Nog geen beoordelingen

Aardbeien jam zonder suiker

Ik heb weer iets lekkers voor jullie gevonden: jam zonder suiker. En zo simpel! Ook nog eens jam maken zonder het fruit te koken en dus binnen 5 minuten klaar. Ideaal! Mijn kids eten bij het ontbijt graag een boterham met jam. Een van de favoriete soorten is Chia Fruit van Mr. Kitchen’s. Zij hebben de suiker deels vervangen door chiazaad.

Jam zonder suiker

Zodra de zaden wellen in vocht en ontstaat er een soort gelei. Super handig dus om jam mee te maken. Daarbij dacht ik altijd dat het fruit gekookt moet worden. Dit zorgt er namelijk voor dat de jam langer houdbaar is. Maak je, zoals ik een klein potje, dan kun je het fruit ook pureren in de blender of staafmixer.

De jam zonder suiker is heerlijk op brood, cracker of door de yoghurt. Ik ben benieuwd hoe snel het potje bij jou op is.

jam zonder suiker

Aardbeien jam zonder suiker

Ingrediënten

Aantal personen1 klein potje
  • 100 gram aardbeien
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel ahornsiroop of agavesiroop
  • 1 theelepel vanille essence
  • 1 eetlepel chiazaad

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je jam zonder suiker?

  • Maal de aardbeien in een blender of met de staafmixer fijn. Voeg citroen, siroop en vanille essence toe. Proef of de jam zoet genoeg is. Mix het chiazaad er door.
  • Giet in een schoon potje en zet op zijn kop in de koelkast om minimaal 4 uur op te stijven. Zo kan het chiazaad zijn werk doen.
  • De aardbeienjam is in de koelkast 1 week houdbaar. In de vriezer is de jam zonder suiker een stuk langer houdbaar.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.