• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Zelf noedel soep maken voor onderweg

zelf noedel soep maken

november 3, 2016 door Linda 4 Reacties

Zelf noedel soep maken, staat al enige tijd op mijn lijstje. En verdomd, zie ik verse kant en klare noedel soep staan in het koelschap bij de Albert Heijn. Balen, zo voel ik mij net één of andere Appie na-aper. Ik laat mij er niet door weerhouden en kom gewoon met mijn versie.

Eigenlijk heb ik twee ideetjes gecombineerd. Door de ingrediënten in een pot te stoppen, kun je noedel soep ook on the go meenemen. Of zet de pot op voorraad in de koelkast voor bij de lunch.

Nu de blaadjes van de bomen vallen, is het echt herfst. Zo aan het einde van de dag, heb ik altijd zin in een snack. En een pittige warme hap, is meer dan welkom. Manlief neemt dan graag van die instant noodles. Tja, daar wil ik graag mijn eigen draai aan geven.

zelf noedel soep maken

Dit soepje heb ik een Thaise twist gegeven. Kijk maar even mee. Net als bij de salades in een pot, maak je bij de noedel soep to go gebruik van een volgorde. Onderop eerst de smaakmakers: sojasaus, vissaus, pindakaas en een half verkruimeld bouillon blokje. Vervolgens de noedels en dan groente. Ik heb nu wortel julienne gebruikt. Maar champignons of courgette linten is natuurlijk ook lekker. Bovenop eindig je met lichte ingrediënten zoals taugé en kruiden. En als topping strooi ik er nog wat pinda’s erover.

De soep kun je nu makkelijk meenemen voor onderweg. Even kokend water erover en klaar is de soep.

zelf noedel soep maken

Zelf noedel soep maken

voor 2 porties

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels visssaus
  • 2 theelepels pindakaas (100% Pindakaas die is redelijk vloeibaar)
  • 1 bouillon blokje
  • 50 gram glasnoedels
  • 60 gram geraspte wortel
  • 100 gram taugé
  • optioneel: verse koriander en pinda’s
  • voor extra pit: rode peper of theelepel rode curry pasta
  • extra nodig: 2 hitte bestendige glazen potten zoals maison jar

Hoe kun je zelf noedel soep maken:

  1. Meng de sojasaus, vissaus en pindakaas door elkaar. Verdeel over de potten. Verkruimel het bouillonblokje erover.
  2. Trek de glas noedels uit elkaar. Je kunt ook de schaar erin zetten. Prop de noedels in de pot, vervolgens de wortel en sluit af met de taugé. Persoonlijk ben ik gek op koriander en nog wat pinda’s dus daar eindig ik mee. Zet de potten tot gebruik in de koelkast. Ze blijven zeker een dag of 3 goed.
  3. Haal de pot voor gebruik uit de koelkast. Vul met het gekookte water en zet de dop erop. Sluit niet af, maar gebruik de dop als een deksel. Zo blijft de pot warm. Laat 4 minuten staan en klaar is je noedel soep to go.
  4. zelf noedel soep maken

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Snapchat | Pinterest | Bloglovin’  | Google+

Categorie: Snack Tags: noedels, pindakaas, pindakaas recepten, soep, soep maken zonder pakje of zakje, soep recepten, zelf soep maken

Lees Interacties

Reacties

  1. Ally zegt

    november 4, 2016 om 3:21 pm

    Wat een top- en lekker idee!!! Dank!!

    Beantwoorden
  2. Judith zegt

    november 5, 2016 om 9:44 am

    Ik ga m proberen! Hartstikke handig zo!

    Beantwoorden
  3. HannaH zegt

    augustus 13, 2021 om 10:10 am

    Hoeveel water gaat er in de pot die jij gebruikt?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 23, 2021 om 12:27 pm

      Hi, de inhoud van de pot totaal is 500 ml. Ik weet niet precies hoeveel water er nog bijkomt zodra alle ingrediënten erin zitten. Groeten, Linda

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl