• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Zelf paprika tapenade maken

zelf paprika tapenade maken

juli 7, 2016 door Linda 10 Reacties

Met heel veel plezier heb ik de afgelopen maanden “zelf maken” recepten online gezet. Zeker ook omdat jullie deze gerechten met groot enthousiasme ontvangen. Nu las ik een zomerstop in en na de vakantie volgt een nieuwe reeks. Voordat ik doe, eerst nog even zelf paprika tapenade maken.

De paprika is het hele jaar rond beschikbaar. Vanaf april komen ze van Nederlandse bodem en dat is ook de reden dat je deze groente nu vaak in de aanbieding tegenkomt. Als vanzelf komen die rode vrienden in mijn winkelmandje terecht. Hier thuis worden ze graag rauw gegeten.

zelf paprika tapenade maken

Een paprika roosteren geeft een te gekke zoete smaak aan deze groente. Perfect in combinatie met de zoute kappertjes en olijven. Een tapenade is niet alleen lekker voor op toast. Het is ook fijn als broodbeleg of als vulling in een dubbele kipfilet.

Vallen jullie nu in een gat als er geen zelf maken recepten komen? Niet getreurd, ik heb een goede vervanger gevonden. De komende donderdagen staan barbecue recepten centraal. Laat het zonnetje maar schijnen.

Zelf paprika tapenade maken. De geroosterde paprika zorgt voor een te gekke zoete smaak. Perfect in combinatie met de zoute kappertjes en olijven

Zelf paprika tapenade maken

voor 1 potje

  • 1 rode paprika
  • 50 gram zwarte olijven
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 theelepel kappertjes
  • extra nodig: schoon potje, huishoudfolie

Hoe maak je het klaar:

  1. Zet de grill op de hoogste stand of een oven boven de 220 graden. Leg de rode paprika door midden gesneden met het snijvlak naar beneden (bolle kant boven) op een met bakpapier beklede bakplaat. Wacht tot de paprika (enigszins) zwart worden in 15 tot 20 minuten en haal uit de oven met een tang. Leg de paprika in een schaal en dek af met huishoudfolie. Laat 15 minuten afkoelen en vervolgens kan je de paprika makkelijk ontvellen.
  2. Doe alle ingrediënten bij elkaar en maal in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer tot een homogene massa.
  3. Bewaar de tapenade een dag of 3 in de koelkast.

Zelf paprika tapenade maken. De geroosterde paprika zorgt voor een te gekke zoete smaak. Perfect in combinatie met de zoute kappertjes en olijven.

Zelf paprika tapenade maken. De geroosterde paprika zorgt voor een te gekke zoete smaak. Perfect in combinatie met de zoute kappertjes en olijven

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Snapchat | Pinterest | Bloglovin’  | Google+

Categorie: SNACK Tags: borrelhapje, borrelhapjes recepten, hapjes, hapjes recepten, paprika, paprika recepten, zelf maken, zelf maken recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Anne zegt

    juli 7, 2016 om 8:02 am

    ah deze tapenade ziet er heel goed uit, lekker op een crackertje!

    Beantwoorden
  2. Tonnie zegt

    juli 9, 2016 om 5:53 pm

    ik heb het net gemaakt, heerlijk is het

    Beantwoorden
  3. Fleur zegt

    oktober 3, 2016 om 8:23 pm

    Weet je een vervanger voor de kappertjes?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 6, 2016 om 10:47 am

      Nee, ik zou de kappertjes gewoon weglaten. Gr. Linda

      Beantwoorden
  4. Oma Appel zegt

    december 8, 2016 om 4:59 pm

    Hoelang kan de tapenade bewaard worden?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 12, 2016 om 9:40 am

      Hi, ik schat in zeker een dag of 3 in de koelkast. Gr. Linda

      Beantwoorden
  5. Daniëlle zegt

    februari 18, 2017 om 6:28 pm

    Net gemaakt, heel erg lekker! Volgende keer wel de paprika wat beter uit laten lekken, want hij was wel een beetje waterig… Maar dat maakte ook weer niet heel veel uit! Ik had zelf nog een half theelepeltje sambal toegevoegd, heerlijk!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 20, 2017 om 10:24 am

      Hi dat klinkt ook goed! yum.

      Beantwoorden
  6. Marcela zegt

    oktober 31, 2017 om 12:54 pm

    Kun je de tapenade in de diepvriezer bewarn?

    Beantwoorden
    • Fons zegt

      december 20, 2018 om 11:12 am

      Ja

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 190 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Weekmenu 191 makkelijke recepten Weekmenu 191 – makkelijke recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.