De Sint is vertrokken. De pepernoten en chocolade letters zijn zo goed als op. Alleen die wortelen voor het paard, wat zullen wij hier nu eens mee doen? Geen nood. Een wortel kun je altijd eten. Van ontbijt, snack, lunch of diner, rauw, gekookt of uit de oven. De mogelijkheden zijn eindeloos. Kijk maar eens mee naar dezewortel recepten.
Enne winterpenen schaar ik ook onder de wortelen hoor. Ik gebruik ze eigenlijk door elkaar heen. Het ligt eraan wat ik in huis heb.
Wortel recepten
Rasp eens een wortel voor het ontbijt. Hmm, je weet niet wat je proef in deze carrot cake havermout.
Lunch
Rode kool is echt een groente van dit seizoen. Rasp ook een wortel erbij en alleen al om de kleuren wil je deze lunch salade eten.
Sushi maar dan anders. In ieder geval snel en makkelijk bereid.
Een soep met wortel, tomaat en kokosmelk lust iedereen.
Hmm, een kop noedelsoep gaat er altijd wel in. De geraspte wortelen smaken er perfect bij.
Snack
6. Witte bonen spread met avocado
Een paar rauwe wortelen lust iedereen. Maak er een kleine feestje van door er een dip bij te presenteren.
Echt, je proeft de wortel niet in deze zelfgemaakte snack.
Drank
Krijg je de wortelen niet op? Je kunt er altijd nog sap van maken.
Diner
9. Gekarameliseerde wortelen met honing
Nog altijd één van mijn favoriete wortel recepten.
Laat een winterpeen meestoven met het vlees. Dit geeft zo’n lekkere smaak af.
Een lekkere dampende pan nasi zet ik graag op tafel. Ook ideaal om restjes in te verwerken zoals een paar wortelen.
12. Hutspot met knoflook en komijn
Koop snel nog een paar extra winterwortelen voor deze Oosterse hutspot.
13. Pasta met groente van Marta
Dit is een echt no-waste recept. Alle restjes groente kunnen erin. Lekker met een flinke hand Parmezaanse kaas.
Ooit gehoord van kedgeree? Dit is van oorsprong een Indiaas recept. Het is gekookte rijst met ei en groente. Ik voeg nog makreel toe voor een goede portie vetten.
De eerst volgende keer zal ik eens nieuwe foto’s maken. Met de smaak is in ieder geval niks mis.
Voor een verse loempia kun je mij wakker maken. Nou ja, voor eten in zijn algemeen. Ook leuk om te serveren bij een dinertje en allerlei bakjes op tafel te zetten.