• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Pompoensoep met kruidenolie

voordelen van pompoen

december 9, 2013 door Linda 2 Reacties

Soep is een ideaal onderdeel van een uitgebreid diner. Smaakpapillen verhogend en geheel van te voren klaar te maken. Pompoen is één van mijn favoriete groente van het seizoen. Lekker in combinatie met de zoete aardappel en pittig door de currypasta. Zowel pompoen als zoete aardappel zitten bomvol vezels goed voor de verzadiging. En beide groente hebben ook nog de eigenschap dat je bloedsuikerspiegel goed op pijl blijft. Fijn, zo heb je minder zin om “snaaien”.

Vind je soep saai? Zeker niet, de soep pimpen we op met een kruidenolie. Hiermee wordt dit gerechtje net even anders. De amandelen en koriander passen perfect bij de pompoen. Al durf ik de kruidenolie bijna geen recept te noemen. Alle ingrediënten moeten in de staafmixer, even pureren en klaar is de olie.

Schenk de soep in mooie glaasjes of een soepbord om het extra feestelijk te maken.

Wat heb je nodig voor de soep voor 4-6 personen:

  • 1 kleine pompoen
  • 300 gram zoete aardappel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 flinke theelepel rode curry pasta (of meer naar smaak)
  • 1 blikje kokosmelk (400 ml)
  • 2 x groentebouillon tablet natriumarm (natuurwinkel)
  • 1 eetlepel vissaus (of voeg meer zout toe)
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: limoensap

Wat heb je nodig voor de kruidenolie:

  • flinke hand amandelen, geroosterd en grof gehakt
  • handje koriander
  • 1 dl zachte neutrale olijfolie

Hoe maak je de soep klaar:

  1. Snijd de pompoen in parten, verwijder de schil en snijd in grove stukken. Doe dit ook bij de zoete aardappel.
  2. Verwarm een pan met dikke bodem en olie op middelhoog vuur. Voeg de rode curry pasta toe en bak zachtjes totdat het lekker geurt.
  3. Voeg de kokosmelk, pompoen en aardappel toe. Doe er vervolgens net zoveel water bij totdat de groenten net onder water staan (maximaal 1 liter) en voeg de bouillonblokjes toe.
  4. Breng aan de kook en doe de vissaus erbij.
  5. Check na 10 minuten of alle groente gaar is. Pureer met de staafmixer.
  6. Naar smaak limoen en zout en peper toevoegen.

Tip: Heb je geen rode curry pasta in huis, dan kan je ook kiezen voor een Spaanse peper.

Tip: Gooi de pompoen pitten niet weg, hiermee kan je een overheerlijke snack maken. Recept volgt snel.

Hoe maak je de kruidenolie klaar:

  1. Doe de geroosterde amandelen en kruiden in de staafmixer en maal fijn.
  2. Voeg de olie toe en zet de mixer nog even aan totdat er een kruidenolie ontstaat
  3. Breng op smaak met klein beetje peper en zout.
  4. Druppel in elk glaasje soep flink wat olie.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

 

Categorie: DETOX, DETOX RECEPTEN, DINER, KERST, LUNCH Tags: Amandelen, hoe maak je soep zonder pakje, kerst, kokosmelk, Koriander, pistache, Pompoen, rode curry, soep, vegetarisch, zoete aardappel

Lees Interacties

Reacties

  1. Stefan zegt

    december 20, 2015 om 6:53 pm

    Ik heb de soep gemaakt. En geproefd zonder de kruidenolie. Ik vind dat de kokossmaak wat overheerst. Hoe kan ik dit terugbrengen. Of valt de kokossmaak weg wanneer je de kruidenolie toevoegd?
    #letmeknow

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 22, 2015 om 9:18 pm

      HI Stefan, de soep is Aziatisch georiënteerd dus daar hoort de kokosmelk bij. Gebruik anders 200 ml of voeg een blik tomatenblokjes toe. De smaak wordt dan wel anders. Succes.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.