Ken je de pikante hummus uit de supermarkt? Nou, die vind ik dus super lekker. In de basis kikkererwten, tahin en pittig door een pepertje ofzo. Het was dan ook een teleurstelling dat het etiket maar liefst 26 ingrediënten bevat. Ik ben dan ook aan de slag gegaan met zelf pikante hummus maken.
Zo aan het einde van de dag, krijg ik vaak trek in iets hartigs. Mijn liefde voor de rijstwafel is inmiddels bekend en die besmeer ik graag met een dikke laag hummus. Ook als ik zin heb om te snaaien, lepel ik rustig een bakje leeg met eventueel rauwkost. Zonder schuldgevoel! Zelfgemaakte hummus is immers een gezond tussendoortje.
Het geheime ingrediënt dat de hummus nog net even bijzonderder maakt is komijn. Echt, probeer het eens uit en je begrijpt direct wat ik bedoel.
Pikante hummus
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten 400 gram
- 1 chilipeper (zonder zaadjes)
- 2 eetlepels tahin (sesam pasta)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 theelepels komijn
- sap van 1/2 citroen
- snufje vers gemalen peper en zout
Bereiding
- Spoel de kikkererwten af om overtollig zout te verwijderen.
- Snijd de chilipeper fijn.
- Doe alle ingrediënten in de staafmixer of keukenmachine en mix tot de gewenste dikte. Voeg eventueel scheutje water toe of olijfolie om de hummus smeuïger te maken.
Linda’s Tips
- De tahin heb je ook nodig voor de koriander hummus, baba ganoush of zoete aardappel aubergine stamppot en staat dus niet werkeloos in de kast.
- Dit recept past ook goed bij een detox. Voor nog meer inspiratie zijn alle detox recepten bij elkaar verzameld.