• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Baba ganoush (aubergine dip)

baba ganoush recept

mei 27, 2015 door Linda 6 Reacties

Lekker dippen, ik kan er niet genoeg van krijgen. Ik vind het altijd erg feestelijk om een schaaltje met rauwkost op tafel te zetten en lekker van te snoepen. Regelmatig komt er bij ons hummus of guacamole op tafel. Ook de kids zijn er gek op. Zo eten ze stiekem een extra portie groente, zonder het door het hebben. Met dit baba ganoush recept heb je voor je het weet een hele aubergine naar binnen gewerkt!

Nieuw in ons dip repertoire is baba ganoush. Het klinkt nogal oosters en dat is het ook. Baba ganoush is een aubergine dip. Eigenlijk hoort de aubergine geroosterd te worden op houtskool. Tegenwoordig is het ook goed om de groente te grillen / roosteren in de oven. Voor dit recept moet je even op zoek naar tahin. Dat is sesampasta dat vaak bij de grotere supermarkten te vinden is. Je hebt dit ook nodig voor als je hummus wilt maken. Ik ben gek op tahin, het is net een soort vloeibare pindakaas maar dan van sesamzaad.

baba ganous recept

De aubergine dip is een ideale snack voor tussendoor of bij een borrel, lekker met brood. Dat is nu even niet de bedoeling, dus ik smeer dit zalige goedje op een rijstwafel of eet het met rauwkost. Dit baba ganoush recept heb ik trouwens nog als basis gebruikt voor een heerlijk hoofdgerecht. Komt binnenkort online…

baba ganous recept

Wat heb je nodig voor 1 schaaltje:

  • 1 aubergine
  • 1/2 teen knoflook heel fijn gesneden
  • snufje zeezout
  • sap van 1/2 citroen
  •  1 eetlepel tahin
  • 1/2 theelepel komijn (of meer naar smaak)
  • optioneel: verse platte peterselie

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Prik met een vork een aantal gaatjes in de aubergine. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven en zet 50-60 minuten in de oven. Draai halverwege om.
  3. Laat even afkoelen, snijd doormidden en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit.
  4. Prak het vruchtvlees en meng met de knoflook, zout, citroen, tahin en komijn.

Tip: de baba ganoush is een dag of 3 houdbaar in de koelkast

Op zoek naar nog meer lekkere detox recepten? Ik heb ze hier voor je verzameld.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: Detox, Detox recepten, Pasen, Snack Tags: aubergine, aubergine puree, aubergine recept, baba ganoush recept, borrelhapjes, dip recept, hapjes, hapjes recepten, tussendoortje

Lees Interacties

Reacties

  1. Lies zegt

    april 12, 2016 om 10:42 am

    Ik maak dit ook wel eens maar rooster dan de aubergine op het gasfornuis. Gewoon de aubergine direct op het pitje leggen en met een vuurbestendige tang af en toe draaien. Als hij rondom zwartgeblakerd is gaat hij in een stevig zakje of precies passend bakje om verder te stomen. Als de aubergine voldoende is afgekoeld kan de schil er af en kun je de aubergine, met rooksmaakje, pureren. Lekker snel!

    Beantwoorden
    • Milly zegt

      juli 11, 2017 om 8:19 pm

      goed idee!

      Beantwoorden
  2. Pauline zegt

    april 17, 2016 om 10:50 am

    Hoi,

    Ik heb zojuist de aubergine dip gemaakt en ben toch wel benieuwd naar het hoofdgerecht waarin je deze dip als basis gebruikt. Staat het toevallig al online?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 19, 2016 om 10:21 am

      Ja, het hoofdgerecht staat ook online. Dat is de Zoete aardappel aubergine stamppot. Succes.

      Beantwoorden
  3. Drumles den haag zegt

    oktober 7, 2016 om 11:29 am

    Heerlijk recept. De aubergine ligt nu in de oven. Wist even niet meer wat ik ermee kon maken, dus dit is een goede oplossing. Dankje!

    Beantwoorden
  4. Milly zegt

    juli 11, 2017 om 8:21 pm

    Ik eet ook vaak een aubergine dip van de Griek, weet even geen naam, vind het zo lekker. Maar toen ik het onlangs maakte vond ik het minder. Dus ga nu jouw recept maken. Je site ziet er leuk uit, heb al wat gemaakt! Leuk om nieuwe ideetjes op te doen!
    mijn man is ook niet zo gek van nieuw of ‘andere’ dingen, dus ik heb de man-vriendelijke kapsalon gemaakt hahaha, we hebben nooit een ‘echte’ gegeten en deze was gewoon erg lekker. Een blijvertje ;-)

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl