Amuses

Vind hier de lekkerste amuse recepten voor kerst of een dinertje. Zet in een handomdraai één van deze kleine hapjes in een glaasje op tafel. Een amuse ziet er feestelijk uit en is makkelijk om te maken. De meeste voorafjes kun je in zijn geheel voorbereiden, zodat je gerechtjes alleen nog op tafel hoeft te zetten. Je kunt deze aperitiefhapjes als start van een diner maken of tussen de gangen door serveren. Ik heb een voorliefde voor kleine hapjes in een glaasje, zoals je hieronder kunt zien. Hiervoor kun je speciale glaasjes kopen of gebruik maken van kleine weckpotjes of champagne glazen.

Filter resultaten
Amuse zalm met avocado en mango

Amuse zalm met avocado

Start het kerstdiner met een amuse in een glaasje. Kijk deze amuse zalm met avocado en mango er eens feestelijk uit zien. Het fijne aan dit amuse recept is dat het makkelijk te maken is en binnen 10 minuten op tafel staat.

Amuse Hollandse garnalen in een glaasje

Amuse Hollandse garnalen in een glaasje

40 minuten
Amuses

Amuse Hollandse garnalen in een glaasje is een lekker en feestelijk recept voor de kerst met een avocado mousse, roomkaas met frisse appel en Hollandse garnalen. Kijk snel hoe je heerlijke hapje met garnalen maakt.

Amuse in een glaasje. Ontdek 9 hapjes in een glaasje die je vooraf kunt voorbereiden.

9 x Amuse in een glaasje

Een amuse in een glaasje mag niet ontbreken met kerst. In dit overzicht staan 9 amuse recepten in een glaasje. Van een Italiaanse amuses, amuse met Hollandse garnalen tot een hartige panna cotta.

Amuse poke bowl met tonijn makkelijk voorgerecht

Amuse poke bowl met tonijn

20 minuten
Kerstrecepten 2024

Een amuse hoort bij de start van het kerstdiner. Met name kleine hapjes in een glaasje zijn bij mij favoriet. Dit jaar voeg ik een amuse poke bowl toe aan mijn lijst met kerst recepten.

Op mijn blog vind je allerlei soorten amuses. Ik geef je graag een paar tips. Zo is de Italiaanse amuse met kerst altijd enorm populair. Of maak een klassiek kerst voorgerechtje met de hollandse garnalen in een glaasje of de vitello tonnato met een twist. Met dit voorafje met zalm en avocado zit je goed, want iedereen lust dit. Naast vis hapjes, staan er ook lekkere vegetarische amuses in het lijstje. Voor ieder wat wils.