Nog geen beoordelingen

Bospeen uit de oven

Ben je soms ook geneigd om steeds dezelfde groente te kopen? Met name als je druk bent en geen idee hebt wat te koken? Ja, ik heb hier ook wel eens last van hoor. Dan kan ik geen keuze maken en koop ik toch wéér die broccoli voor een pasta. Albert Heijn heeft de groente van de maand. Juist groente die minder voor de hand liggen zoals chioggia biet, pastinaak of zoals deze maand: regenboog wortelmix. In de verpakking tref je 2 passende recepten aan, weet je direct wat je ermee kan maken. Handig toch?

Wist je dat peentjes van oorsprong helemaal niet oranje zijn? Het verhaal gaat dat boeren in de 17e eeuw een eerbetoon wilden brengen aan Willem van Oranje. Uiteindelijk kreeg de oranje variant de voorkeur boven de paarse. Deze wortelmix is puur natuur, volgens Appie. Fantastisch toch die verschillende kleuren op je bord? De kruiden geven dit bijgerecht net even een extra “touch”. Dit smakelijk recept kan ook gemaakt worden met bospeen. Lekker bij een stukje gegrilde witte vis.

Bospeen uit de oven

Ingrediënten

4 personen
  • 1 bak regenboog wortelmix 600 gram of bos bospeen
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel knoflook
  • 1 theelepel gember
  • 1 eetlepel honing
  • 1,5 eetlepel olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Schil de wortels of penen met een dunschiller. Laat eventueel een stukje loof zitten, dat kleurt zo mooi op je bord. Snijd dikke wortels eventueel doormidden, zodat alles tegelijk gaar is
  • Mix alle kruiden met de honing en olijfolie
  • Leg de wortels in een ovenschaal. Wrijf in met bovenstaand kruiden-honing-olie mengsel
  • Plaats ongeveer 30 minuten in de oven

Linda’s Tips

  • Tip: Wortels & peentjes bevatten bèta-caroteen. Dat is belangrijk voor onze weerstand en met name heel belangrijk voor onze ogen. Eet ze eens vaker rauw, lekker met hummus.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.