• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • PASEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • PASEN 2021
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Pikante hummus

pikante hummus

juni 10, 2015 door Linda 9 Reacties

Ken je de pikante hummus van die blauwe supermarkt? Nou, die vind ik dus super lekker. In de basis kikkererwten, tahin en pittig  door een pepertje ofzo. Het was dan ook een teleurstelling dat het etiket maar liefst 26 ingrediënten bevat. Ik ben dan ook aan de slag gegaan met mijn eigen variatie op de pikante hummus. Zo aan het einde van de dag, krijg ik vaak trek in iets hartigs. Mijn liefde voor de rijstwafel is inmiddels bekend en die besmeer ik graag met een dikke laag hummus. Ook als ik zin heb om te snaaien, lepel ik rustig een bakje leeg met eventueel rauwkost. Zonder schuldgevoel! Zelfgemaakte hummus is immers een gezond tussendoortje.

Het geheime ingrediënt dat de hummus nog net even bijzonderder maakt is komijn. Echt, probeer het eens uit en je begrijpt direct wat ik bedoel.

pikante hummus

Wat heb je nodig:

  • 1 blik kikkererwten 400 gram
  • 1 chilipeper (zonder zaadjes)
  • 2 eetlepels tahin (sesam pasta)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepels komijn
  • sap van 1/2 citroen
  • snufje vers gemalen peper en zout

Hoe maak je het klaar:

  1. Spoel de kikkererwten af om overtollig zout te verwijderen.
  2. Snijd de chilipeper fijn.
  3. Doe alle ingrediënten in de staafmixer of keukenmachine en mix tot de gewenste dikte. Voeg eventueel scheutje water toe of olijfolie om de hummus smeuïger te maken.

Tip: de tahin heb je ook nodig voor de koriander hummus, baba ganoush of zoete aardappel aubergine stamppot en staat dus niet werkeloos in de kast.

Op zoek naar nog meer lekkere detox recepten? Ik heb ze hier voor je verzameld.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: DETOX, DETOX RECEPTEN, PASEN, SNACK Tags: bonen, borrelhapjes, broodbeleg, detox proof, detox recepten, detox snack, hapjes, hapjes recepten, hoe maak je zelf humus, Hummus, hummus recepten, kikkererwten, kikkererwten recept

Lees Interacties

Reacties

  1. Kim zegt

    juni 15, 2015 om 10:54 am

    Ik ben verzot op hummus, maar niet op de smaak van tahin. Maak hem zelf altijd zonder. Pikant pepertje erdoor kan niet slecht zijn. Hoe pinkanter hoe liever, wat mij betreft.

    Beantwoorden
  2. Lydia zegt

    juni 15, 2015 om 12:17 pm

    Onder “wat heb je nodig” staat geen koriander???
    Ik wil het zeker eens proberen.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 16, 2015 om 9:59 am

      Hi Lydia, ik begrijp je opmerking niet helemaal. In de pikante hummus zit geen koriander. Ik heb nl een andere hummus op de site staan waar wel koriander inzit en dit staat ook bij de ingrediënten. Ik hoor het wel, want anders kijk ik er overheen.

      Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 20, 2015 om 4:15 pm

      Lydia, ik zie het nu pas staan na 4 x lezen. Ik heb het inmiddels aangepast. Dank voor de oplettendheid. Gr. Linda

      Beantwoorden
  3. Inge zegt

    juni 19, 2015 om 3:56 pm

    Ja hoor, Lydia heeft gelijk. Er staat 2 theelepels komijn en bij ‘hoe maak je het klaar’ staat: hak de koriander grof. Je zegt dat er geen koriander in gaat dus zal het komijn moeten zijn. 😉

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 20, 2015 om 4:14 pm

      Nou ladies, ik heb het eindelijk gevonden en aangepast. Dank jullie wel. Groeten, Linda

      Beantwoorden
  4. Kim zegt

    januari 9, 2017 om 10:58 am

    Jammmmmmieie! Wat lekker! (Ook zonder komijn en iets meer tahin)

    Beantwoorden
  5. Muriël zegt

    maart 9, 2017 om 9:44 pm

    Hoelang kun je de hummus bewaren?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 13, 2017 om 9:12 am

      Hi Muriël, tussen de 3 – 5 dagen. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu makkelijke recepten 204

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • aspergesoep van schillen Aspergesoep van schillen – 3 recepten
  • havermout recepten uit de oven 5 x havermout recepten uit de oven

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • zelf pastasaus maken Zelf pastasaus maken van verse tomaten
  • tagliatelle met romige preisaus Tagliatelle met romige preisaus
  • Pasta met zalm en doperwten Pasta met zalm en doperwten
  • Plaattaart met ei, ei recepten voor Pasen Plaattaart met ei en groene asperges
  • Low-budget gerechten is een nieuwe categorie op de blog. Dit goedkope recept van tortellini soep met spinazie en worst past hier perfect bij. Een flink gevulde maaltijdsoep. Tortellini soep met spinazie en worst

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
ONDER DE PANNEN MET ESTEE ~ Hoe tof is het om met ONDER DE PANNEN MET ESTEE ~ Hoe tof is het om met een chefkok in de keuken te staan? Ik mocht een dagje koken @estee_strooker. Dit was te gek om te doen.

Estée en ik maakten een chefwaardig recept van zeebaars met een mediterrane salsa van cherrytomaatjes en olijven. Het pronkstuk van het gerecht is de op de huid gebakken zeebaars. 

Het geheim van een lekker krokant laagje op de vis zit in de temperatuur van de pan vertelde Estée mij. We gebruikten de nieuwe pannen van Tefal met een Thermo-Signal. Zodra de signal egaal rood is, kun je starten met bakken en oververhit je de pan niet. Daarnaast zorgt de coating op de pan ervoor dat de huid van de vis niet aan de pan blijft plakken. Ideaal, dit kan dus niet fout gaan!

Estee heeft nog een tweede tip over hoe je zorgt voor een knapperig korstje op de vis. Wil je die tip ook weten? Ga snel naar https://www.tefal.nl/nieuwegeneratiepannen voor de complete video en meer informatie over deze pannen. 

Ook koken als een chef? Houd mijn stories de komende dagen in de gaten. Medio deze week  deel ik in mijn stories een hele toffe winactie, waarbij je kans maakt op één van de 3 Tefal Unlimited pannen. 

@tefalnederland #tefal #samenwerking #pannen #winactie #koken #chefathome #lekkerkoken #lekkerbakken #hobbykok #giveaway #winnen #gezond #gezonderecepten #gezondeten #lekker #eten #smullen #eetsmakelijk #winnen
WEEKMENU ~ Het weekmenu vol makkelijke recepten vo WEEKMENU ~ Het weekmenu vol makkelijke recepten voor het avondeten staat weer klaar. Het hele gezin zal smullen van de recepten. Ik weet nu al dat de snelle pasta recepten, de taco’s en de kipsaté wrap met luid gejuich ontvangen zullen worden.

Het seizoen van de asperges is gestart. Persoonlijk heb ik ze nog niet gegeten, daar ga ik snel eens verandering in aanbrengen. In het weekmenu kies ik niet voor de klassieke bereiding. Kijk maar snel wat ik bedacht heb.

Het weekmenu is een dagje later online gekomen. Ik was het gisteren vergeten. We zijn lekker druk bezig de buitenkeuken. Het resultaat na 1 dag is al zo tof. Echt ik ben er zo blij mee. 

Vandaag ben ik iets bijzonders aan het doen. Op verzoek van mijn zoon, zijn we samen een dag aan het vasten voor de Ramadan. We zijn vanavond om 4 uur opgestaan voor het ontbijt en heel veel water. Tot nu toe (12:00 uur) gaat het eigenlijk prima. Ik heb meer last van het onrustige slapen van 5 tot 9 uur. Maar ik ben er nog lang niet, want om 20:50 mogen we eten. Wish me luck.

Weet jij al wat je wilt eten deze week? Swipe naar rechts of check mijn stories voor het weekmenu. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-204/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke re KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke recept voor wraps met kip is net zo lekker als het klinkt. Het hele gezin smult van deze wrap met pulled chicken saté. Bij mij thuis kregen ze er geen genoeg.

Mijn recept voor zelf saté maken is de basis voor dit wrap recept. We rijgen de kip niet aan spiezen, maar bakken de kip direct in de pan. Vervolgens trek je de kipsaté met twee vorken uit elkaar, waardoor je een soort pulled chicken krijgt. Maak er ook nog de pindasaus bij en je weet niet wat je proeft.

Dit recept wil je echt maken! Bewaar het recept. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je dit makkelijke recept niet vergeet. Het recept kun je vinden in de bio of homepage. 

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #kip #kipfilet #kipgerechten #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #lente #wraps #pulledchicken #sate #kipsate #pindasaus #satesaus #saté #wrap
WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al vo WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al voor jullie klaar hoor. Het is een beetje rommelig hier, want we zijn gestart met de voorbereidingen van de buitenkeuken. Ik zal later vandaag in mijn stories even laten zien wat de plannen zijn en wat de huidige status is. Het wordt zo tof, ik kan niet wachten.

Kun je inspiratie gebruiken voor het avondeten deze week? Bekijk dan de eetplanning met een lekker vegetarisch recept, een visje, kipfilet uit de oven, krieltjes en onwijs lekkere kipburgers met een krokant korstje van gemalen nachochips.

Voor het weekend heb ik ook twee lekkere recepten geselecteerd. Zo start je de zaterdag met een tropische verrassing. Verzamel alvast oud brood hiervoor. Voor zondag staat er een toetje op de planning. Niet zomaar een toetje maar een chocolade lava cakeje met salted caramel.

Swipe naar rechts of check mijn stories. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-203/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
Meer laden Volg mij op Instagram

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in