• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Romige wortel tomatensoep met kokosmelk

wortel tomatensoep

november 21, 2014 door Linda 8 Reacties

De winter is nu echt in aantocht. De blaadjes vallen massaal van de bomen en in de ochtend is het een stuk kouder. Het soepseizoen verklaar ik hierbij dan ook voor geopend. Niets is fijner om jezelf aan een heerlijke kom soep te verwarmen. Een koude salade tijdens de lunch staat mij dan tegen. Die wissel ik dan ook in voor een flinke kom soep met een snee roggebrood erbij. Zo eet ik toch nog groente bij de lunch, gewoon omdat het lekker is en ik er veel energie van krijg.

Wortel tomatensoep

De bereiding van de romige wortel tomatensoep met kokosmelk is net even anders dan je gewend bent. De winterpenen en tomaten worden niet gekookt, maar geroosterd in de oven met kruiden. Dit geeft de groente net even extra smaak. Zalig! Koop voor dit recept goede rijpe pomodori tomaten. Mocht je geen lekkere tomaten kunnen vinden, vervang dit door 2 blikken gepelde tomaten. Die tomaten hoeven dan natuurlijk niet in de oven en voeg je bij stap 3 tegelijk toe met de kokosmelk en het water.

Worteltomatensoep

Wat heb je nodig voor 4 koppen:

  • 800 gram winterpenen
  • 800 gram rijpe pomodori tomaten
  • olijfolie
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander
  • verse zwarte peper
  • 1 blikje kokosmelk van 400 ml
  • 200 ml water

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd de penen in plakken van 0,5 cm en de tomaten in 8 stukken. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, komijn, koriander en verse zwarte peper uit de molen en zet 25 minuten in de oven, totdat de wortel zacht is.
  3. Laat de groenten iets afkoelen en doe vervolgens in een pan en voeg de kokosmelk en water toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel meer water toe als de soep te dik voor je is.
  4. Warm de soep kort (niet koken want dan schift de kokosmelk).

Tip: voor meer pit voeg je een rood pepertje of een flinke lepel rode currypasta toe.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: DETOX, DETOX RECEPTEN, DINER, LUNCH Tags: comfort food, hoe maak je soep zonder pakje, kokosmelk, soep, vegetarisch recepten, wortelen

Lees Interacties

Reacties

  1. Emily van Kampen zegt

    november 21, 2014 om 9:16 am

    Lijkt me een goede combinatie: de wortel en kokosmelk! Heel smakelijk sopje.

    Beantwoorden
  2. Manon zegt

    november 22, 2014 om 9:45 am

    Dit klinkt echt als een heel erg lekker recept! 🙂

    Beantwoorden
  3. Mensink zegt

    januari 28, 2015 om 3:56 pm

    Het lijkt me een heerlijke soep om mogelijk a.s. weekend te maken! Mijn vraag is of er een alternatief voor de kokosmelk is (daar houd ik niet van)? Alvast bedankt voor je reactie.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 28, 2015 om 5:43 pm

      Oeps, dat is een lastige want zonder de kokosmelk wordt de soep niet meer romig. Kookroom lijkt mij een goede optie.

      Beantwoorden
      • Mensink zegt

        januari 30, 2015 om 10:22 am

        Oké, bedankt voor je idee!
        Adviseer je rode currypasta?

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          februari 1, 2015 om 1:00 pm

          Ja, gebruik wat je in huis hebt. Voor mij is dat de rode variant.

          Beantwoorden
          • Mensink zegt

            februari 2, 2015 om 12:05 pm

            De soep was heerlijk! Makkelijk recept. Toch de kokosmelk gebruikt :). Wij zouden een volgende keer naar verhouding meer tomaten gebruiken. En die currypasta gaf de soep een lekker pittige twist. Bedankt!

            Beantwoorden
            • Linda zegt

              februari 3, 2015 om 8:18 pm

              Leuk om te horen en varieer lekker op het recept!

              Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.