• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Zoete aardappel wafels en pecannoten pasta

zoete aardappel wafels

april 2, 2016 door Linda 13 Reacties

Oh ik heb toch zoiets lekkers voor jullie vandaag: zoete aardappel wafels met pecannoten pasta. Ik ben er nog niet uit of ik dit in de categorie ontbijt, lunch of tussendoor plaats. Dat komt omdat ik wafels zoals die met havermout en appel als ontbijt eet, de hartige wafels als tussendoortje en deze variant altijd wel lust. Alleen denk ik dat jullie zoete aardappel als ontbijt minder zien zitten. Klopt dat?

zoete aardappel wafels

Ach, het maakt mij echt helemaal niks uit. Deze zoete aardappel wafels WIL je gewoon een keer uitproberen. Mocht je geen wafelijzers in je tosti apparaat hebben, dan heeft de Xenos voor € 6,99 een fijne bakvorm die je in de oven zet. Of je maakt van dit recept kleine pannenkoekjes, dat kan natuurlijk altijd. Geen paniek dus iedereen kan dit recept uitproberen.

Even terug naar de smaak. Ik ben dol op zoete aardappels. Ik was laatst op een zoete aardappel event en daar at ik een zoete aardappel gember koek. Echt te lekker en zo ben ik op het idee tot deze wafels gekomen. En de pecannoten pasta is een aanrader om erbij te maken. Zo makkelijk en smakelijk en dan heb je direct een potje met zelfgemaakt broodbeleg in de koeling staan.

Na het fotograferen had ik de wafels in stukken gesneden en uitgedeeld aan de kinderen en 3 spelende vriendinnen. Puur uit zelfbescherming, anders had ik de wafels in 1x zelf opgegeten. Alle kids waren dol op de smaak en het bord ging schoon op. Er werd nog net niet gevochten om het laatste stukje….

zoete aardappel wafels

Zoete aardappel wafels

recept voor 4 stuks

  • 1 flinke zoete aardappel (200 gram gekookt)
  • 1 ei
  • 150 ml amandelmelk
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 100 gram speltbloem (of bloem naar keuze)
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje nootmuskaat & gember
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel vanille poeder
  • olijfolie of kokosolie
  • optioneel: 1 appel

pecannoten pasta

  • 200 gram ongezouten pecannoten
  • optioneel: 1 eetlepel ahornsiroop & snufje kaneel en zout

Stappen om de zoete aardappel wafels te maken.

  1. Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook 7-9 minuten. Giet af en stamp fijn.
  2. Meng in een kom de natte ingrediënten: zoete aardappel, ei, amandelmelk, ahornsiroop.
  3. Meng alle droge ingredienten in andere kom: bloem, kaneel, nootmuskaat, gember, bakpoeder en vanillepoeder.
  4. Voeg alle ingrediënten bij elkaar en roer snel door elkaar.
  5. Verwarm het wafelapparaat. Smeer de ijzers in met olijfolie en bak in een paar minuten bruin en gaar. Serveer met de appel en de pecannoten pasta.

zoete aardappel wafels

Stappen om de pecannoten pasta te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Spreid de noten uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 10 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen en maal tot een pasta in de keukenmachine. Voeg eventueel nog een eetlepel ahornsiroop en een snufje kaneel en zout toe. Bewaar in een schoon glaasje potje in de koelkast.

zoete aardappel wafels

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: Kerst, Ontbijt Tags: lunch recepten, lunchen zonder brood, ontbijt recepten, ontbijten zonder brood, pecannoten recepten, wafels, zoete aardappel recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Cathelijne zegt

    april 2, 2016 om 11:04 am

    Mhmm! Wat een heerlijk recept! Ik ga ze binnenkort uitproberen! Zou ik eventueel de zoete aardappel ook kunnen vervangen door pompoen? En bedoel jij dat de Xenos een wafel bakvorm verkoopt? Daar ben ik heel benieuwd naar!
    Dankjewel voor de reactie!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 2, 2016 om 11:24 am

      Hi Cathelijne, ja natuurlijk kun je ook pompoen gebruiken. Dat smaakt ook geweldig bij de pecannoten pasta. En ja de Xenos verkoopt zo’n wafelvorm. Succes en laat jij mij weten hoe het smaakte? Een fotootje erbij is helemaal te gek. Gr. Linda

      Beantwoorden
  2. Ianna zegt

    april 2, 2016 om 12:46 pm

    Wauw, deze wafels zien er echt geweldig uit. Ik heb voor mijn blog wel eens pancakes gemaakt met zoete aardappel erin. Super lekker. Maar deze wafels zien er ook super lekker uit. Ik ga ze binnenkort uitproberen (eerst maar een wafelijzer scoren). Fijn weekend. x

    Beantwoorden
  3. vivian zegt

    april 11, 2016 om 1:01 pm

    Nou…….compleet mislukt :-( Het bleef slappe hap die wafels. Het werden geen mooie stevige wafels. Hoe heb jij ze zo mooi stevig gekregen? Een gewone wafel word met zelfrijzend bakmeel gemaakt. Die ene theelepel bakpoeder en dat ei doet dan toch niks. Het stolde gewoon niet genoeg. Jammer

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 12, 2016 om 9:19 am

      Hi Vivian, ik heb even geen idee wat er mis is gegaan. Was jouw zoete aardappelpuree goed droog? Hoe vloeibaar was je beslag? Wist je trouwens dat zelfrijzend bakmeel bloem met bakpoeder is? In dit recept zit 50 gram bloem en 1 theelepel dus dat zou geen probleem mogen zijn. Een tip: maak er anders een volgende keer kleine pannenkoekjes van.

      Beantwoorden
      • Vivian zegt

        april 13, 2016 om 6:18 pm

        Eehhh…ja, hoe droog moet de puree zijn? Ik heb het afgegoten en nog even laten staan dus ik denk dat het wel droog genoeg was. En mijn beslag was volgens mij gewoon goed, niet te dik maar ook niet te dun.
        Of het moet aan mijn wafelijzer liggen ofzo? Alhoewel dat ding toch ook wel loei heet word.
        Tja, ik weet het ook niet. Ik heb wel 2 wafels gegeten, ook al waren ze slap maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er de hele dag misselijk van geweest ben.
        Ik word ook misselijk van mijn eigen gemaakte granola dus ja…ik zit raar in elkaar vrees ik haha
        En ik geloof niet dat ik ze nog eens ga maken. Maar ja, als je het niet probeert weet je het niet he!

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          april 14, 2016 om 2:06 pm

          Hi Vivian, ik “ken” je inmiddels wat langer en ik heb heel hard gelachen om je reactie. Ik zou gewoon een ander receptproberen. Die havermoutbroodjes vind je te gek, weet ik zeker. Tot een volgende reactie. Warme groeten, Linda

          Beantwoorden
  4. shauni zegt

    november 8, 2016 om 10:41 am

    Zou ik van dit recept ook een taartje kunnen maken? Of moet ik dan iets aanpassen?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 8, 2016 om 10:51 am

      Hi Shauni, ik denk wel dat je het recept iets moet aanpassen. En dan wil je natuurlijk weten hoe. Dat laat ik aan jou over :) Gr. Linda

      Beantwoorden
  5. Laura zegt

    augustus 8, 2017 om 9:34 am

    Zou je deze wafels ook kunnen invriezen, zo kan ik er op elk moment van genieten :)

    Beantwoorden
  6. Mira zegt

    augustus 16, 2017 om 12:36 pm

    Heerlijk waren de wafels, zelfs de kids vonden ze lekker en dat zegt best veel ?

    Beantwoorden
  7. Esther zegt

    mei 9, 2019 om 11:47 am

    Helaas blijven de wafels bij mij ook slap. Heb je enig hoe dit kan?
    De smaak op zich is wel lekker hoor. Ik had er ng wat speculaaskruiden bij gedaan.

    Beantwoorden
    • Esther zegt

      mei 9, 2019 om 1:52 pm

      Inmiddels opgelost met meer ern extra ei en meer meel in het recept :)!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl