Inmiddels weten jullie dat ik graag voor hartig kies. Deze avocado doperwtenspread met feta is precies waar ik blij van word. Lekker en voedzaam voor op de pannenkoek.
Met de groene spread kan je eigenlijk alle kanten op. Lekker voor op de borrelplank met groente of toast, als broodbeleg of als snack op een rijstwafel. De wraps die ik over heb, besmeer ik de volgende dag met de spread voor de lunch.
Zo hebben wij als gezin een goed compromis bereikt. Wij eten toch pannenkoeken die een stukje gezonder en vooral heel lekker zijn. Het recept voor de boekweit pannenkoeken vind je trouwens hier.
Avocado doperwtenspread met feta
Ingrediënten
portie
- 1 rijpe avocado
- 200 gram diepvries doperwten
- 50 – 100 gram feta (of zachte geitenkaas)
- sap van 1/2 limoen (citroen)
- paar druppels olijfolie
- snufje peper en zout naar smaak
Optioneel
- verse kruiden (munt of koriander)
Bereiding
- Snijd de avocado doormidden. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Haal met een lepel de reepjes eruit.
- Blancheer de doperwten 2 minuten in kokend water. Spoel af in een vergiet met koud water. Laat even uitlekken.
- Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of blender tot een grof mengsel. Proef en voeg naar smaak nog wat sap, olijfolie of zout en peper toe. Mocht je verse munt of koriander in huis hebben doe dit er dan bij.