• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Pompoen spread met pecannoten

pompoen spread

januari 14, 2016 door Linda 6 Reacties

Ik zit een beetje in de pompoen fase. Na het diner van spelt met pompoen, wortelen en feta van afgelopen week, nu een lunch recept met mijn grote oranje vriend.

Via Facebook kreeg ik een berichtje van volger Marleen “Leek wel alsof iedereen voor jouw gerecht gaat” omdat de pompoen bij zowel de Jumbo als de Albert Heijn uitverkocht was. Kijk, hier word ik nu zo blij van.

Om het jullie makkelijk te maken een pompoen recept met blokjes pompoen uit de vriezer. Voor het gemak heb ik altijd zo’n pak in de vriezer om mijn maaltijd meer groente mee te geven of snel een eenvoudige soep te maken.

pompoen spread

Met de pompoen maak ik dit keer broodbeleg. Ik ben gek op het assortiment van Zonnatura met allerlei groentespreads en ook bij de verse humus zie je tegenwoordig een pompoenvariant. Waarom zou ik zelf niet eens mijn eigen pompoen broodbeleg maken?

De pompoen wordt kort gekookt met een klein beetje water. Zo blijven alle vitamines het beste behouden. Ondertussen maak ik een noten pasta die met de pompoenmousse wordt gemengd. Het resultaat is een zacht zoete pompoen spread.

Groente eten wordt zo wel heel makkelijk. Je kunt de spread ook als dip gebruiken, op brood, op toast en door de pasta.

groentespread van pompoenPompoen spread

Wat heb je nodig:

  • 150 gram pompoen (diepvries)
  • 4 eetlepels water
  • 50 gram pecannoten (walnoten)
  • 2 theelepels honing
  • snufje kaneel
  • optioneel: snufje gember
  • extra nodig: glazen potje

Stappen om pompoen spread te maken:

  1. Kook de pompoenblokjes 4-6 minuten in 4 eetlepels water. Let op dat niet al het water verdampt. Giet af en laat afkoelen.
  2. Maal de pecannoten in een keukenmachine of hakmolen van de staafmolen fijn tot de olie vrijkomt. Vrij snel ontstaat er een soort meel dat tegen de zijkanten van je keukenmachine plakt. Zet met regelmaat het apparaat stil en schraap het meel van de zijkanten. Door de kleine hoeveelheid ontstaat er binnen 3 minuten een notenpasta.
  3. Voeg de afgekoelde pompoen toe met de honing en een snufje kaneel. Persoonlijk vind ik een snufje gemberpoeder ook te gek.
  4. Bewaar in een glazen potje in de koelkast.

Tip: Zelf broodbeleg maken is snel en makkelijk. Bladgroente die er niet meer zo mooi uit ziet, verwerk ik graag in een groene groentespread. Zo hoef je restjes sla of in dit geval spinazie niet meer weg te gooien en kom je eenvoudig aan een extra portie groente.

pompoenspread zelf broodbeleg makenBewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Pinterest | Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: LUNCH, PASEN Tags: broodbeleg, broodbeleg recepten, gezond broodbeleg zelf maken, hapjes, hapjes recepten, hoe maak je zelf broodbeleg, Pompoen, pompoen recepten, spread, zelf broodbeleg maken, zelf spread maken

Lees Interacties

Reacties

  1. Marian zegt

    januari 15, 2016 om 8:14 pm

    Lijkt me heerlijk….Ga ik proberen.
    Heb je enig idee hoelang je dit kunt bewaren?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 16, 2016 om 3:40 pm

      Zeker een dag of 3. Ik ben het aan het testen nu.

      Beantwoorden
  2. Patrick zegt

    februari 5, 2016 om 10:11 pm

    Op de foto zie ik walnoten…

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 8, 2016 om 9:16 am

      Hi Patrick, dat klopt. Mijn pecannoten waren op en ik miste nog iets op de foto. Dus ik heb even gesmokkeld met walnoten. Gr Linda

      Beantwoorden
  3. Lisenka zegt

    april 26, 2017 om 6:52 pm

    Hoi,
    Moet het perse in een glazen potje? Of staat dat gewoon leuk? #durftevragen?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 27, 2017 om 7:17 am

      Hi Lisenka, dat hoeft niet perse. Maar ik bewaar dit soort dingen liever in glas dan in plastic bijvoorbeeld. De spreads of jam die je in de supermarkt koopt is ook verpakt in glas. Misschien heb je nog een leeg jampotje ofzo? Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Voor de drukke dagen met sporten van de kids is een macaroni ovenschotel met broccoli ideaal om op tafel te zetten. Dit makkelijk recept is zo klaar. Macaroni ovenschotel met broccoli
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.