Nog geen beoordelingen

Zelf rode pesto maken

Mijn koelkast staat vol met allerlei potjes. Met name de bovenste plank staat aardig vol met verschillende soorten mosterd, mayonaise, olijven en kappertjes. Het gevaar is soms dat de potjes te lang openstaan en uiteindelijk niet meer goed zijn. Hoe vaak ik al niet een half potje zongedroogde tomaatjes heb weggegooid. Nu is dit voorbij! Zelf rode pesto maken doe je op een eenvoudige manier met een restantje zongedroogde tomaatjes.

Een rode pesto is misschien minder gangbaar. De groene pesto is bekender, alleen de rode smaak is echt niet minder lekker hoor. Ik had ook helemaal zin om ermee aan de slag te gaan om mijn nieuwe staafmixer uit te proberen. Als er één apparaat in mijn keuken is, waar ik niet zonder kan, dan is dit mijn staafmixer wel. Bij voorkeur neem ik dit apparaatje ook mee op vakantie (tot groot verdriet van manlief). Met name de hakmolen draait hier overuren.

zelf rode pesto maken

Hoe fijn is het niet om alle ingrediënten in 1 apparaat te doen die vervolgens het werk doet. Tja, koken stelt echt niet zoveel voor en zelf rode pesto maken al helemaal niet. Hoe fijn is het ook om een goede voorraadkast te hebben, waardoor ik de pesto zo in elkaar draai. Een potje pijnboompitjes staat altijd in mijn voorraadkast en een stuk Parmezaanse kaas ligt in de koelkast. Nu kan ik mij voorstellen dat je niet altijd basilicum in huis. Niet verder vertellen, maar laat dit gerust achterwege. De rode pesto zie ik meer als een no-waste recept en hier gaan alle restantjes in. De combinatie van de pitten, tomaatjes en de kaas is al goddelijk.

Waar gebruik jij de rode pesto voor? Ik smeer het op een boterham als broodbeleg, op toast, door de pasta salade bij een kip recept of bij wraps. Je kunt zoveel doen met pesto en allerlei gerechten mee op smaak brengen.

zelf rode pesto maken

Zelf rode pesto maken

Ingrediënten

1 potje
  • 25 gram pijnboompitjes
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes
  • 2 eetlepels olie
  • 20 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel gesneden basilicum
  • snufje peper naar smaak

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten in de hakmolen van de staafmixer of in een keukenmachine en mix tot een homogene massa.

Linda’s Tips

  • Tip: bewaar de pesto in een schoon glazen potje in de koelkast. Vaak is de zelfgemaakte pesto 2 weken houdbaar. Bewaar eventueel in de vriezer in een ijsklonthouder. Zo heb je altijd een voorraadje bij de hand.
Zelf deze Italiaanse rode saus maken is makkelijker dan je denkt. De keukenmachine doet het werk. Zo kun je genieten van je zelfgemaakte rode pesto in een pasta salade bijvoorbeeld.

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Zelf rode pesto maken. Dit pesto recept maak je met zongedroogde tomaat, pijnboompitten, kaas, basilicum en olie. Maak je eigen potje voor een heerlijke pasta met rode pesto.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.