5 x avocado spread

Avocado, ik kan er geen genoeg van krijgen. Gewoon los, in een smoothie, uit de oven, als dip en spread. De vrucht geeft zo’n heerlijk romige smaak. De avocado spread gebruik ik trouwens ook als dip en andersom. Tijd om mijn groene vriend in het zonnetje te zetten in dit blog.

5 x avocado spread

Klik op de titel om bij het recept te komen.

1. Zelf guacamole maken

Afgelopen weekend was ik met 8 gezinnen op vakantie. De guacamole was niet aan te slepen. Iedereen blijkt zo zijn eigen versie te hebben van deze avocado dip. De een voegt mayonaise toe. Volgens een ander hoort de tomaat er niet in. Mij maakt het allemaal niet zoveel uit. Ik geef je twee manieren om zelf guacamole te maken. De originele versie en een snelle guacamole uit de voorraadkast. Een restje is heerlijk op een wrap met een eitje en rucola erbij of als een onderlegger op brood.

zelf guacamole maken

2. Avocado toast met kikkererwten

Na 2 avocado toasts met kikkererwten heb je de rest van de middag geen trek meer. Je kunt de kikkererwten ook weglaten en de kruiden door de geprakte avocado mengen. Zo maak je van een normale boterham een echte feestboterham.

avocado toast met kikkererwten

3. Witte bonen spread met avocado

Een dip maakt het aantrekkelijker om groente te eten. En daarbij verstop ik ook wat groente in de dip zelf. Voor de kids maak ik een milde versie en steek er rauwkost in. Voor mezelf smeer ik een flinke laag van deze avocado spread op een rijstwafel of lepel de spread direct uit het potje.

witte bonen spread

4. Avocado doperwten spread met feta

Van pannenkoeken wordt iedereen blij. Alleen niet van de energie dip na het eten van die zoetigheid. Een groentespread is dan een perfect alternatief. Zo eet ik met het gezin mee en pas ik alleen de topping aan. Wat mij betreft zijn de avocado, doperwten en feta voor elkaar gemaakt.

Avocado doperwtenspread

5. Speculoos pasta met avocado

Een avocado leent zich ook uitstekend voor een zoete spread. Met deze speculoos pasta met avocado heb ik bijna de smaak van een normale pot speculoos benaderd. De stukjes amandel maken de zoete avocado spread lekker crunchy.

speculoos pasta
 

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.