Yes, vandaag weer zo’n fijn recept om zelf broodbeleg te maken: een paprika spread met geitenkaas. Denk nu niet, dat ik elke dag zelfgemaakte smeersels eet. Hier neem ik ook niet altijd de tijd voor. Het ligt eraan hoe mijn pet staat. Als ik al veel in de keuken gestaan heb, dan ontbreekt bij mij de “zin” regelmatig.
Nu ben ik in een goed bui (haha). Het is hier een beetje creatief met paprika. Mijn overbuurvrouw heeft een grote lading gekocht op de markt. Zo word ik gedwongen om met nieuwe bereidingen te komen. De kinderen eten hun buikje vol aan rauwe paprika. De paprika tapenade staal in al in koelkast en de gevulde paprika’s zijn ook al gemaakt.
Door een paprika te roosteren, krijgt het een extra zoete smaak. Dat past perfect bij de geitenkaas. De noten en honing geven dit broodbeleg recept net even meer smaak. Al kun je paprika spread ook als dip gebruiken. Of zoals ik gewoon uit een potje lepelen. Echt, dit is zo onwijs lekker.
Paprika spread met geitenkaas
voor 1 potje
- 1 rode paprika
- 50 gram geitenkaas (of roomkaas / ricotta)
- 25 gram walnoten
- 1 eetlepel honing
Hoe maak je het klaar:
- Zet de grill op de hoogste stand of een oven boven de 220 graden. Leg de rode paprika door midden gesneden met het snijvlak naar beneden (bolle kant boven) op een met bakpapier beklede bakplaat. Wacht tot de paprika (enigszins) zwart worden in 15 tot 20 minuten en haal uit de oven met een tang. Leg de paprika in een schaal en dek af met huishoudfolie. Laat 15 minuten afkoelen en vervolgens kan je de paprika makkelijk ontvellen.
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
- Voeg alle ingrediënten toe aan een keukenmachine of hakmolen van de staafmixer. Maal tot een homogene massa.
- Bewaar in een schoon potje in de koelkast, maximaal een week.
Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Snapchat | Pinterest | Bloglovin’ | Google+
Dit is echt de lekkerste en meest makkelijke spread/dip om zelf te maken. Heb hem op een verjaardag met groentes geserveerd, heeerlijk!
Hi Kelly, wat leuk om te horen! Dank voor het compliment.
De spread is erg lekker maar heel erg lopend. Hoe krijg ik hem vaster?
Ik denk dat het verstandig is om de paprika uit pot even goed uit te laten lekken en droog te deppen met keukenpapier.
Ik merk na een nachtje koelkast wel dat het nog wat is opgesteven!
Jammer, ik heb deze spread gemaakt voor ons jaarlijkse buurtetentje, maar na 8 uur in de koelkast is het nog steeds vloeibaar. Omdat het etentje dit jaar in het teken staat van Italië, heb ik het gemaakt met ricotta i.p.v. geitenkaas. Helaas is het dus meer een soort drinkyoghurt geworden.
Hi Petra, wat jammer dat het recept mislukt is. Heb je zelf een paprika gegrild of eentje uit een pot gebruikt? Ik krijg het idee namelijk dat de paprika te vochtig is geweest, waardoor de spread te vloeibaar is geworden en dat zou met een paprika uit pot kunnen. Misschien komt het ook door de structuur van de kaas die je gebruikt hebt. Geitenkaas is iets compacter dan ricotta. Ik hoor het graag. Gr. Linda