Mijn koelkast staat vol met allerlei potjes. Met name de bovenste plank staat aardig vol met verschillende soorten mosterd, mayonaise, olijven en kappertjes. Het gevaar is soms dat de potjes te lang openstaan en uiteindelijk niet meer goed zijn. Hoe vaak ik al niet een half potje zongedroogde tomaatjes heb weggegooid. Nu is dit voorbij! Zelf rode pesto maken doe je op een eenvoudige manier met een restantje zongedroogde tomaatjes.
Een rode pesto is misschien minder gangbaar. De groene pesto is bekender, alleen de rode smaak is echt niet minder lekker hoor. Ik had ook helemaal zin om ermee aan de slag te gaan om mijn nieuwe staafmixer uit te proberen. Als er één apparaat in mijn keuken is, waar ik niet zonder kan, dan is dit mijn staafmixer wel. Bij voorkeur neem ik dit apparaatje ook mee op vakantie (tot groot verdriet van manlief). Met name de hakmolen draait hier overuren.
Hoe fijn is het niet om alle ingrediënten in 1 apparaat te doen die vervolgens het werk doet. Tja, koken stelt echt niet zoveel voor en zelf rode pesto maken al helemaal niet. Hoe fijn is het ook om een goede voorraadkast te hebben, waardoor ik de pesto zo in elkaar draai. Een potje pijnboompitjes staat altijd in mijn voorraadkast en een stuk Parmezaanse kaas ligt in de koelkast. Nu kan ik mij voorstellen dat je niet altijd basilicum in huis. Niet verder vertellen, maar laat dit gerust achterwege. De rode pesto zie ik meer als een no-waste recept en hier gaan alle restantjes in. De combinatie van de pitten, tomaatjes en de kaas is al goddelijk.
Waar gebruik jij de rode pesto voor? Ik smeer het op een boterham als broodbeleg, op toast, door de pasta salade bij een kip recept of bij wraps. Je kunt zoveel doen met pesto en allerlei gerechten mee op smaak brengen.
Zelf rode pesto maken
voor 1 potje
- 25 gram pijnboompitjes
- 100 gram zongedroogde tomaatjes
- 2 eetlepels olie
- 20 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel gesneden basilicum
- snufje peper naar smaak
Hoe maak je zelf rode pesto:
- Doe alle ingrediënten in de hakmolen van de staafmixer of in een keukenmachine en mix tot een homogene massa.
Tip: bewaar de pesto in een schoon glazen potje in de koelkast. Vaak is de zelfgemaakte pesto 2 weken houdbaar. Bewaar eventueel in de vriezer in een ijsklonthouder. Zo heb je altijd een voorraadje bij de hand.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Hoi Linda
Ga een dezer dagen de rode pesto saus van je proberen!! het hakmolentje van jou heeft dat een S- mes of hakt die vooral, zou je me kunnen laten weten welk merk en type je gebruikt?
Heb gisteren de eiersalade gemaakt…heerlijk !
HI Elise, net terug van vakantie. Ik heb deze Braun staafmixer Multiquick 7 omelette MQ725. Ik heb dus een S-mesje. Dat lukt makkelijk. Succes ermee. Gr. Linda
Hallo,
Heb eens een vraagje maak je ook gluten-lactosevrije recepten klaar en ook zonder koemelk.
Alvast bedankt en fijne avond.
Hi, ik heb zelf geen last van allergieën dus mijn recepten zijn hier niet op aangepast. Ik denk dat je beter naar een gespecialiseerd blog kunt zoeken.