• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Pompoen spread met pecannoten

pompoen spread

januari 14, 2016 door Linda 6 Reacties

Ik zit een beetje in de pompoen fase. Na het diner van spelt met pompoen, wortelen en feta van afgelopen week, nu een lunch recept met mijn grote oranje vriend.

Via Facebook kreeg ik een berichtje van volger Marleen “Leek wel alsof iedereen voor jouw gerecht gaat” omdat de pompoen bij zowel de Jumbo als de Albert Heijn uitverkocht was. Kijk, hier word ik nu zo blij van.

Om het jullie makkelijk te maken een pompoen recept met blokjes pompoen uit de vriezer. Voor het gemak heb ik altijd zo’n pak in de vriezer om mijn maaltijd meer groente mee te geven of snel een eenvoudige soep te maken.

pompoen spread

Met de pompoen maak ik dit keer broodbeleg. Ik ben gek op het assortiment van Zonnatura met allerlei groentespreads en ook bij de verse humus zie je tegenwoordig een pompoenvariant. Waarom zou ik zelf niet eens mijn eigen pompoen broodbeleg maken?

De pompoen wordt kort gekookt met een klein beetje water. Zo blijven alle vitamines het beste behouden. Ondertussen maak ik een noten pasta die met de pompoenmousse wordt gemengd. Het resultaat is een zacht zoete pompoen spread.

Groente eten wordt zo wel heel makkelijk. Je kunt de spread ook als dip gebruiken, op brood, op toast en door de pasta.

groentespread van pompoenPompoen spread

Wat heb je nodig:

  • 150 gram pompoen (diepvries)
  • 4 eetlepels water
  • 50 gram pecannoten (walnoten)
  • 2 theelepels honing
  • snufje kaneel
  • optioneel: snufje gember
  • extra nodig: glazen potje

Stappen om pompoen spread te maken:

  1. Kook de pompoenblokjes 4-6 minuten in 4 eetlepels water. Let op dat niet al het water verdampt. Giet af en laat afkoelen.
  2. Maal de pecannoten in een keukenmachine of hakmolen van de staafmolen fijn tot de olie vrijkomt. Vrij snel ontstaat er een soort meel dat tegen de zijkanten van je keukenmachine plakt. Zet met regelmaat het apparaat stil en schraap het meel van de zijkanten. Door de kleine hoeveelheid ontstaat er binnen 3 minuten een notenpasta.
  3. Voeg de afgekoelde pompoen toe met de honing en een snufje kaneel. Persoonlijk vind ik een snufje gemberpoeder ook te gek.
  4. Bewaar in een glazen potje in de koelkast.

Tip: Zelf broodbeleg maken is snel en makkelijk. Bladgroente die er niet meer zo mooi uit ziet, verwerk ik graag in een groene groentespread. Zo hoef je restjes sla of in dit geval spinazie niet meer weg te gooien en kom je eenvoudig aan een extra portie groente.

pompoenspread zelf broodbeleg makenBewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Pinterest | Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: Lunch, Pasen Tags: broodbeleg, broodbeleg recepten, gezond broodbeleg zelf maken, hapjes, hapjes recepten, hoe maak je zelf broodbeleg, Pompoen, pompoen recepten, spread, zelf broodbeleg maken, zelf spread maken

Lees Interacties

Reacties

  1. Marian zegt

    januari 15, 2016 om 8:14 pm

    Lijkt me heerlijk….Ga ik proberen.
    Heb je enig idee hoelang je dit kunt bewaren?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 16, 2016 om 3:40 pm

      Zeker een dag of 3. Ik ben het aan het testen nu.

      Beantwoorden
  2. Patrick zegt

    februari 5, 2016 om 10:11 pm

    Op de foto zie ik walnoten…

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 8, 2016 om 9:16 am

      Hi Patrick, dat klopt. Mijn pecannoten waren op en ik miste nog iets op de foto. Dus ik heb even gesmokkeld met walnoten. Gr Linda

      Beantwoorden
  3. Lisenka zegt

    april 26, 2017 om 6:52 pm

    Hoi,
    Moet het perse in een glazen potje? Of staat dat gewoon leuk? #durftevragen?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 27, 2017 om 7:17 am

      Hi Lisenka, dat hoeft niet perse. Maar ik bewaar dit soort dingen liever in glas dan in plastic bijvoorbeeld. De spreads of jam die je in de supermarkt koopt is ook verpakt in glas. Misschien heb je nog een leeg jampotje ofzo? Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl