Nog geen beoordelingen

Zoete aardappel wafels en pecannoten pasta

Oh ik heb toch zoiets lekkers voor jullie vandaag: zoete aardappel wafels met pecannoten pasta. Ik ben er nog niet uit of ik dit in de categorie ontbijt, lunch of tussendoor plaats. Dat komt omdat ik wafels zoals die met havermout en appel als ontbijt eet, de hartige wafels als tussendoortje en deze variant altijd wel lust. Alleen denk ik dat jullie zoete aardappel als ontbijt minder zien zitten. Klopt dat?

zoete aardappel wafels

Ach, het maakt mij echt helemaal niks uit. Deze zoete aardappel wafels WIL je gewoon een keer uitproberen. Mocht je geen wafelijzers in je tosti apparaat hebben, dan heeft de Xenos voor € 6,99 een fijne bakvorm die je in de oven zet. Of je maakt van dit recept kleine pannenkoekjes, dat kan natuurlijk altijd. Geen paniek dus iedereen kan dit recept uitproberen.

Even terug naar de smaak. Ik ben dol op zoete aardappels. Ik was laatst op een zoete aardappel event en daar at ik een zoete aardappel gember koek. Echt te lekker en zo ben ik op het idee tot deze wafels gekomen. En de pecannoten pasta is een aanrader om erbij te maken. Zo makkelijk en smakelijk en dan heb je direct een potje met zelfgemaakt broodbeleg in de koeling staan.

Na het fotograferen had ik de wafels in stukken gesneden en uitgedeeld aan de kinderen en 3 spelende vriendinnen. Puur uit zelfbescherming, anders had ik de wafels in 1x zelf opgegeten. Alle kids waren dol op de smaak en het bord ging schoon op. Er werd nog net niet gevochten om het laatste stukje….

zoete aardappel wafels

Zoete aardappel wafels

Ingrediënten

4 stuks
  • 1 flinke zoete aardappel (200 gram gekookt)
  • 1 ei
  • 150 ml amandelmelk
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 100 gram speltbloem (of bloem naar keuze)
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje nootmuskaat & gember
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel vanille poeder
  • olijfolie of kokosolie

Optioneel

  • 1 appel

Pecannoten pasta

  • 200 gram ongezouten pecannoten
  • optioneel: 1 eetlepel ahornsiroop & snufje kaneel en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

Stappen om de zoete aardappel wafels te maken.

  • Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook 7-9 minuten. Giet af en stamp fijn.
  • Meng in een kom de natte ingrediënten: zoete aardappel, ei, amandelmelk, ahornsiroop.
  • Meng alle droge ingredienten in andere kom: bloem, kaneel, nootmuskaat, gember, bakpoeder en vanillepoeder.
  • Voeg alle ingrediënten bij elkaar en roer snel door elkaar.
  • Verwarm het wafelapparaat. Smeer de ijzers in met olijfolie en bak in een paar minuten bruin en gaar. Serveer met de appel en de pecannoten pasta.

Stappen om de pecannoten pasta te maken.

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Spreid de noten uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 10 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen en maal tot een pasta in de keukenmachine. Voeg eventueel nog een eetlepel ahornsiroop en een snufje kaneel en zout toe. Bewaar in een schoon glaasje potje in de koelkast.
zoete aardappel wafels
zoete aardappel wafels
 

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.