Nog geen beoordelingen

Appel met kruidnoten crumble en ijs

Alleen al van de titel van appel met kruidnoten crumble en ijs begin ik direct weer te kwijlen. Zoals ik vorige week al vertelde, zal ik bestaande recepten een Sinterklaas twist geven. Een crumble maak je normaal met boter, bloem en suiker. Vervang de bloem door kruidnoten en je hebt een zalige crumble én dessert.

Zet dit Sinterklaas toetje maar vast op de agenda voor pakjesavond. Tijdens de kookdag hebben Lucie, zoonlief en ik er zo van genoten. Daarbij is het super makkelijk om te maken. Laatst kwamen mijn ouders en zusje met haar gezin bij ons eten. We hadden Chinees laten bezorgen. Het toetje van warme appel met kruidnoten crumble heb ik binnen 5 minuten met behulp van mijn zusje in elkaar gedraaid.

Appel met kruidnoten crumble en ijs

Ik had nooit eerder warme ricotta (zachte Italiaanse kaas) in een dessert verwerkt. Dit is mij toch een partij smakelijk. Het maakt dit dessert ook net even anders. De kaas en appel zijn lekker zacht met daarbovenop een crunchy crumble. Serveer de kruidnoten crumble met ijs en het is feest voor iedereen aan tafel.

Appel met kruidnoten crumble en ijs

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 1 grote zoete appel elstar
  • 100 gram ricotta
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels honing
  • snufje koek en speculaaskruiden
  • 40 gram kruidnoten
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen
  • 4 bolletjes ijs naar keuze

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de ricotta uit over de bodem van een ovenschaal.
  • Smelt de boter met de honing in een pannetje op zacht vuur.
  • Verwijder het klokhuis van de appel met een appelboor en snijd in 4 plakken. Leg op de ricotta en bestrooi met een flinke snuf koekkruiden.
  • Verdeel de helft van het boter honing mengsel over de appeltjes.
  • Hak de kruidnoten grof en voeg toe aan rest van het boter honing mengsel. Verdeel de kruidnoten crumble over de appeltjes en strooi er geschaafde amandeltjes over. Zet 20 minuten in de oven. Serveer met 4 bolletjes ijs naar keuze.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.