3.7 uit 7 beoordelingen

Zelf paprika tapenade maken

Met heel veel plezier heb ik de afgelopen maanden “zelf maken” recepten online gezet. Zeker ook omdat jullie deze gerechten met groot enthousiasme ontvangen. Nu las ik een zomerstop in en na de vakantie volgt een nieuwe reeks. Voordat ik doe, eerst nog even zelf paprika tapenade maken.

De paprika is het hele jaar rond beschikbaar. Vanaf april komen ze van Nederlandse bodem en dat is ook de reden dat je deze groente nu vaak in de aanbieding tegenkomt. Als vanzelf komen die rode vrienden in mijn winkelmandje terecht. Hier thuis worden ze graag rauw gegeten.

zelf paprika tapenade maken

Een paprika roosteren geeft een te gekke zoete smaak aan deze groente. Perfect in combinatie met de zoute kappertjes en olijven. Een tapenade is niet alleen lekker voor op toast. Het is ook fijn als broodbeleg of als vulling in een dubbele kipfilet.

Vallen jullie nu in een gat als er geen zelf maken recepten komen? Niet getreurd, ik heb een goede vervanger gevonden. De komende donderdagen staan barbecue recepten centraal. Laat het zonnetje maar schijnen.

Zelf paprika tapenade maken. De geroosterde paprika zorgt voor een te gekke zoete smaak. Perfect in combinatie met de zoute kappertjes en olijven

Zelf paprika tapenade maken

Ingrediënten

Aantal personen1 potje
  • 1 rode paprika
  • 50 gram zwarte olijven
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 theelepel kappertjes
  • extra nodig: schoon potje huishoudfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Zet de grill op de hoogste stand of een oven boven de 220 graden. Leg de rode paprika door midden gesneden met het snijvlak naar beneden (bolle kant boven) op een met bakpapier beklede bakplaat. Wacht tot de paprika (enigszins) zwart worden in 15 tot 20 minuten en haal uit de oven met een tang. Leg de paprika in een schaal en dek af met huishoudfolie. Laat 15 minuten afkoelen en vervolgens kan je de paprika makkelijk ontvellen.
  • Doe alle ingrediënten bij elkaar en maal in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer tot een homogene massa.
  • Bewaar de tapenade een dag of 3 in de koelkast.
Zelf paprika tapenade maken. De geroosterde paprika zorgt voor een te gekke zoete smaak. Perfect in combinatie met de zoute kappertjes en olijven.
Zelf paprika tapenade maken. De geroosterde paprika zorgt voor een te gekke zoete smaak. Perfect in combinatie met de zoute kappertjes en olijven

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.