• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Paprika spread met geitenkaas

zelf paprika spread maken

augustus 2, 2016 door Linda 7 Reacties

Yes, vandaag weer zo’n fijn recept om zelf broodbeleg te maken: een paprika spread met geitenkaas. Denk nu niet, dat ik elke dag zelfgemaakte smeersels eet. Hier neem ik ook niet altijd de tijd voor. Het ligt eraan hoe mijn pet staat. Als ik al veel in de keuken gestaan heb, dan ontbreekt bij mij de “zin” regelmatig.

paprika spread met geitenkaas Nu ben ik in een goed bui (haha). Het is hier een beetje creatief met paprika. Mijn overbuurvrouw heeft een grote lading gekocht op de markt. Zo word ik gedwongen om met nieuwe bereidingen te komen. De kinderen eten hun buikje vol aan rauwe paprika. De paprika tapenade staal in al in koelkast en de gevulde paprika’s zijn ook al gemaakt.

paprika spread met geitenkaas

Door een paprika te roosteren, krijgt het een extra zoete smaak. Dat past perfect bij de geitenkaas. De noten en honing geven dit broodbeleg recept net even meer smaak. Al kun je paprika spread ook als dip gebruiken. Of zoals ik gewoon uit een potje lepelen. Echt, dit is zo onwijs lekker.

paprika spread met geitenkaas

Paprika spread met geitenkaas

voor 1 potje

  • 1 rode paprika
  • 50 gram geitenkaas (of roomkaas / ricotta)
  • 25 gram walnoten
  • 1 eetlepel honing

Hoe maak je het klaar:

  1. Zet de grill op de hoogste stand of een oven boven de 220 graden. Leg de rode paprika door midden gesneden met het snijvlak naar beneden (bolle kant boven) op een met bakpapier beklede bakplaat. Wacht tot de paprika (enigszins) zwart worden in 15 tot 20 minuten en haal uit de oven met een tang. Leg de paprika in een schaal en dek af met huishoudfolie. Laat 15 minuten afkoelen en vervolgens kan je de paprika makkelijk ontvellen.
  2. Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
  3. Voeg alle ingrediënten toe aan een keukenmachine of hakmolen van de staafmixer. Maal tot een homogene massa.
  4. Bewaar in een schoon potje in de koelkast, maximaal een week.

paprika spread met geitenkaas

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Snapchat | Pinterest | Bloglovin’  | Google+

Categorie: Lunch Tags: broodbeleg, broodbeleg recepten, paprika recepten, vegetarisch broodbeleg, zelf broodbeleg maken

Lees Interacties

Reacties

  1. Kelly zegt

    oktober 24, 2017 om 2:01 pm

    Dit is echt de lekkerste en meest makkelijke spread/dip om zelf te maken. Heb hem op een verjaardag met groentes geserveerd, heeerlijk!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 26, 2017 om 10:45 am

      Hi Kelly, wat leuk om te horen! Dank voor het compliment.

      Beantwoorden
  2. Brigitte zegt

    februari 11, 2018 om 11:55 am

    De spread is erg lekker maar heel erg lopend. Hoe krijg ik hem vaster?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 12, 2018 om 10:49 am

      Ik denk dat het verstandig is om de paprika uit pot even goed uit te laten lekken en droog te deppen met keukenpapier.

      Beantwoorden
      • Brigitte zegt

        februari 12, 2018 om 8:10 pm

        Ik merk na een nachtje koelkast wel dat het nog wat is opgesteven!

        Beantwoorden
  3. Petra zegt

    augustus 4, 2018 om 11:09 pm

    Jammer, ik heb deze spread gemaakt voor ons jaarlijkse buurtetentje, maar na 8 uur in de koelkast is het nog steeds vloeibaar. Omdat het etentje dit jaar in het teken staat van Italië, heb ik het gemaakt met ricotta i.p.v. geitenkaas. Helaas is het dus meer een soort drinkyoghurt geworden.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 13, 2018 om 9:12 am

      Hi Petra, wat jammer dat het recept mislukt is. Heb je zelf een paprika gegrild of eentje uit een pot gebruikt? Ik krijg het idee namelijk dat de paprika te vochtig is geweest, waardoor de spread te vloeibaar is geworden en dat zou met een paprika uit pot kunnen. Misschien komt het ook door de structuur van de kaas die je gebruikt hebt. Geitenkaas is iets compacter dan ricotta. Ik hoor het graag. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 261

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • 3 x kip marineren 3 x kip marineren voor de bbq
  • 9 tips: gezond eten onderweg naar vakantie

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl