• Skip to secondary menu
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
      • SINTERKLAAS RECEPTEN
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • DESSERT
  • E-BOOK
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
  • ZOEKEN

Zelf paprika tapenade maken

zelf paprika tapenade maken

juli 7, 2016 door Linda 10 Reacties

Met heel veel plezier heb ik de afgelopen maanden “zelf maken” recepten online gezet. Zeker ook omdat jullie deze gerechten met groot enthousiasme ontvangen. Nu las ik een zomerstop in en na de vakantie volgt een nieuwe reeks. Voordat ik doe, eerst nog even zelf paprika tapenade maken.

De paprika is het hele jaar rond beschikbaar. Vanaf april komen ze van Nederlandse bodem en dat is ook de reden dat je deze groente nu vaak in de aanbieding tegenkomt. Als vanzelf komen die rode vrienden in mijn winkelmandje terecht. Hier thuis worden ze graag rauw gegeten.

zelf paprika tapenade maken

Een paprika roosteren geeft een te gekke zoete smaak aan deze groente. Perfect in combinatie met de zoute kappertjes en olijven. Een tapenade is niet alleen lekker voor op toast. Het is ook fijn als broodbeleg of als vulling in een dubbele kipfilet.

Vallen jullie nu in een gat als er geen zelf maken recepten komen? Niet getreurd, ik heb een goede vervanger gevonden. De komende donderdagen staan barbecue recepten centraal. Laat het zonnetje maar schijnen.

zelf paprika tapenade maken

Zelf paprika tapenade maken

voor 1 potje

  • 1 rode paprika
  • 50 gram zwarte olijven
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 theelepel kappertjes
  • extra nodig: schoon potje, huishoudfolie

Hoe maak je het klaar:

  1. Zet de grill op de hoogste stand of een oven boven de 220 graden. Leg de rode paprika door midden gesneden met het snijvlak naar beneden (bolle kant boven) op een met bakpapier beklede bakplaat. Wacht tot de paprika (enigszins) zwart worden in 15 tot 20 minuten en haal uit de oven met een tang. Leg de paprika in een schaal en dek af met huishoudfolie. Laat 15 minuten afkoelen en vervolgens kan je de paprika makkelijk ontvellen.
  2. Doe alle ingrediënten bij elkaar en maal in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer tot een homogene massa.
  3. Bewaar de tapenade een dag of 3 in de koelkast.

zelf paprika tapenade maken

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Snapchat | Pinterest | Bloglovin’  | Google+

Onderwerp: KERST, SNACK Tags: borrelhapje, borrelhapjes recepten, hapjes, hapjes recepten, paprika, paprika recepten, zelf maken, zelf maken recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Anne zegt

    juli 7, 2016 op 8:02 am

    ah deze tapenade ziet er heel goed uit, lekker op een crackertje!

    Beantwoorden
  2. Tonnie zegt

    juli 9, 2016 op 5:53 pm

    ik heb het net gemaakt, heerlijk is het

    Beantwoorden
  3. Fleur zegt

    oktober 3, 2016 op 8:23 pm

    Weet je een vervanger voor de kappertjes?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 6, 2016 op 10:47 am

      Nee, ik zou de kappertjes gewoon weglaten. Gr. Linda

      Beantwoorden
  4. Oma Appel zegt

    december 8, 2016 op 4:59 pm

    Hoelang kan de tapenade bewaard worden?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 12, 2016 op 9:40 am

      Hi, ik schat in zeker een dag of 3 in de koelkast. Gr. Linda

      Beantwoorden
  5. Daniëlle zegt

    februari 18, 2017 op 6:28 pm

    Net gemaakt, heel erg lekker! Volgende keer wel de paprika wat beter uit laten lekken, want hij was wel een beetje waterig… Maar dat maakte ook weer niet heel veel uit! Ik had zelf nog een half theelepeltje sambal toegevoegd, heerlijk!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 20, 2017 op 10:24 am

      Hi dat klinkt ook goed! yum.

      Beantwoorden
  6. Marcela zegt

    oktober 31, 2017 op 12:54 pm

    Kun je de tapenade in de diepvriezer bewarn?

    Beantwoorden
    • Fons zegt

      december 20, 2018 op 11:12 am

      Ja

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Gestoomde hele vis

Lekker eten met Linda – gestoomde hele vis

Vega lunchbox inspiratie voor kids

Lekker eten met Linda – vega lunchbox inspiratie

Weekmenu 101 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf kippensoep maken Zelf kippensoep maken
  • Zelf guacamole maken Zelf guacamole maken
  • Weekmenu 102 - makkelijke recepten Weekmenu 102 – makkelijke recepten
  • 10 x stamppot recepten 10 x stamppot recepten
  • Zelf tortilla wraps maken Zelf tortilla wraps maken

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • Zelf nasi goreng maken (zonder pakje en zakje) Zelf nasi goreng maken (zonder pakje en zakje)
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • 3x thee tegen verkoudheid 3x thee tegen verkoudheid
  • Havermoutbroodjes Havermoutbroodjes
  • Appelkoeken van havermout Appelkoeken van havermout

Instagram

Meer ladenVolg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2019 · Lifestyle Pro op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info