Nog geen beoordelingen

Paprika spread met geitenkaas

Yes, vandaag weer zo’n fijn recept om zelf broodbeleg te maken: een paprika spread met geitenkaas. Denk nu niet, dat ik elke dag zelfgemaakte smeersels eet. Hier neem ik ook niet altijd de tijd voor. Het ligt eraan hoe mijn pet staat. Als ik al veel in de keuken gestaan heb, dan ontbreekt bij mij de “zin” regelmatig.

paprika spread met geitenkaas

Nu ben ik in een goed bui (haha). Het is hier een beetje creatief met paprika. Mijn overbuurvrouw heeft een grote lading gekocht op de markt. Zo word ik gedwongen om met nieuwe bereidingen te komen. De kinderen eten hun buikje vol aan rauwe paprika. De paprika tapenade staal in al in koelkast en de gevulde paprika’s zijn ook al gemaakt.

paprika spread met geitenkaas

Door een paprika te roosteren, krijgt het een extra zoete smaak. Dat past perfect bij de geitenkaas. De noten en honing geven dit broodbeleg recept net even meer smaak. Al kun je paprika spread ook als dip gebruiken. Of zoals ik gewoon uit een potje lepelen. Echt, dit is zo onwijs lekker.

paprika spread met geitenkaas

Paprika spread met geitenkaas

Ingrediënten

1 potje
  • 1 rode paprika
  • 50 gram geitenkaas of roomkaas / ricotta
  • 25 gram walnoten
  • 1 eetlepel honing

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Zet de grill op de hoogste stand of een oven boven de 220 graden. Leg de rode paprika door midden gesneden met het snijvlak naar beneden (bolle kant boven) op een met bakpapier beklede bakplaat. Wacht tot de paprika (enigszins) zwart worden in 15 tot 20 minuten en haal uit de oven met een tang. Leg de paprika in een schaal en dek af met huishoudfolie. Laat 15 minuten afkoelen en vervolgens kan je de paprika makkelijk ontvellen.
  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
  • Voeg alle ingrediënten toe aan een keukenmachine of hakmolen van de staafmixer. Maal tot een homogene massa.
  • Bewaar in een schoon potje in de koelkast, maximaal een week.
paprika spread met geitenkaas

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.