• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Spinazie pesto

spinazie pesto

april 8, 2015 door Linda 2 Reacties

De spinazie pesto is ontstaan uit allerlei restjes. Van dit soort recepten in de categorie “koken met kliekjes” word ik altijd erg blij. Zo zonde om iets weg te gooien.

Helaas gebeurt mij dit met enige regelmaat, omdat mijn planning anders loopt dan verwacht. Of omdat ik te optimistisch geweest ben met de kookactiviteiten voor de blog. Soms duurt de fotografie langer dan verwacht en red ik slechts 3 recepten in plaats van de geplande 5. Of duurt het schrijven langer, waardoor het koken wordt uitgesteld. Sinds januari koop en kook ik bewuster en zoek ik oplossingen voor “restjes”.

spinazie pesto

De spinazie had ik over nadat ik mijn vriezer gevuld had met groene smoothies. In de deur van mijn koelkast lag een restantje pecorino (schapenkaas). En ook vond ik een potje met een paar zongedroogde tomaatjes achter op de bovenste plank. Voordat de hele handel ging schimmelen wilde ik de producten verwerken in een pesto.

Zelfgemaakte pesto is ook handig als broodbeleg. Dat is weer eens wat anders dan kaas, worst of vleeswaren. Beleg de boterham met tomaatjes of mozzarella erop en klaar is je taartje. Bladgroente kun je ook verwerken in een spread met olijfolie zoals deze groentespread met geitenkaas.

Wat heb je nodig:

  • 1 flinke hand gewassen spinazie (70 gram)
  • 20 gram pijnboompitten
  • 40 gram pecorino
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes
  • 50 – 75 ml goede extra virgine olijfolie
  • peper naar smaak

Hoe maak je het klaar:

  1. Doe de spinazie, pijnboompitten, pecorino en zongedroogde tomaatjes in de keukenmachine / hakmolen van de staafmixer.
  2. Voeg 50 ml olijfolie toe en pureer tot een fijne massa. Is de pesto niet fijn genoeg, voeg dan olijfolie toe.
  3. Breng op smaak met een snufje peper.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+ 

 

Categorie: DETOX, DETOX RECEPTEN, LUNCH Tags: broodbeleg, hoe maak je pesto, Koken met kliekjes, koken met restjes, pesto, pesto recepten, spinazie, zelf pesto maken

Lees Interacties

Reacties

  1. anne-marij zegt

    april 8, 2015 om 11:31 am

    Goed idee, heb een hele lading in mijn moestuin staan dit recept is perfect om weer een beetje op te maken!

    Beantwoorden
  2. Foodbooksnl zegt

    april 9, 2015 om 1:36 pm

    Wat een goed idee! Lekker

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.