5 uit 1 beoordeling

Zelf guacamole maken

Avocado’s zijn mijn grote groene vrienden en verslavend lekker. Guacamole staat hier regelmatig op tafel, al verschilt de samenstelling op basis van de ingrediënten die in huis zijn. De dipsaus zelf maken is zo gepiept en veel smakelijker dan die uit een pakje. Ik geef je 2 snelle bereidingen voorzelf guacamole maken en tips hoe je de avocado dip kunt bewaren.

Natuurlijk blijft het basis ingrediënt deavocado. Daarnaast vaak knoflook, tomaat, sjalot, sap van een limoen en chilipeper en eventueel koriander als kruid. Nu kan ik mij voorstellen, dat je niet altijd sjalotjes, limoen, chilipeper en koriander in huis hebt. Met een aantal andere smakelijke ingrediënten, kan je deze verrukkelijke dipsaus ook maken. Eigenlijk hoop ik dat je vaker een avocado koopt en ermee aan de slag gaat.

Guacamole is niet alleen lekker als dip bij de tortillachips of een Mexicaanse wrap. Serveer ook eens bij chili con carne of als smeersel op brood of een rijstwafel. In mijn amuse avocado met zalm is ook een guacamole verwerkt. Zalig!

Zelf guacamole maken

Zelf guacamole maken op 2 manieren

Ingrediënten

1 portie
  • 2 avocado’s
  • 1 teentje knoflook
  • klein sjalotje
  • 1 rijpe tomaat
  • sap van 1 limoen
  • 1/2 rode peper
  • snufje zout & vers gemalen zwarte peper
  • optioneel: koriander blad

Bereiding

  • Snijd de avocado’s doormidden. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar. Verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees eruit.
  • Snijd de knoflook, sjalotje en tomaat in kleine stukjes. Pers de limoen uit en snijd de rode peper (zonder zaadjes) fijn.
  • Doe alle ingrediënten in een maatbeker, voeg het sap van de limoen toe en pureer met de staafmixer. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg optioneel gesneden koriander toe.
Zelf guacamole maken

Snelle guacamole uit de voorraadkast:

  • 2 avocado’s
  • 1 kleine ui (of uienpoeder)
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • citroensap (flesje)
  • flinke snuf chilipoeder (of tabasco)
  • snufje zout & vers gemalen zwarte peper

Stappen om snelle guacamole uit de voorraadkast te maken:

  1. Snijd de avocado’s doormidden. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar. Verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees eruit.
  2. Prak de avocado’s fijn, snijd de ui in stukjes. Voeg naar smaak knoflookpoeder, citroensap en chilipeper toe. Proef en voeg zout en vers gemalen peper toe.

Guacamole bewaren? Een avocado verkleurt snel en ik heb van alles geprobeerd om dit tegen te gaan. De beste guacamole bewaartip is de avocado dip afdekken met rauwe ui en in de koelkast zetten. Voor gebruik verwijder je de ui en de guacamole is niet verkleurd.

Tip: een avocado dip met alleen geprakte avocado’s, peper en zout is ook al lekker. Laat gerust de rode of chili peper achterwege als je niet van pittig eten houdt.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Zelf guacamole maken

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.