• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Zelf pindakaas maken

Zelf pindakaas maken

februari 18, 2015 door Linda 22 Reacties

Pindakaas, wie is er niet groot mee geworden? Je kan mij gerust pindakaas verslaafd noemen. Ik neem elke vakantie een pot mee in de koffer. Ik kan niet zonder “de enige echte met bruine dop”.

Pindakaas is typisch zo’n recept, dat je makkelijk zelf kan maken. En lekker dat dit is. Alleen durf ik het bijna geen recept te noemen, zo eenvoudig is het. De pindakaas wordt hier gemaakt met het hele gezin. De pinda’s moeten natuurlijk wel gedopt worden, een mooie klus voor de kinderen. Vervolgens doet de keukenmachine zijn werk.

Zelf pindakaas maken

De zelfgemaakte pindakaas ziet er anders uit en smaakt ook anders dan de variant uit de pot. De kleur is een stuk lichter, dat is even wennen misschien. De smaak is heel puur, echte pinda’s zeg maar. Ik voeg altijd nog wel een snufje vers gemalen zeezout toe, zalig.

Kinderen vinden het fantastisch om mee te helpen. Zo vond ik een fotocollage van 2 jaar geleden. Let niet op de kwaliteit van de foto’s. Die maakte ik toen nog met Hipstametic App op mijn telefoon en zijn nu niet meer “Lekker eten met Linda” proof. Maar ach, ik deel het toch graag even. Je kan de verschillende stadia van de pindakaas zien en de blije koppies van mijn kinderen. Mijn dochter schrijft het etiket en hoe vaak er niet een potje “poep” bij ons in de koelkast staat….

Zelf pindakaas maken

Wat heb je nodig:

  • 1 grote zak doppinda’s
  • vers gemalen zeezout
  • 1 hakmolen van de staafmixer of keukenmachine
  • extra nodig: schoon glazen potje

Hoe maak je het klaar:

  1. Dop de pinda’s.
  2. Doe de pinda’s in de hakmolen of keukenmachine en laat een minuut of 5 draaien. Eerst ontstaat er een soort van zand, dan een soort deegstructuur en tenslotte pindakaas. Gewoon even geduld hebben.
  3. Bewaar in een schoon potje in de koelkast.

Tip: dit pindakaas recept heb ik ooit gevonden bij Beginspiration. Tja en dat is blijven hangen. De pindakaas hebben wij al tientallen keren gemaakt. Maar ik vind het wel zo netjes om de credist bij Ianna neer te leggen. Zij geeft je suggesties om de standaard pindakaas “extra op smaak te brengen”.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: ONTBIJT Tags: broodbeleg, hoe maak je zelf pindakaas, pindakaas, pindakaas maken, pindakaas recept, pindakaas recepten, zelf maken, zelf pindakaas maken

Lees Interacties

Reacties

  1. Emily van Kampen zegt

    februari 18, 2015 om 7:27 am

    Lijkt me ontzettend leuk om te doen, alleen vraag ik me af of mijn hakmolen van mijn staafmixer de pinda’s fijn genoeg maalt. Dat kan ik natuurlijk alleen maar een keer uitproberen.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 18, 2015 om 8:12 am

      Ik heb zelf een Braun 600 watt. Wat heb jij?

      Beantwoorden
  2. chantal zegt

    februari 19, 2015 om 12:34 pm

    Wat een heerlijk makkelijk recept! Zou dit ook met cashewnoten kunnen? Zou dat ook ‘gewoon’ een pasta worden als je het maalt?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 19, 2015 om 4:27 pm

      Ik denk dat de noten dan eerst geweekt moeten worden. Ik heb het ooit geprobeerd en het mislukte dus ik kan je niet vertellen hoe het precies moet.

      Beantwoorden
  3. Elisa zegt

    februari 23, 2015 om 6:57 am

    Oh dit is altijd zo leuk, zelfgemaakte pindakaas is nog lekkerder ook 🙂

    Beantwoorden
  4. moeder FA zegt

    maart 16, 2015 om 8:17 pm

    Ik heb vandaag gemaakt..mijn kinderen bleven maar lepel eten…

    Beantwoorden
  5. Romana zegt

    juli 5, 2015 om 12:10 pm

    Wat voor doppinda’s gebruik je? geroosterde of echt de rauwe?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juli 6, 2015 om 12:50 pm

      Volgens mij de rauwe.

      Beantwoorden
  6. Nic zegt

    september 1, 2015 om 11:32 am

    Moet dit met doppinda’s? Heb gemaakt met ongebrande noten maar dan blijft het wat droog…..

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 1, 2015 om 12:18 pm

      Ja, inderdaad met doppinda’s. Misschien iets langer laten doordraaien of voeg anders een beetje neutrale olie toe.

      Beantwoorden
  7. Jolanda zegt

    maart 9, 2016 om 9:39 pm

    Hoi,
    Ik wil me er morgen aan wagen! Moeten de vliesjes van de dop pinda’s af? Of mogen die mee de keukenmachine in?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 10, 2016 om 2:24 pm

      Ik doe ze met vliesje en al erin. Vaak vallen ze er al af bij het doppen. Succes.

      Beantwoorden
  8. Inostrate zegt

    april 5, 2016 om 1:54 pm

    Leuk blog en mooi vormgegeven!
    Misschien is het nog lekkerder als je de pinda’s voor de pindakaas roostert voor het malen. Dit kan in een droge koekenpan onder vaak roeren. ;>)

    Beantwoorden
  9. Wil zegt

    mei 16, 2016 om 2:29 pm

    Hoe groot is een grote zak? 1 kilo of 750 gram?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 17, 2016 om 9:25 am

      Hi Wil, ik durf het je niet te zeggen. Ik koop gewoon zo’n zak. Het is misschien zelfs wel 500 gram. Gr. Linda

      Beantwoorden
  10. Boudewijn zegt

    januari 27, 2017 om 9:47 pm

    Ik hoop dat je dit nog leest….
    Morgen wil ik aan de slag en zelf pindakaas maken alleen heb ik een probleempje en dat is dat ik geen keukenmachine heb.
    Mijn vraag is of ik het ook met een blender kan doen.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 31, 2017 om 2:07 pm

      Hi Boudewijn, helaas zie ik het berichtje nu pas. Het kan in de blender, alleen heb je wel een krachtige blender nodig. Kijk even of je er noten mee kan draaien (in de gebruiksaanwijzing). Gr. Linda

      Beantwoorden
  11. Tineke zegt

    maart 27, 2017 om 2:02 am

    Hai ik maak pasta van walnoten

    Beantwoorden
  12. Tineke zegt

    maart 27, 2017 om 2:08 am

    Ik brand de walnoten meestal eerst 10 minuten in de oven dan wordt de smaak wat intenser.
    Daarna gaan ze de blender in….ik gebruik de v ninja blender. Doe er vaak nog v een klein scheutje walnoten olie bij….hoeft niet. Als dat klaar is dan maal ik nog meer noten fijn en doe die dan ook door de pasta…..heerlijk, je gebruikt het op brood maar ook evt voor gebak en ook is het lekker om een lepel door je yoghurt te roeren.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 27, 2017 om 10:07 am

      Hmm, dat klinkt ook lekker Tineke.

      Beantwoorden
  13. Jacq zegt

    mei 6, 2017 om 2:45 pm

    Oh. Mijn machine( dezelfde als jij Linda doorgebrand. Kwam ook bijna geen beweging in de massa. Langzaam en snel en toen rook uit het snoer. Andere machine maar wat olie bij gedaan moet toch zeggen dat ik de Calvé lekkerder vind.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 8, 2017 om 10:00 am

      Oh echt? Ik doe het al jaren met de staafmixer met 650 Watt. Heb je zelf de pinda’s gedopt of een gepelde gekocht. Jammer dat je de smaak niet zo lekker vind. Misschien komt dit door de olie die je erbij hebt gedaan? Was het een neutrale zonnebloemolie of olijfolie? Dat laatste geeft nl smaak af. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Weekmenu 191 makkelijke recepten Weekmenu 191 – makkelijke recepten
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.