Ken je de pikante hummus van die blauwe supermarkt? Nou, die vind ik dus super lekker. In de basis kikkererwten, tahin en pittig door een pepertje ofzo. Het was dan ook een teleurstelling dat het etiket maar liefst 26 ingrediënten bevat. Ik ben dan ook aan de slag gegaan met mijn eigen variatie op de pikante hummus. Zo aan het einde van de dag, krijg ik vaak trek in iets hartigs. Mijn liefde voor de rijstwafel is inmiddels bekend en die besmeer ik graag met een dikke laag hummus. Ook als ik zin heb om te snaaien, lepel ik rustig een bakje leeg met eventueel rauwkost. Zonder schuldgevoel! Zelfgemaakte hummus is immers een gezond tussendoortje.
Het geheime ingrediënt dat de hummus nog net even bijzonderder maakt is komijn. Echt, probeer het eens uit en je begrijpt direct wat ik bedoel.
Wat heb je nodig:
- 1 blik kikkererwten 400 gram
- 1 chilipeper (zonder zaadjes)
- 2 eetlepels tahin (sesam pasta)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 theelepels komijn
- sap van 1/2 citroen
- snufje vers gemalen peper en zout
Hoe maak je het klaar:
- Spoel de kikkererwten af om overtollig zout te verwijderen.
- Snijd de chilipeper fijn.
- Doe alle ingrediënten in de staafmixer of keukenmachine en mix tot de gewenste dikte. Voeg eventueel scheutje water toe of olijfolie om de hummus smeuïger te maken.
Tip: de tahin heb je ook nodig voor de koriander hummus, baba ganoush of zoete aardappel aubergine stamppot en staat dus niet werkeloos in de kast.
Op zoek naar nog meer lekkere detox recepten? Ik heb ze hier voor je verzameld.
Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+
Ik ben verzot op hummus, maar niet op de smaak van tahin. Maak hem zelf altijd zonder. Pikant pepertje erdoor kan niet slecht zijn. Hoe pinkanter hoe liever, wat mij betreft.
Onder “wat heb je nodig” staat geen koriander???
Ik wil het zeker eens proberen.
Hi Lydia, ik begrijp je opmerking niet helemaal. In de pikante hummus zit geen koriander. Ik heb nl een andere hummus op de site staan waar wel koriander inzit en dit staat ook bij de ingrediënten. Ik hoor het wel, want anders kijk ik er overheen.
Lydia, ik zie het nu pas staan na 4 x lezen. Ik heb het inmiddels aangepast. Dank voor de oplettendheid. Gr. Linda
Ja hoor, Lydia heeft gelijk. Er staat 2 theelepels komijn en bij ‘hoe maak je het klaar’ staat: hak de koriander grof. Je zegt dat er geen koriander in gaat dus zal het komijn moeten zijn. 😉
Nou ladies, ik heb het eindelijk gevonden en aangepast. Dank jullie wel. Groeten, Linda
Jammmmmmieie! Wat lekker! (Ook zonder komijn en iets meer tahin)
Hoelang kun je de hummus bewaren?
Hi Muriël, tussen de 3 – 5 dagen. Gr. Linda