• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Olijventapenade maken

tapenade maken

februari 22, 2015 door Linda Reageer

Mijn smaakvoorkeur is hartig. Met name zoute smaken zijn mijn favoriet. Olijven vind ik dan ook een lekker tussendoortje en als snack bij de borrel. Of als een tapenade op toast en als broodbeleg. Je zal verbaasd staan, hoe snel je dit olijventapenade recept kan maken.

Zet de olijven, ansjovis, kappertjes, peterselie, knoflook en olijfolie klaar. Net als met zelf pesto maken geldt dat de keukenmachine het werk doet. Binnen 5 minuten is dit recept gereed.

De olijventapenade is ook lekker op brood. Ik had een fantastisch zuurdesem brood gekocht en zocht er bijzonder beleg bij. In mijn koelkast trof ik een aangebroken potje olijven aan en een paprika die zijn beste tijd gehad had. Zo zonde om weg te gooien en even grillen in de oven kan natuurlijk altijd. Zo had ik de tijd om de olijventapenada te maken. Van dat soort middagen word ik erg blij, als er een recept “vanzelf” ontstaat.

Vervolgens werd mijn geduld behoorlijk op de proef gesteld. De hele handel moest natuurlijk nog op de foto. Het brood wordt door de bakker in prachtig papier verpakt. Ik waande mij even in Frankrijk bij een bakkertje op de hoek met dit brood onder mijn arm. Na het fotograferen mocht ik dan eindelijk proeven. Hmm, délicieux!

tapenade maken

Olijventapenade maken

recept voor 1 portie

  • 50 gram zwarte olijven, ontpit
  • 30 gram ansjovisfilets (1 kleine blikje)
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel verse peterselie (eventueel gedroogde)
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels goede extra virgine olijfolie
  • extra nodig: schoon glazen potje

Voor erbij als lunch

  • zuurdesem brood
  • 1 rode paprika

Hoe maak je een olijventapenade klaar:

  1. Maal alle ingrediënten fijn in een blender, keukenmachine of hakmolen van de staafmixer. Bewaar de tapenade in een afgesloten potje in de koelkast.
  2. Zet de grill functie van de oven op de hoogste stand. Snijd de paprika doormidden en leg in een ovenschaal tot het vel donkerbruin, bijna zwart kleurt. Haal de paprika uit de oven en stop in een boterhamzakje en knoop dicht. Laat circa 10 minuten afkoelen, vervolgens kan je het velletje er makkelijk afpellen.
  3. Smeer een stuk zuurdesembrood royaal met de olijventapenade en beleg met de gegrilde paprika.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: Detox, Detox recepten, Lunch Tags: borrelhapjes, broodbeleg, hoe maak je tapenade, tapenade recept, zelf maken, zelf olijventapenade maken, zelf tapenade maken

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl