5 x gezond broodbeleg

Hoe beleg jij je boterham? Smeerkaas, zoet beleg of vleeswaren? Kijk voor de grap eens op de ingrediënten declaratie van vleeswaren. Heb je de “dextrose” al gevonden? Dat is gewoon suiker. Of E-621? Voor mij direct een reden om het product niet te kopen.

Gezond broodbeleg zelf maken is eenvoudig en veel lekkerder. Vandaag dan ook een overzicht met gezonde broodbeleg recepten. Met 2 tot 5 ingrediënten kun je op een eenvoudige manier zelf broodbeleg maken. Doordat je pure producten gebruikt, is de lunch op deze manier vaak veel voedzamer.

En de meeste recepten zijn ook zalig voor bij een borrel.

5x gezond broodbeleg

1. Zelfgemaakte eiersalade

De eiersalade maak ik vaak uit de losse pols. Ik geef je een suggestie wat je er allemaal in kunt doen. Met eieren, yoghurt, mayo en zout en peper kom je al een heel eind. Het liefst eet ik dit elke dag, want ik ben gek op eitjes.

zelfgemaakte eiersalade

2. Makreelsalade

Voor als je het lastig vindt om 2 x per week vis te eten, is de lunch een ideaal moment om vis te eten. Koop de vis bij de visboer en met bleekselderij, yoghurt, verse kruiden en zout en peper is deze smakelijke vis salade zo in elkaar gedraaid.

makreel salade

3. Avocado doperwtenspread met feta

Een groentespread voor op brood is altijd goed. Bij mij in de vriezer ligt standaard een pak biologische erwten. Even koken,een avocado toevoegen met feta en de hele handel pureren. Ook lekker als dip of op een wrap voor de lunch.

avocado doperwtenspread

4. Pikante hummus

Ik ben verslaafd aan hummus. Het is een ideale hartige snack. Ik lepel gerust een half bakje leeg. Ook op brood smaakt het perfect. Lekker met een eitje erop of maak er een taartje van en versier je boterham met allerlei soorten rauwe groenten.

pikante hummus

5. Zelf pindakaas maken

Voor de zoetekauwen onder ons, een pindakaas recept om zelf te maken. Nou ja recept. Het is een kwestie van pinda’s doppen en vermalen in de keukenmachine met een snuf zout. Zo simpel en wat een pure heerlijke smaken. Geen suiker, geen olie, puur alleen de pinda’s. Ook erg leuk om samen met kinderen te maken.

Zelf pindakaas maken

Wat is jullie favoriete zelfgemaakte broodbeleg? Ik ben heel benieuwd en deel je reactie onder de post.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.