In het weekend is het feest en dan mogen de kinderen “ongezond” broodbeleg. Een pot speculoos pasta staat altijd op tafel. Het liefst de crunchy variant met stukjes koek. Lekker hoor! Nu is het mij gelukt om met andere ingrediënten de smaak zo goed als te evenaren. Met trots presenteer ik mijn speculoos pasta met avocado.
Hoe kan je nu een speculoos pasta maken met avocado? Dat krijg je toch een hele andere smaak? Niet dus. Je proeft de avocado niet. De groene vriend zorgt voor smeuïgheid. Daarbij hoef je niet zoveel noten toe te voegen. Scheelt direct in je portemonnee. Juist de geroosterde amandelen met de koekkruiden en de ahornsiroop zorgen voor de koekjessmaak. De ahornsiroop geeft zelfs een lichte karamel tintje aan de pasta.
Zo fijn om (af en toe) zelf je broodbeleg te maken. Zo weet je precies wat je eet. Bijvoorbeeld 100% pinda bij de zelfgemaakte pindakaas of aardbeienjam zonder toegevoegde suikers. En echt de smaak van de speculoos pasta met avocado zal je positief verrassen.
Geniet ervan!
Speculoos pasta met avocado
voor 1 klein potje
- 50 gram amandelen
- 1 rijpe avocado
- 4 eetlepels ahornsiroop
- 1 eetlepel speculaas kruiden (koekkruiden)
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- extra nodig: glazen potje
Hoe maak je het klaar:
- Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan. Laat iets afkoelen. Houd een paar amandelen apart.
- Maal de amandelen in de hakmolen van de staafmixer tot meel. Voeg de rijpe avocado, ahornsiroop, speculaas kruiden en gemberpoeder toe en maal tot een glad mengsel. Hak de apart gehouden amandelen grof en roer erdoor.
- Bewaar 1 week in een schoon potje in de koelkast. De speculoos pasta staat nu al 5 dagen in mijn koelkast. De smaak is nog steeds perfect alleen een klein beetje verkleurd. Of vries de helft in voor een volgende keer. Voeg dan wel een scheutje citroensap toe. Dit voortkomt verkleuring bij het ontdooien.
Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+
Wat is dit een ontzettend leuk recept! Het verbaast mij steeds weer wat er met avocado allemaal mogelijk is.. Ik ga dit onthouden want wil het zeker een keer proeven.
Yes, sla maar op in je telefoon. Het is zo lekker. Gr. Linda
Wauw dit lijkt me echt helemaal super! Tot nu toe is het ongezonde beleg eigenlijk alleen nog hagelslag met verjaardagen en feestdagen. Maar af en toe iets anders wat toch vrij gezond is is wel heel welkom als afwisseling!! Zo ben ik ook nog steeds aan het zoeken naar een het liefst simpel maar vooral redelijk gezond recept voor chocolade pasta.
Ik ga deze meteen even pinnen en waarschijnlijk deze week nog maken!
Oh leuk Marijke, goed om te horen. Ik hoor graag je reactie en foto is helemaal leuk. Gr. Linda