Nog geen beoordelingen

Zelf pindakaas maken

Pindakaas, wie is er niet groot mee geworden? Je kan mij gerust pindakaas verslaafd noemen. Ik neem elke vakantie een pot mee in de koffer. Ik kan niet zonder “de enige echte met bruine dop”.

Pindakaas is typisch zo’n recept, dat je makkelijk zelf kan maken. En lekker dat dit is. Alleen durf ik het bijna geen recept te noemen, zo eenvoudig is het. De pindakaas wordt hier gemaakt met het hele gezin. De pinda’s moeten natuurlijk wel gedopt worden, een mooie klus voor de kinderen. Vervolgens doet de keukenmachine zijn werk.

Zelf pindakaas maken

De zelfgemaakte pindakaas ziet er anders uit en smaakt ook anders dan de variant uit de pot. De kleur is een stuk lichter, dat is even wennen misschien. De smaak is heel puur, echte pinda’s zeg maar. Ik voeg altijd nog wel een snufje vers gemalen zeezout toe, zalig.

Kinderen vinden het fantastisch om mee te helpen. Zo vond ik een fotocollage van 2 jaar geleden. Let niet op de kwaliteit van de foto’s. Die maakte ik toen nog met Hipstametic App op mijn telefoon en zijn nu niet meer “Lekker eten met Linda” proof. Maar ach, ik deel het toch graag even. Je kan de verschillende stadia van de pindakaas zien en de blije koppies van mijn kinderen. Mijn dochter schrijft het etiket en hoe vaak er niet een potje “poep” bij ons in de koelkast staat….

Zelf pindakaas maken

Zelf pindakaas maken

Ingrediënten

Aantal personen1 portie
  • 1 grote zak doppinda’s
  • vers gemalen zeezout
  • 1 hakmolen van de staafmixer of keukenmachine

Extra nodig

  • schoon glazen potje

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe kun je zelf pindakaas maken?

  • Dop de pinda’s.
  • Doe de pinda’s in de hakmolen of keukenmachine en laat een minuut of 5 draaien. Eerst ontstaat er een soort van zand, dan een soort deegstructuur en tenslotte pindakaas. Gewoon even geduld hebben.
  • Bewaar in een schoon potje in de koelkast.

Linda’s Tips

  • Dit pindakaas recept heb ik ooit gevonden bij Beginspiration. Tja en dat is blijven hangen. De pindakaas hebben wij al tientallen keren gemaakt. Maar ik vind het wel zo netjes om de credist bij Ianna neer te leggen. Zij geeft je suggesties om de standaard pindakaas “extra op smaak te brengen”.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.