natuurlijk mogen de bonen en kaas niet ontbreken en klaar is het makkelijke eenpansgerecht. Maak er een kleine feestmaaltijd van door er tortilla chips bij te serveren.

Eenpans taco pasta

5. Vega lasagne uit de pan

Deze vega lasagne uit de pan is en makkelijk en snel om te maken. Het hele gezin smult hiervan. Voor deze lasagne heb je geen oven nodig, want de verse lasagne bladen worden direct in de saus gegaard, handig toch?

Vega lasagne uit de pan met spinazie

6. Spaghetti met cherry tomaat en tonijn

Terwijl de pasta kookt, snijd je de andere ingrediënten. Vervolgens hussel je de tomaatjes, olijven, sjalotjes en tonijn door elkaar en klaar is de makkelijke eenpanspasta maaltijd uit een pan.

Spaghetti met cherry tomaat en tonijn

7. Champignon risotto uit de oven

Vind jij risotto maken lastig? Maak dan eens deze champignon risotto uit de oven. Dit risotto recept kan niet mislukken en je hoeft er ook niet continue voor in de pan te roeren. De champignons, andere groente en rijst bak je in een ovenvaste pan.

Champignon risotto uit de oven

8. Aziatische krieltjessalade met zalm

Dit is een makkelijk recept voor na een drukke werkdag. Terwijl de krieltjes koken, kun je de rest van de voorbereidingen doen. Alle ingrediënten hussel je door elkaar heen en klaar is het eenpansgerecht met krieltjes.

Aziatische krieltjessalade met zalm

9. Kip fajitas pasta

Nog een eenpanspasta met een Mexicaanse twist. Bak eerst de kip, dan de groente en vervolgens voeg je melk toe aan de pasta. Het geeft een lekkere romige smaak aan deze makkelijke maaltijd.

Kip fajitas pasta. Een eenpansgerecht met pasta, kip en paprika

10. Eenpans spaghetti met courgette

Als laatste in het rijtje staat deze vegetarische eenpansgerecht met spaghetti, courgette, champignons en erwten. Dit pasta gerecht is binnen 20 minuten klaar inclusief voorbereidingstijd. De truc is om het water alvast te koken.

eenpans spaghetti met courgette

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.