• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Speculoos pasta met avocado

speculoos pasta

mei 24, 2016 door Linda 4 Reacties

In het weekend is het feest en dan mogen de kinderen “ongezond” broodbeleg. Een pot speculoos pasta staat altijd op tafel. Het liefst de crunchy variant met stukjes koek. Lekker hoor! Nu is het mij gelukt om met andere ingrediënten de smaak zo goed als te evenaren. Met trots presenteer ik mijn speculoos pasta met avocado.

speculoos pasta

Hoe kan je nu een speculoos pasta maken met avocado? Dat krijg je toch een hele andere smaak? Niet dus. Je proeft de avocado niet. De groene vriend zorgt voor smeuïgheid. Daarbij hoef je niet zoveel noten toe te voegen. Scheelt direct in je portemonnee. Juist de geroosterde amandelen met de koekkruiden en de ahornsiroop zorgen voor de koekjessmaak. De ahornsiroop geeft zelfs een lichte karamel tintje aan de pasta.

Zo fijn om (af en toe) zelf je broodbeleg te maken. Zo weet je precies wat je eet. Bijvoorbeeld 100% pinda bij de zelfgemaakte pindakaas of aardbeienjam zonder toegevoegde suikers. En echt de smaak van de speculoos pasta met avocado zal je positief verrassen.

Geniet ervan!

speculoos pasta

Speculoos pasta met avocado

voor 1 klein potje

  • 50 gram amandelen
  • 1 rijpe avocado
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel speculaas kruiden (koekkruiden)
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • extra nodig: glazen potje

Hoe maak je het klaar:

  1. Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan. Laat iets afkoelen. Houd een paar amandelen apart.
  2. Maal de amandelen in de hakmolen van de staafmixer tot meel. Voeg de rijpe avocado, ahornsiroop, speculaas kruiden en gemberpoeder toe en maal tot een glad mengsel. Hak de apart gehouden amandelen grof en roer erdoor.
  3. Bewaar 1 week in een schoon potje in de koelkast. De speculoos pasta staat nu al 5 dagen in mijn koelkast. De smaak is nog steeds perfect alleen een klein beetje verkleurd. Of vries de helft in voor een volgende keer. Voeg dan wel een scheutje citroensap toe. Dit voortkomt verkleuring bij het ontdooien.

speculoos pasta

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: Lunch Tags: broodbeleg recepten, gezond broodbeleg zelf maken, hoe maak je zelf broodbeleg, zelf broodbeleg maken

Lees Interacties

Reacties

  1. Anne zegt

    mei 24, 2016 om 7:59 am

    Wat is dit een ontzettend leuk recept! Het verbaast mij steeds weer wat er met avocado allemaal mogelijk is.. Ik ga dit onthouden want wil het zeker een keer proeven.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 24, 2016 om 1:17 pm

      Yes, sla maar op in je telefoon. Het is zo lekker. Gr. Linda

      Beantwoorden
  2. Marijke zegt

    mei 24, 2016 om 8:46 am

    Wauw dit lijkt me echt helemaal super! Tot nu toe is het ongezonde beleg eigenlijk alleen nog hagelslag met verjaardagen en feestdagen. Maar af en toe iets anders wat toch vrij gezond is is wel heel welkom als afwisseling!! Zo ben ik ook nog steeds aan het zoeken naar een het liefst simpel maar vooral redelijk gezond recept voor chocolade pasta.

    Ik ga deze meteen even pinnen en waarschijnlijk deze week nog maken!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 24, 2016 om 1:17 pm

      Oh leuk Marijke, goed om te horen. Ik hoor graag je reactie en foto is helemaal leuk. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl