10 x Salade in een pot recepten

Het is juni en het salade seizoen is officieel geopend. Thuis een salade in elkaar draaien is niet zo’n probleem. Hoe zorg je alleen dat de salade lekvrij op het werk aan komt en lekker fris blijft? Het ziet er prachtig uit en deze salade in een pot recepten laten zien hoe makkelijk je dit zelf kunt doen.

Na het blog van een review van 3 verschillende salade in een pot kookboeken kreeg ik vragen over recept inspiratie. In totaal heb ik 10 salad in een jar recepten voor je verzameld van verschillende Nederlandse en zelfs Belgische bloggers. Klik op de titel om bij het recept te komen.

Salade in een pot recepten

1. Pasta salade met geitenkaas en granaatappelpitjes

Bij My Happy kitchen vond ik deze fijne pasta salade. De bite van de pasta en de noten, de romige kruidige kaas, de zoetige granaatappelpitjes en de frisse sla maken dit tot een heerlijke salade om mee te nemen naar school of werk.

salade in een pot recepten

2. Salade van bloedsinaasappel en feta

Een Lepeltje Lekkers maakte deze salade met bloedsinaasappel en feta. Ze geeft je allerlei tips om ingrediënten makkelijk te vervangen met producten uit de voorraadkast. En daar houd ik nou zo van.

salade in een pot recepten

3. Salade in een pot met broccoli

Wauw, wat een bijzondere combinatie maakt Simone van broccoli, biet, mango en noten. Het is ook ideaal om restjes uit je koelkast mee op te maken.

Salade in een pot recepten

4. Zomerse riso salade in een pot

Ken jij riso al? Dit is orzo een pasta variant. Lekker in een salade met Griekse touch met feta, komkommer en dille van My Food blog.

salade in een pot recepten

5. Power salade in een pot

Wat een prachtige foto’s heeft Cook a Meal voor dit blog gemaakt. Alleen daarom wil je direct zo’n salade in een pot in elkaar draaien.

salade in een pot recepten

6. Paarse salade in een pot

Het blog Discover verwerkte rode kool, radicchio, rode biet, rode ui en gedroogde veenbessen in deze paarse salade in een pot. Voeg voor de smaak nog wat knapperige walnoten, stukjes zoete appel en fetakaas toe.

salade in een pot recepten

7. Salade in een pot: Mexicaanse salade

Bij de Groene Meisje vond ik dit blog een low budget salade op Mexicaanse wijze. Alle ingrediënten zijn gewoon bij de supermarkt, toko of op de markt te krijgen. Doordat je een grote portie maakt, kun je er twee keer van eten.

salade in een pot mexicaanse salade

8. Salade in een pot met kip en bacon

Een salad in een jar maken is echt zo makkelijk. Bak wat extra kip en stapel alle ingrediënten in de pot.

salade in een pot recepten

9. Salade in een pot met aardbeien en geitenkaas

De combinatie van aardbeien en geitenkaas vind ik te gek. Puur Suzanne maakt er deze smakelijke salade mee.

salade in een pot recepten

10. Salade in een pot recept

Natuurlijk heb ik ook één recept met een salade in een pot online staan. Het overzicht met salade in een pot recepten sluiten we af met couscous en een romige dressing met avocado.

salade in een pot recept

Heb jij nog leuke salade in een pot recepten? Geef dit gerust aan onderaan in de reacties, zodat wij elkaar kunnen inspireren.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.