• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Zelf guacamole maken

Zelf guacamole maken

februari 13, 2015 door Linda 18 Reacties

Avocado’s zijn mijn grote groene vrienden en verslavend lekker. Guacamole staat hier regelmatig op tafel, al verschilt de samenstelling op basis van de ingrediënten die in huis zijn. De dipsaus zelf maken is zo gepiept en veel smakelijker dan die uit een pakje. Ik geef je 2 snelle bereidingen voor zelf guacamole maken en tips hoe je de avocado dip kunt bewaren.

Natuurlijk blijft het basis ingrediënt de avocado. Daarnaast vaak knoflook, tomaat, sjalot, sap van een limoen en chilipeper en eventueel koriander als kruid. Nu kan ik mij voorstellen, dat je niet altijd sjalotjes, limoen, chilipeper en koriander in huis hebt. Met een aantal andere smakelijke ingrediënten, kan je deze verrukkelijke dipsaus ook maken. Eigenlijk hoop ik dat je vaker een avocado koopt en ermee aan de slag gaat.

Guacamole is niet alleen lekker als dip bij de tortillachips of een Mexicaanse wrap. Serveer ook eens bij chili con carne of als smeersel op brood of een rijstwafel. In mijn amuse avocado met zalm is ook een guacamole verwerkt. Zalig!

Zelf guacamole maken

Zelf guacamole maken op 2 manieren

Wat heb je nodig voor de originele guacamole:

  • 2 avocado’s
  • 1 teentje knoflook
  • klein sjalotje
  • 1 rijpe tomaat
  • sap van 1 limoen
  • 1/2 rode peper
  • snufje zout & vers gemalen zwarte peper
  • optioneel: koriander blad

Stappen om originele guacamole te maken:

  1. Snijd de avocado’s doormidden. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar. Verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees eruit.
  2. Snijd de knoflook, sjalotje en tomaat in kleine stukjes. Pers de limoen uit en snijd de rode peper (zonder zaadjes) fijn.
  3. Doe alle ingrediënten in een maatbeker, voeg het sap van de limoen toe en pureer met de staafmixer. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg optioneel gesneden koriander toe.

Zelf guacamole maken

Snelle guacamole uit de voorraadkast:

  • 2 avocado’s
  • 1 kleine ui (of uienpoeder)
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • citroensap (flesje)
  • flinke snuf chilipoeder (of tabasco)
  • snufje zout & vers gemalen zwarte peper

Stappen om snelle guacamole uit de voorraadkast te maken:

  1. Snijd de avocado’s doormidden. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar. Verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees eruit.
  2. Prak de avocado’s fijn, snijd de ui in stukjes. Voeg naar smaak knoflookpoeder, citroensap en chilipeper toe. Proef en voeg zout en vers gemalen peper toe.

Guacamole bewaren? Een avocado verkleurt snel en ik heb van alles geprobeerd om dit tegen te gaan. De beste guacamole bewaartip is de avocado dip afdekken met rauwe ui en in de koelkast zetten. Voor gebruik verwijder je de ui en de guacamole is niet verkleurd.

Tip: een avocado dip met alleen geprakte avocado’s, peper en zout is ook al lekker. Laat gerust de rode of chili peper achterwege als je niet van pittig eten houdt.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden. 

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: DETOX, DETOX RECEPTEN, SNACK Tags: avocado, avocado dip, avocado recepten, borrelhapjes, guacamole recept, hapjes, hapjes recepten, hoe maak je guacamole, recepten, zelf guacamole maken

Lees Interacties

Reacties

  1. patricia zegt

    april 5, 2015 om 12:53 pm

    Probeer de avocado ook maar eens met Harissa.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 6, 2015 om 3:25 pm

      Klinkt goed!

      Beantwoorden
  2. Irene zegt

    oktober 11, 2016 om 10:40 am

    Avocado’s die precies rijp genoeg Ijn, zijn moeilijk te vinden. Bij AH verkopen ze avocadobolkjes uit de diepvries. Ideaal!

    Beantwoorden
  3. Christiaan zegt

    mei 27, 2017 om 2:53 pm

    Dag Linda,

    Sinds kort haal ik heel wat recepten van je site. Bedankt!! vanavond de guacamole proberen 🙂

    Super fijn dit blog!

    Mooie groet, Christiaan.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 29, 2017 om 9:33 am

      Oh super, dank je wel zeg. Gr. Linda

      Beantwoorden
    • Eline zegt

      juni 8, 2017 om 5:14 pm

      Ik heb het gemaakt en het is heerlijk al zeg ik het zelf

      Beantwoorden
  4. Maarten zegt

    juli 14, 2017 om 8:52 pm

    Tweede recept is superhandig voor als je niet alles vers in huis hebt. Bedankt!
    Een betere tip om verkleuring tegen te gaan is door de pit(ten) van de avocado(‘s) toe te voegen aan de guacamole. Voor gebruik er natuurlijk wel even uitvissen.

    Beantwoorden
  5. Sandra zegt

    september 13, 2017 om 10:35 am

    Om te voorkomen dat je guacamole bruin verkleurd, tot gebruik de pit in het schaaltje met guacamole leggen. Op het moment van opeten pit eruit en je guacamole is niet verkleurd.
    Als ik nu ergens goede rijpe avocado’s tegenkom, koop ik ze meteen. Thuis halveer ik ze, verwijder de pit, haal met een lepel het vruchtvlees eruit, doe dit in een boterhamzakje en leg ze in de vriezer. zo heb je altijd goede rijpe avocado’s bij de hand. Ook in de winter als ze duurder zijn.

    Beantwoorden
  6. Faye & idske zegt

    mei 15, 2018 om 11:43 am

    perfecte guacamole

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 22, 2018 om 10:16 am

      Dank je wel voor het compliment. Gr. Linda

      Beantwoorden
  7. JOZEFIEN zegt

    juli 27, 2018 om 9:04 am

    ik ben geen keukenprinses, jouw guacamole-recept was ZO duidelijk en eenvoudig verteld, dat het volledig geslaagd is! KLASSE—DANK !

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 13, 2018 om 9:27 am

      Hi Jozefien, dank je wel voor de enthousiaste reactie. Hier word ik nu blij van. Gr. Linda

      Beantwoorden
  8. Donald Vermeulen zegt

    februari 9, 2019 om 7:34 pm

    Beste Linda,
    Als gepensioneerde hobbykok, las ik in je recept snelle guacamole; citroensap (flesje)!!!
    Heb je wel eens op de achterkant van dat flesje citroensap gelezen, wat voor rotszooi daar allemaal in zit, ik schrok me rot en heb het daarna nóót meer gekocht.
    Daar heb ik wel een tip voor….. als je de schil van onbespoten citroenen gebruikt, pers ik die citroen uit
    en giet ik dat sap in een ijsklont zakje en vries dat in, zo heb je altijd citroensap in huis.
    Bij mij gebeurt dat veel, omdat ik vaak Limoncello maak, dus veel biologische citroenen gebruik,
    alleen het geel, wit is bitter. (maak al 40 jaar div likeuren, één keer kampioen van Nederland geweest met Limoncello)
    Bespoten citroenen koop ik nooit, omdat je het gif er niet af kan borstelen, hoewel ik biologische citroenen ook borstel, omdat de plukker en ieder ander, er ook met z’n vingers aan heeft gezeten, hahaha……
    Maar ik kijk altijd uit, naar je nieuwsbrief, die ik zins 10-3-2018 ontvang, eigenlijk veel te kort.
    Haal de meest lekkere recepten van jou site, ga vooral zo door!!!
    Vriendelijke groet, Donald

    Beantwoorden
    • Alke zegt

      augustus 16, 2020 om 7:50 pm

      Wat als je zuivere (demeter of) biologische citroensap in een glazen flesje koopt? Daarin zit alleen maar citroensap in 😃

      Beantwoorden
  9. Liza zegt

    juli 4, 2019 om 8:44 am

    Tip om bruining tegen te gaan is de pit in de guacamole leggen 😉

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juli 8, 2019 om 2:49 pm

      Hi Liza, dit heb ik al vaak geprobeerd. Toch wordt de guacemole bruin. De tip met ui werkt echt veel beter. Probeer het maar eens uit. Gr. Linda

      Beantwoorden
  10. Irene zegt

    juli 7, 2019 om 9:41 am

    Laagje water over de guacamole gieten tot dat je het gaat gebruiken.
    Even water eraf gieten voor gebruik en geen verkleuring.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juli 8, 2019 om 2:34 pm

      Hi Irene, deze tip ken ik nog niet. Dat ga ik eens proberen. Benieuwd of dit lukt. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Voor de drukke dagen met sporten van de kids is een macaroni ovenschotel met broccoli ideaal om op tafel te zetten. Dit makkelijk recept is zo klaar. Macaroni ovenschotel met broccoli

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.