• Skip to secondary menu
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
      • SINTERKLAAS RECEPTEN
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • DESSERT
  • E-BOOK
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
  • ZOEKEN

Olijventapenade maken

tapenade maken

februari 22, 2015 door Linda Reageer

Mijn smaakvoorkeur is hartig. Met name zoute smaken zijn mijn favoriet. Olijven vind ik dan ook een lekker tussendoortje en als snack bij de borrel. Of als een tapenade op toast en als broodbeleg.

Je zal verbaasd staan, hoe snel je dit olijventapenade recept kan maken. Zet de olijven, ansjovis, kappertjes, peterselie, knoflook en olijfolie klaar. Net als met zelf pesto maken geldt dat de keukenmachine het werk doet. Binnen 5 minuten is dit recept gereed.

De olijventapenade is ook lekker op brood. Ik had een fantastisch zuurdesem brood gekocht en zocht er bijzonder beleg bij. In mijn koelkast trof ik een aangebroken potje olijven aan en een paprika die zijn beste tijd gehad had. Zo zonde om weg te gooien en even grillen in de oven kan natuurlijk altijd. Zo had ik de tijd om de olijventapenada te maken. Van dat soort middagen word ik erg blij, als er een recept “vanzelf” ontstaat.

Vervolgens werd mijn geduld behoorlijk op de proef gesteld. De hele handel moest natuurlijk nog op de foto. Het brood wordt door de bakker in prachtig papier verpakt. Ik waande mij even in Frankrijk bij een bakkertje op de hoek met dit brood onder mijn arm. Na het fotograferen mocht ik dan eindelijk proeven. Hmm, délicieux!

tapenade maken

Wat heb je nodig voor de tapenade:

  • 50 gram zwarte olijven, ontpit
  • 30 gram ansjovisfilets (1 kleine blikje)
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel verse peterselie (eventueel gedroogde)
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels goede extra virgine olijfolie
  • extra nodig: schoon glazen potje

Voor erbij als lunch

  • zuurdesem brood
  • 1 rode paprika

Hoe maak je het klaar:

  1. Maal alle ingrediënten fijn in een blender, keukenmachine of hakmolen van de staafmixer. Bewaar de tapenade in een afgesloten potje in de koelkast.
  2. Zet de grill functie van de oven op de hoogste stand. Snijd de paprika doormidden en leg in een ovenschaal tot het vel donkerbruin, bijna zwart kleurt. Haal de paprika uit de oven en stop in een boterhamzakje en knoop dicht. Laat circa 10 minuten afkoelen, vervolgens kan je het velletje er makkelijk afpellen.
  3. Smeer een stuk zuurdesembrood royaal met de olijventapenade en beleg met de gegrilde paprika.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+ 

Onderwerp: DETOX, DETOX RECEPTEN, KERST, LUNCH Tags: borrelhapjes, broodbeleg, hoe maak je tapenade, tapenade recept, zelf maken, zelf olijventapenade maken, zelf tapenade maken

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Gestoomde hele vis

Lekker eten met Linda – gestoomde hele vis

Vega lunchbox inspiratie voor kids

Lekker eten met Linda – vega lunchbox inspiratie

Weekmenu 101 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf kippensoep maken Zelf kippensoep maken
  • Zelf guacamole maken Zelf guacamole maken
  • Weekmenu 102 - makkelijke recepten Weekmenu 102 – makkelijke recepten
  • 10 x stamppot recepten 10 x stamppot recepten
  • Zelf tortilla wraps maken Zelf tortilla wraps maken

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • Zelf nasi goreng maken (zonder pakje en zakje) Zelf nasi goreng maken (zonder pakje en zakje)
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • 3x thee tegen verkoudheid 3x thee tegen verkoudheid
  • Havermoutbroodjes Havermoutbroodjes
  • Appelkoeken van havermout Appelkoeken van havermout

Instagram

Meer ladenVolg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2019 · Lifestyle Pro op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info