• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Pompoensoep met kruidenolie

voordelen van pompoen

december 9, 2013 door Linda 2 Reacties

Soep is een ideaal onderdeel van een uitgebreid diner. Smaakpapillen verhogend en geheel van te voren klaar te maken. Pompoen is één van mijn favoriete groente van het seizoen. Lekker in combinatie met de zoete aardappel en pittig door de currypasta. Zowel pompoen als zoete aardappel zitten bomvol vezels goed voor de verzadiging. En beide groente hebben ook nog de eigenschap dat je bloedsuikerspiegel goed op pijl blijft. Fijn, zo heb je minder zin om “snaaien”.

Vind je soep saai? Zeker niet, de soep pimpen we op met een kruidenolie. Hiermee wordt dit gerechtje net even anders. De amandelen en koriander passen perfect bij de pompoen. Al durf ik de kruidenolie bijna geen recept te noemen. Alle ingrediënten moeten in de staafmixer, even pureren en klaar is de olie.

Schenk de soep in mooie glaasjes of een soepbord om het extra feestelijk te maken.

Wat heb je nodig voor de soep voor 4-6 personen:

  • 1 kleine pompoen
  • 300 gram zoete aardappel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 flinke theelepel rode curry pasta (of meer naar smaak)
  • 1 blikje kokosmelk (400 ml)
  • 2 x groentebouillon tablet natriumarm (natuurwinkel)
  • 1 eetlepel vissaus (of voeg meer zout toe)
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: limoensap

Wat heb je nodig voor de kruidenolie:

  • flinke hand amandelen, geroosterd en grof gehakt
  • handje koriander
  • 1 dl zachte neutrale olijfolie

Hoe maak je de soep klaar:

  1. Snijd de pompoen in parten, verwijder de schil en snijd in grove stukken. Doe dit ook bij de zoete aardappel.
  2. Verwarm een pan met dikke bodem en olie op middelhoog vuur. Voeg de rode curry pasta toe en bak zachtjes totdat het lekker geurt.
  3. Voeg de kokosmelk, pompoen en aardappel toe. Doe er vervolgens net zoveel water bij totdat de groenten net onder water staan (maximaal 1 liter) en voeg de bouillonblokjes toe.
  4. Breng aan de kook en doe de vissaus erbij.
  5. Check na 10 minuten of alle groente gaar is. Pureer met de staafmixer.
  6. Naar smaak limoen en zout en peper toevoegen.

Tip: Heb je geen rode curry pasta in huis, dan kan je ook kiezen voor een Spaanse peper.

Tip: Gooi de pompoen pitten niet weg, hiermee kan je een overheerlijke snack maken. Recept volgt snel.

Hoe maak je de kruidenolie klaar:

  1. Doe de geroosterde amandelen en kruiden in de staafmixer en maal fijn.
  2. Voeg de olie toe en zet de mixer nog even aan totdat er een kruidenolie ontstaat
  3. Breng op smaak met klein beetje peper en zout.
  4. Druppel in elk glaasje soep flink wat olie.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

 

Categorie: Detox, Detox recepten, Diner, Kerst, Lunch Tags: Amandelen, curry pasta, hoe maak je soep zonder pakje, kerst, kokosmelk, Koriander, pistache, Pompoen, rode curry, rode curry pasta, soep, vegetarisch, zoete aardappel

Lees Interacties

Reacties

  1. Stefan zegt

    december 20, 2015 om 6:53 pm

    Ik heb de soep gemaakt. En geproefd zonder de kruidenolie. Ik vind dat de kokossmaak wat overheerst. Hoe kan ik dit terugbrengen. Of valt de kokossmaak weg wanneer je de kruidenolie toevoegd?
    #letmeknow

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 22, 2015 om 9:18 pm

      HI Stefan, de soep is Aziatisch georiënteerd dus daar hoort de kokosmelk bij. Gebruik anders 200 ml of voeg een blik tomatenblokjes toe. De smaak wordt dan wel anders. Succes.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 255

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl