De tweede week van de Feel Good Boost is alweer voorbij. Dit thema “koken zonder zakjes en pakjes”past helemaal bij mij. Ik vind dit stiekem zelfs het leukste thema van de hele boost. Laten wij eens terugkijken naar afgelopen week. Op onze blogs zijn allemaal fijne recepten verschenen en onderaan de blog vind je het nieuwe weekmenu.
Feel Good Boost week 2
Koken zonder pakjes en zakjes is even omschakelen. Het is eigenlijk niet zo ingewikkeld als je een goede basisvoorraad hebt. Wat heb je nu nodig om zelf te koken zonder toevoeging van een zakje? Welke ingrediënten dien je standaard in huis te hebben? Reny heeft alle informatie voor koken zonder pakje en zakje onder elkaar gezet. Bij haar kun je ook meer informatie vinden voor als je specifiek op zoek bent naar Oosterse, Mexicaanse of Italiaanse kruiden. Super handig!
Nou hoef je niet direct alle kruiden op voorraad te houden. Kijk eens welke gerecht je zonder toevoegingen wilt maken. Experimenteer en je zult zien dat het gerecht vele malen lekkerder is. Zodra je meer of andere kruiden op voorraad hebt, zul je er ook meer mee koken. Maar ja, wat kook je dan met die basis? Nou één van deze gerechten uit de voorraadkast.
Eetdagboek
Ook deze week geven wij een kijkje op ons bord. Jullie verslinden onze eetdagboeken. Mijn eerste week was heeel keurig, de tweede week was toch echt wel een beetje anders. Bij Reny was er vorige week geen touw aan vast te knopen. En deze week… Annemiek laat dit keer zien hoe haar eetweekend eruit ziet.
Lees eens lekker mee wat wij zoal als tussendoortje eten of hoe ons ontbijt eruit ziet in de eetdagboeken van Suzanne, Reny, Annemieke en Linda.
Recepten:
Ook deze week hebben wij flink ons best gedaan om jullie te voorzien van heerlijke recepten. Zoals soep zonder zak of een groente omelet van scratch. Ik zat een beetje in oosterse sferen met noedels en nasi. Bekijk de recepten nog een keer. Er zit vast iets voor je tussen.
- Zoet aardappelbrood met yoghurt – Reny
- Noedels met groente en kip – Linda
- Kerriesoep met rijst en ei – Reny
- Tomatensoep met gehaktballetjes – Annemieke
- Omelet spinazie en champignons – Suzanne
- Zelf nasi goreng maken – Linda
- Turkse pizza wrap – Reny
- Linzen salade met feta – Suzanne
- Havermout ontbijt pizza – Linda
- Gehakt kebab – Annemieke
Weekmenu 3
De weekmenu’s zijn goed bij jullie aangeslagen. Week 1 stond in het teken van minder suiker eten en afgelopen week koken zonder pakjes en zakjes. Het derde en tevens laatste thema is minder vlees eten. Maandag legt Reny weer uit hoe je dit kunt aanpakken. Ondertussen hebben wij de heerlijkste vega recepten uitgezocht, die zelfs onze mannen lekker vinden. Dit is tevens het laatste Feel Good Boost weekmenu.
Maandag: vegetarisch recept voor notenbrood
Hmm, dit notenbrood met wortel ziet er zalig uit. Ook lekker als tussendoortje voor kantoor.
Dinsdag: wortel kikkerwtenburgers
Reny laat zien hoe je op een eenvoudige en zeer smakelijke manier vega burgers kunt maken.
Favoriet bij kinderen: een chili sin carne. Ja, gewoon zonder vlees. Lekker met guacamole erbij.
Donderdag: eenpans spaghetti met courgette
Dit gerecht is binnen 20 minuten klaar en alle ingrediënten kunnen in één pan. Lekker makkelijk en snel.
Vrijdag: wortelwafels met tonijn
Een feel good friday recept van wafels met tonijn. Wat een feestje. Maak er nog een groene salade bij en je bent klaar.
Zaterdag: Kerriesoep met rijst en ei
Een lekker pittig oosterse soep voor het weekend. De rijst maakt de soep goed vullend.
Bonen zijn een ideale vervanger voor vlees. De voorbereiding van dit gerecht kost nog geen 10 minuten. Schuif de schotel in de oven en je kunt ondertussen iets anders doen.
Hoe vonden jullie de weekmenu’s? Heb je er gerechten uit gekookt? Hoe smaakte het? Laat het ons weten, met jullie positieve feedback kunnen wij de boost een volgende keer nog beter maken. Ga je aan de slag met één van onze recepten maken. Deel deze dan op Social Media met #feelgoodboost. Dat vinden wij zo leuk!