Nog geen beoordelingen

Pompoen spread met pecannoten

Ik zit een beetje in de pompoen fase. Na het diner van spelt met pompoen, wortelen en feta van afgelopen week, nu een lunch recept met mijn grote oranje vriend.

Via Facebook kreeg ik een berichtje van volger Marleen “Leek wel alsof iedereen voor jouw gerecht gaat” omdat de pompoen bij zowel de Jumbo als de Albert Heijn uitverkocht was. Kijk, hier word ik nu zo blij van.

Om het jullie makkelijk te maken een pompoen recept met blokjes pompoen uit de vriezer. Voor het gemak heb ik altijd zo’n pak in de vriezer om mijn maaltijd meer groente mee te geven of snel een eenvoudige soep te maken.

pompoen spread

Met de pompoen maak ik dit keer broodbeleg. Ik ben gek op het assortiment van Zonnatura met allerlei groentespreads en ook bij de verse humus zie je tegenwoordig een pompoenvariant. Waarom zou ik zelf niet eens mijn eigen pompoen broodbeleg maken?

De pompoen wordt kort gekookt met een klein beetje water. Zo blijven alle vitamines het beste behouden. Ondertussen maak ik een noten pasta die met de pompoenmousse wordt gemengd. Het resultaat is een zacht zoete pompoen spread.

Groente eten wordt zo wel heel makkelijk. Je kunt de spread ook als dip gebruiken, op brood, op toast en door de pasta.

pompoen spread

Pompoen spread

Ingrediënten

1 portie (200 gram)
  • 150 gram pompoen diepvries
  • 4 eetlepels water
  • 50 gram pecannoten walnoten
  • 2 theelepels honing
  • snufje kaneel

Optioneel

  • snufje gember

Extra nodig

  • glazen potje

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Kook de pompoenblokjes 4-6 minuten in 4 eetlepels water. Let op dat niet al het water verdampt. Giet af en laat afkoelen.
  • Maal de pecannoten in een keukenmachine of hakmolen van de staafmolen fijn tot de olie vrijkomt. Vrij snel ontstaat er een soort meel dat tegen de zijkanten van je keukenmachine plakt. Zet met regelmaat het apparaat stil en schraap het meel van de zijkanten. Door de kleine hoeveelheid ontstaat er binnen 3 minuten een notenpasta.
  • Voeg de afgekoelde pompoen toe met de honing en een snufje kaneel. Persoonlijk vind ik een snufje gemberpoeder ook te gek.
  • Bewaar in een glazen potje in de koelkast.

Linda’s Tips

  • Tip: Zelf broodbeleg maken is snel en makkelijk. Bladgroente die er niet meer zo mooi uit ziet, verwerk ik graag in een groene groentespread. Zo hoef je restjes sla of in dit geval spinazie niet meer weg te gooien en kom je eenvoudig aan een extra portie groente.

Bewaar dit recept op Pinterest!

pompoen spread

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Pompoenspread met pecannoten 1

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.