De winter is nu echt in aantocht. De blaadjes vallen massaal van de bomen en in de ochtend is het een stuk kouder. Het soepseizoen verklaar ik hierbij dan ook voor geopend. Niets is fijner om jezelf aan een heerlijke kom soep te verwarmen. Een koude salade tijdens de lunch staat mij dan tegen. Die wissel ik dan ook in voor een flinke kom soep met een snee roggebrood erbij. Zo eet ik toch nog groente bij de lunch, gewoon omdat het lekker is en ik er veel energie van krijg.
De bereiding van de romige wortel tomatensoep met kokosmelk is net even anders dan je gewend bent. De winterpenen en tomaten worden niet gekookt, maar geroosterd in de oven met kruiden. Dit geeft de groente net even extra smaak. Zalig! Koop voor dit recept goede rijpe pomodori tomaten. Mocht je geen lekkere tomaten kunnen vinden, vervang dit door 2 blikken gepelde tomaten. Die tomaten hoeven dan natuurlijk niet in de oven en voeg je bij stap 3 tegelijk toe met de kokosmelk en het water.
Romige wortel tomatensoep met kokosmelk
Ingrediënten
- 800 gram winterpenen
- 800 gram rijpe pomodori tomaten
- olijfolie
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel koriander
- verse zwarte peper
- 1 blikje kokosmelk van 400 ml
- 200 ml water
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de penen in plakken van 0,5 cm en de tomaten in 8 stukken. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, komijn, koriander en verse zwarte peper uit de molen en zet 25 minuten in de oven, totdat de wortel zacht is.
- Laat de groenten iets afkoelen en doe vervolgens in een pan en voeg de kokosmelk en water toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel meer water toe als de soep te dik voor je is.
- Warm de soep kort (niet koken want dan schift de kokosmelk).
Linda’s Tips
- Tip: voor meer pit voeg je een rood pepertje of een flinke lepel rode currypasta toe.