• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Spinazie pesto

spinazie pesto

april 8, 2015 door Linda 2 Reacties

De spinazie pesto is ontstaan uit allerlei restjes. Van dit soort recepten in de categorie “koken met kliekjes” word ik altijd erg blij. Zo zonde om iets weg te gooien.

Helaas gebeurt mij dit met enige regelmaat, omdat mijn planning anders loopt dan verwacht. Of omdat ik te optimistisch geweest ben met de kookactiviteiten voor de blog. Soms duurt de fotografie langer dan verwacht en red ik slechts 3 recepten in plaats van de geplande 5. Of duurt het schrijven langer, waardoor het koken wordt uitgesteld. Sinds januari koop en kook ik bewuster en zoek ik oplossingen voor “restjes”.

spinazie pesto

De spinazie had ik over nadat ik mijn vriezer gevuld had met groene smoothies. In de deur van mijn koelkast lag een restantje pecorino (schapenkaas). En ook vond ik een potje met een paar zongedroogde tomaatjes achter op de bovenste plank. Voordat de hele handel ging schimmelen wilde ik de producten verwerken in een pesto.

Zelfgemaakte pesto is ook handig als broodbeleg. Dat is weer eens wat anders dan kaas, worst of vleeswaren. Beleg de boterham met tomaatjes of mozzarella erop en klaar is je taartje. Bladgroente kun je ook verwerken in een spread met olijfolie zoals deze groentespread met geitenkaas.

Wat heb je nodig:

  • 1 flinke hand gewassen spinazie (70 gram)
  • 20 gram pijnboompitten
  • 40 gram pecorino
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes
  • 50 – 75 ml goede extra virgine olijfolie
  • peper naar smaak

Hoe maak je het klaar:

  1. Doe de spinazie, pijnboompitten, pecorino en zongedroogde tomaatjes in de keukenmachine / hakmolen van de staafmixer.
  2. Voeg 50 ml olijfolie toe en pureer tot een fijne massa. Is de pesto niet fijn genoeg, voeg dan olijfolie toe.
  3. Breng op smaak met een snufje peper.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+ 

 

Categorie: Detox, Detox recepten, Lunch Tags: broodbeleg, hoe maak je pesto, Koken met kliekjes, koken met restjes, pesto, pesto recepten, spinazie, zelf pesto maken

Lees Interacties

Reacties

  1. anne-marij zegt

    april 8, 2015 om 11:31 am

    Goed idee, heb een hele lading in mijn moestuin staan dit recept is perfect om weer een beetje op te maken!

    Beantwoorden
  2. Foodbooksnl zegt

    april 9, 2015 om 1:36 pm

    Wat een goed idee! Lekker

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl