Nog geen beoordelingen

Carrot cake havermout

Havermout, ik blijf er gek op. Het was hip in 2013 en ook in 2016 blijf ik havermout recepten maken. Het blog van 8 x havermout recepten wordt massaal door jullie bekeken, ook deze maand weer. Mijn laatste havermout ontbijt recept dateert van september vorig jaar. Wat mij betreft “mag” ik daarom ook met iets nieuws komen.

Een van mijn doelstellingen van #BackToNormal is meer groente eten, ook in de ochtend. In de winter heb ik moeite om groene smoothies als ontbijt te eten. Welke groente zou lekker combineren met de havermout? Wortelen natuurlijk! In mijn havermoutkoeken met wortel proef je niks van de groente, alleen een zoete smaak. Laat ik dat eens proberen in een ouderwetse havermout pap.

havermout met carrot cake

Wortelen in de havermout, alsof ik een stukje carrot cake aan het eten ben. Ok, zonder de botercrème dan. Een goddelijk lekker ontbijtje voor de ochtend. Een soort dessert als ontbijt en je krijgt nog groente binnen ook. Zorg dat je de wortelen goed fijn raspt, dat komt de smaak ten goede.

En dan snel naar het carrot cake havermout recept!

Carrot cake havermout

Ingrediënten

 • 200 ml amandelmelk of een andere plantaardige melk
 • 3 flinke eetlepels (biologische) havermout
 • 50 gram fijn geraspte wortel (3 kleine worteltjes)
 • 20 gram rozijnen
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 eetlepel kokos
 • snufje vanillepoeder (of ahornsiroop / honing / stevia)
 • paar walnoten
 • snufje zout

Eventueel

 • snufje gemberpoeder

Bereiding

 • Verwarm de amandelmelk in een steelpannetje.
 • Voeg de havermout en wortel toe en laat zachtjes koken tot het de gewenste dikte heeft.
 • Voeg de rozijnen, kaneel, kokos, vanillepoeder toe en verwarm kort mee.
 • Schenk in een kom, strooi de walnoten erover en maak af met een snufje zout. De gember geeft een speciale touch, dus kijk of dit bij je past.

Linda’s Tips

 • Tip: maak de worteltjes snel schoon met een schuursponsje.
 • Tip: maak de amandelmelk eens zelf. Een snelle versie is met amandelschaafsel.
Carrot cake havermout

Instagram

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.