3 x groente uit de oven

Mijn paradepaardje is toch echt wel groente. Ik ben er gek op en nu ik puurder eet, kan ik de smaken ook meer waarderen. Bij de avondmaaltijd probeer ik vaak meer dan 1 soort groente te serveren. Lekker en zo krijgen wij allemaal verschillende soorten vitamines en mineralen binnen. Nu maak ik graag gebruik van makkelijke en snelle recepten zonder al te veel inspanning. Voor mij zijn groente uit de oven dan ook een handig hulpmiddel.

Tuurlijk kost het garen van de groente in de oven iets meer tijd. Begin dan ook met de groente uit de oven en vervolg dan met de andere voorbereidingen van het diner. Wees ook niet bang dat een gerecht mislukt. Zet een wekkertje om een check na 20 minuten te doen. De oven doet haar werk en eigenlijk heb je er geen omkijken naar.

1. Geroosterde groenten uit de oven

De geroosterde groenten uit de oven, maak ik zeker 1 keer per 2 weken. Ik heb standaard een aubergine, courgette en paprika in huis. Mijn eet planning verloopt nog wel eens anders. Dan is het handig om deze 3 groente te snijden, met olie te besmeren en in de oven te plaatsen. In het recept staan ook een venkel en tomaatjes, laat gerust achterwege.

geroosterde groenten uit de oven

2. Bospeen uit de oven

De bospeen uit de oven, krijgt een fijne zoete smaak. De dressing met kruiden, honing en olijfolie is zo gemaakt. Een handig hulpmiddel is om de peentjes met een groen schuursponsje schoon te maken. Dat scheelt een hoop tijd, want schillen zie ik ook niet altijd zitten.

bospeen uit de oven

3. Geroosterde bieten uit de oven

Serveer de bieten uit de oven nog in de folie, dit staat extra feestelijk. De natuurlijke suikers in de bieten komen perfect tot hun recht. Lekker om zo puur te eten of met een pittige geitenkaas erbij.

Geroosterde bieten uit de oven

Ondertussen ben ik wel nieuwsgierig. Rooster jij wel eens groente uit de oven? Wat is jouw favoriet en bereiding? Laat een reactie achter onder de blog ter inspiratie voor anderen.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.