Nog geen beoordelingen

Eenpans spaghetti met spinazie en ricotta

Het thema van deze week is bewust minder vlees eten. Niet omdat vlees slecht voor je zou zijn. Reny schreef er een fijn artikel over. Juist door het vlees af en toe te laten staan, kom je in aanraking met alternatieven die ook heel lekker zijn. De variatie op je bord, daar draait het juist om. Vandaag dan ook een eenpans spaghetti met spinazie en ricotta op het menu.

eenpans spaghetti met spinazie

Vlees is altijd een fijne smaakmaker. Hoe zorg je nu dat je maaltijd lekker blijft? In deze eenpans spaghetti met spinazie zit ricotta. Dit is een Italiaanse kaas. De smaak is zacht en mild. Meestal breng ik de kaas op smaak met peper, zout en een goede olijfolie.

Eenpans spaghetti

Deze eenpans spaghetti is een makkelijke vegetarische maaltijd voor doordeweeks. Juist op die momenten dat je weinig tijd hebt. Alles kan in één grote pan en staat binnen 20 minuten op tafel. Ondertussen zijn er ook nog 3 soorten groente in verstopt. Een makkelijke en voedzame maaltijd.

Een pasta serveren doet het altijd goed. Wil je meer variëren, neem dan een kijkje bij dit lijstje met andere eenpansgerechten met pasta:

eenpans spaghetti met spinazie

Eenpans spaghetti met spinazie en ricotta

Ingrediënten

4 personen
  • 1 liter water
  • 2 rode uien
  • 1 stronk broccoli
  • 1 bouillonblokje (ik gebruik graag een knoflook of champignon variant)
  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 300 gram verse spinazie
  • 250 gram ricotta
  • 1 hand Parmezaanse kaas
  • snufje zout en peper
  • goede extra virgine olijfolie bijvoorbeeld een basilicumolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Breng alvast het water aan de kook in de pan.
  • Snijd de ui in stukjes. Was en snijd de broccoli in roosjes. Gooi de stronk niet weg. Hiermee maak je een eenvoudige broccoli soep.
  • Voeg het bouillonblokje, de ui en de spaghetti toe aan het gekookte water. Breng opnieuw aan de kook en voeg na 5 minuten de broccoli toe en na 2 minuten de verse spinazie en kook 3 minuten. Zet de deksel op de pan, zodat de spinazie gaar stoomt.
  • Roer regelmatig. Zorg ervoor dat de spaghetti onder water blijft staan.
  • Aan het einde van de kooktijd zal bijna al het water verdampt zijn. Giet het laatste beetje af. Voeg de ricotta toe en breng op smaak met zout, peper en een goede olijfolie.
  • Serveer met de Parmezaanse kaas.

Linda’s Tips

  • Tip: ben je een liefhebber van ricotta? Dan is deze spinazie lasagne ook iets voor jou.
eenpans spaghetti met spinazie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.