Nog geen beoordelingen

Speculoos pasta met avocado

In het weekend is het feest en dan mogen de kinderen “ongezond” broodbeleg. Een pot speculoos pasta staat altijd op tafel. Het liefst de crunchy variant met stukjes koek. Lekker hoor! Nu is het mij gelukt om met andere ingrediënten de smaak zo goed als te evenaren. Met trots presenteer ik mijn speculoos pasta met avocado.

speculoos pasta

Hoe kan je nu een speculoos pasta maken met avocado? Dat krijg je toch een hele andere smaak? Niet dus. Je proeft de avocado niet. De groene vriend zorgt voor smeuïgheid. Daarbij hoef je niet zoveel noten toe te voegen. Scheelt direct in je portemonnee. Juist de geroosterde amandelen met de koekkruiden en de ahornsiroop zorgen voor de koekjessmaak. De ahornsiroop geeft zelfs een lichte karamel tintje aan de pasta.

Zo fijn om (af en toe) zelf je broodbeleg te maken. Zo weet je precies wat je eet. Bijvoorbeeld 100% pinda bij de zelfgemaakte pindakaas of aardbeienjam zonder toegevoegde suikers. En echt de smaak van de speculoos pasta met avocado zal je positief verrassen.

Geniet ervan!

speculoos pasta

Speculoos pasta met avocado

Ingrediënten

Aantal personen1 klein potje
  • 50 gram amandelen
  • 1 rijpe avocado
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel speculaas kruiden (koekkruiden)
  • 1/2 theelepel gemberpoeder

Extra nodig

  • glazen potje

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan. Laat iets afkoelen. Houd een paar amandelen apart.
  • Maal de amandelen in de hakmolen van de staafmixer tot meel. Voeg de rijpe avocado, ahornsiroop, speculaas kruiden en gemberpoeder toe en maal tot een glad mengsel. Hak de apart gehouden amandelen grof en roer erdoor.
  • Bewaar 1 week in een schoon potje in de koelkast. De speculoos pasta staat nu al 5 dagen in mijn koelkast. De smaak is nog steeds perfect alleen een klein beetje verkleurd. Of vries de helft in voor een volgende keer. Voeg dan wel een scheutje citroensap toe. Dit voortkomt verkleuring bij het ontdooien.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.