10 x gezonde lunch recepten

Een gezonde lunch is makkelijk, snel en lekker met deze 10 gezonde lunch recepten. Gezond eten is echt niet moeilijk. Het draait om een goede voorbereiding. Helaas gaat dit niet vanzelf, hiervoor heb je tijd nodig. En niet alleen om stap voor stap wijzigingen in je eetpatroon door te voeren, maar ook om het eten klaar te maken. Gun jezelf en je lijf die extra tijd. Je krijgt er zoveel voor terug.

Sta een minuut of 10 eerder op of doe je voorbereidingen de avond ervoor. Op instagram post Suzanne met regelmaat haar voorbereide lunchbox. Of zoek op #mealprep en #mealprepping voor inspiratie.

Bij de blogs van Reny, Annemieke, Suzanne en mezelf heb ik in ieder geval 10 makkelijke en gezonde lunch recepten bij elkaar gezocht. In het overzicht tref je geen broodrecepten aan. Op zich is brood niet verkeerd, alleen voldoen 6 boterhammen per dag niet aan variatie. Het doel met de #30voeljefit challenge is om meer bewustzijn te creëren wat je eet. Meer groente is één van onze belangrijkste pijlers. In dit blog dan ook fijne salades en verschillende soorten wraps boordevol goede koolhydraten, eiwitten en vetten. Allemaal even makkelijk, gezond en snel klaar te maken.

Lees het blog van Mind Your Feed over gezond lunchen nog even door voor meer achtergrond informatie. Probeer eens een paar gezonde lunch recepten uit en maak net als bij het ontbijt een top 5 waarin je varieert. Klik op de titel op naar het recept te gaan.

10 x gezonde lunch recepten

1. Bieten linzen salade

Dit recept blijft één van mijn persoonlijke favoriete. Ik smokkel wel met linzen uit blik/pot en bieten in een krimp. Zo heb je deze gezonde lunchsalade binnen 5 minuten in elkaar gedraaid. Handig om mee te nemen naar kantoor.

Bieten linzen salade

2. Havermout wraps met zalm

Als havermoutlover kies ik natuurlijk voor de havermout wraps met zalm van Reny. Dit gezonde lunch recept heb ik al maanden op mijn “to eat” lijstje staan. Natuurlijk zijn er honderden variaties op het beleg. Volgens Reny het leukste onderdeel van de wrap en daar ben ik het helemaal mee eens.

havermoutwrap met zalm

3. Summer rolls

De naam summer rolls zet je misschien op het verkeerde been. Maar deze rolletjes kunnen het hele jaar door gegeten worden. De rolls zijn gemaakt van rijstpapier te verkrijgen bij de supermarkt of toko en die vul je met allerlei lekkernijen zoals groente en eventueel vis of vlees.

Gezonde lunch recepten met summer rolls

4. Snelle gezonde lunchsalade

Deze gezonde lunch salade maak ik zeker 1 x per week. Ik varieer met de peulvruchten, vis in blik en de bladgroente die ik in huis heb.

snelle gezonde lunchsalade

5. Caprese broodjes van havermout

Zowel warm als koud zijn deze caprese broodjes heerlijk, gemaakt van havermout en amandelmeel. Het deeg hoeft niet te rijzen of gekneed te worden. Een makkelijk recept voor de lunch, dat snel klaar is.

Zowel warm als koud zijn deze caprese broodjes heerlijk, gemaakt van havermout en amandelmeel. Het deeg hoeft niet te rijzen of gekneed te worden.

6. Kikkererwten tonijn en rode ui

Met deze kikkererwten salade waan ik mij weer in Italië. In Toscane prijkt dit heerlijke recept op vele menukaarten. De rode ui geeft de gezonde lunch salade lekker veel pit.

kikkererwten salade

7. Omelet sushi wrap

Een lekker en makkelijk wrap met norivellen, ei en avocado. Na deze lunch kun je er voorlopig even tegenaan.

omelet sushi wrap

8. Noodle soep

Een zelfgemaakte soep past perfect bij het lijstje met gezonde lunch recepten. Voor een aantal dagen kun je noedelsoep klaarzetten in de koelkast. Bij vertrek haal je de pot uit de koelkast. Op je werkplek giet je er kokend water over en klaar is de soep.

zelf noedel soep maken

9. Frittata met groene asperges

Een verwenlunch met groene asperge tips. In totaal heb je slechts 6 ingrediënten nodig. Geniet er lekker van.

Frittata met groene asperges

10. Gezonde lunchtrommel: boekweitwrap met zalm

Last but not least: een boekweitwrap met zalm. Ik heb allerlei variaties voor je klaarstaan zoals met spinazie en kastanje champignon, hüttenkäse en ei, of hummus en gegrilde groente. Bak een voorraad, vries in en haal ze op tijd uit de vriezer en beleg ze met je favoriete ingrediënten.

Boekweitwrap met zalm

Groente is een belangrijk speerpunt voor mij. Bij de lunch zorg ik vaak voor een goede portie veggies in een salade. Op mijn blog vind je dan ook genoeg inspiratie voor een gezonde lunch salade.

Gezond eten is echt niet moeilijk. Het draait om een goede voorbereiding. Probeer eens één van de 10 gezonde lunch recepten uit. Makkelijk, snel en lekker.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.