• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Bospeen uit de oven

bospeen uit de oven

oktober 28, 2013 door Linda 2 Reacties

Ben je soms ook geneigd om steeds dezelfde groente te kopen? Met name als je druk bent en geen idee hebt wat te koken? Ja, ik heb hier ook wel eens last van hoor. Dan kan ik geen keuze maken en koop ik toch wéér die broccoli voor een pasta. Albert Heijn heeft de groente van de maand. Juist groente die minder voor de hand liggen zoals chioggia biet, pastinaak of zoals deze maand: regenboog wortelmix. In de verpakking tref je 2 passende recepten aan, weet je direct wat je ermee kan maken. Handig toch?

Wist je dat peentjes van oorsprong helemaal niet oranje zijn? Het verhaal gaat dat boeren in de 17e eeuw een eerbetoon wilden brengen aan Willem van Oranje. Uiteindelijk kreeg de oranje variant de voorkeur boven de paarse. Deze wortelmix is puur natuur, volgens Appie. Fantastisch toch die verschillende kleuren op je bord? De kruiden geven dit bijgerecht net even een extra “touch”. Dit smakelijk recept kan ook gemaakt worden met bospeen. Lekker bij een stukje gegrilde witte vis.

Wat het je nodig, als bijgerecht voor 4 personen?

  • 1 bak regenboog wortelmix (600 gram) of bos bospeen
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel knoflook
  • 1 theelepel gember
  • 1 eetlepel honing
  • 1,5 eetlepel olijfolie

Hoe maak je het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Schil de wortels of penen met een dunschiller. Laat eventueel een stukje loof zitten, dat kleurt zo mooi op je bord. Snijd dikke wortels eventueel doormidden, zodat alles tegelijk gaar is
  3. Mix alle kruiden met de honing en olijfolie
  4. Leg de wortels in een ovenschaal. Wrijf in met bovenstaand kruiden-honing-olie mengsel
  5. Plaats ongeveer 30 minuten in de oven

Tip: Wortels & peentje bevatten bèta-caroteen. Dat is belangrijk voor onze weerstand en met name heel belangrijk voor onze ogen. Eet ze eens vaker rauw, lekker met hummus.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: Detox, Detox recepten, Diner, Kerst, Pasen Tags: bospeen, bospeen uit de oven, groente uit de oven, groente uit de oven recept, regenboog wortelmix

Lees Interacties

Reacties

  1. Gerda van Velzen zegt

    november 23, 2017 om 12:22 pm

    kun je de regenboogwortelen ook rauw eten?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 23, 2017 om 3:27 pm

      Maar natuurlijk! Staat ook leuk in een dip. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl