• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Groentespread met geitenkaas en vijg

Groentespread met geitenkaas en vijg

september 30, 2014 door Linda 6 Reacties

Bladgroente die er niet meer zo mooi uit ziet, verwerk ik graag in een groentespread. Zo hoef je restjes sla of in dit geval spinazie niet meer weg te gooien en kom je eenvoudig aan een extra portie groente. Ideaal “beleg” voor op de boterham, rijstwafel of een stuk stokbrood.

Groentespread, het klinkt misschien ingewikkeld maar het stelt niks voor. De bladgroente doe je met een handje noten of pitten en olijfolie in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer. Vervolgens doet het apparaat zijn werk. Het is eigenlijk een soort pesto, maar dan zonder kaas. Zo zie je maar weer dat een lekker gezond lunch recept zo is gemaakt.

Groentespread met geitenkaas

De spread is werkelijk overal mee te combineren. Lekker met avocado, een eitje, tonijn, tomaat of met geitenkaas en vijg. Laatst had ik een fantastische spinazie salade gemaakt. De restanten heb ik een paar dagen later op rijstwafels gedaan. De rijstwafels kan je natuurlijk ook vervangen door volkoren brood of een goed stuk desem stokbrood.

Groentespread met geitenkaas en vijg

Wat heb je nodig voor 3 boterhammen of 6 rijstwafels:

  • 50 gram gewassen spinazie
  • 30 gram pijnboompitten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • snufje peper en zout
  • 1 verse vijg
  • 75 gram geitenkaas
  • voor erbij: volkoren brood, rijstwafels of stokbrood
  • optioneel: balsamico stroop

Hoe maak je het klaar:

  1. Doe de spinazie, pijnboompitten en olijfolie in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer. Pureer tot een gladde massa. Voeg naar smaak zout en peper toe. Is de spread nog te grof, voeg dan extra olijfolie toe.
  2. Snijd de vijg in plakken en de geitenkaas in stukjes.
  3. Smeer de spread op de onderlegger naar keuze: volkoren brood, rijstwafels of stokbrood. Beleg met een plakje vijg en geitenkaas. Maak eventueel af met een paar druppel balsamico stroop.

Tip: vervang de pijnboompitten door walnoten of voeg er nog zongedroogde tomaatjes aan toe.

Tip: neem alle gewichten van de groentespread niet te nauw. Gebruik wat je in huis hebt en een paar gram meer of minder maakt echt niet uit.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: DETOX, DETOX RECEPTEN, LUNCH, PASEN, SNACK Tags: broodbeleg, dip, gezonde lunch, groentespread, makkelijk, recepten, spread

Lees Interacties

Reacties

  1. Judith - myfoodblog.nl zegt

    oktober 2, 2014 om 9:10 pm

    Leuk idee voor bij de borrel 🙂

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 2, 2014 om 9:39 pm

      Precies, ook heel lekker op toast!

      Beantwoorden
  2. Marloes zegt

    oktober 5, 2014 om 12:32 am

    Hoe lang kun je dit bewaren?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 6, 2014 om 9:20 am

      Hi, zorg dat de spread onder olie staat en dan zou ik dit een dag of 3 bewaren. Bij mij is het vaak binnen 2 dagen op.

      Beantwoorden
  3. Kim - FoodStyle zegt

    november 13, 2014 om 10:57 am

    Dit bedoel ik: Mooie foto’s!!! 🙂

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 13, 2014 om 11:35 am

      Thanks Kim, over deze ben ik zelf ook tevreden. Haha, wij spreken elkaar snel weer! X

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 190 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Weekmenu 191 makkelijke recepten Weekmenu 191 – makkelijke recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.