• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Wortelsap met citroengras

wortelsap met citroengras

juli 13, 2015 door Linda Reageer

Tja, waar haal ik mijn inspiratie vandaan? Overal! Uiteten vind ik altijd een feest en ik krijg er veel nieuwe ideeën van. Zo ontstond ook deze wortelsap met citroengras. Restaurant Sems serveerde dit super verfrissende sapje tijdens een food tour door Leeuwarden.

Nu is een wortelsapje van zichzelf niet zo bijzonder. Alleen dat ene ingrediënt zorgt voor de wauw factor: citroengras. Ok, je koopt dit waarschijnlijk niet elke week. Ik kan het je wel aanraden om er eens mee te experimenteren. Citroengras ruikt lekker fris en geurig naar inderdaad citroen. In de Aziatische keuken een heerlijke smaakmaker in soepen, marinades en curry’s. Ook kun je het in een drankje verwerken zoals in een bloedsinaasappelsap met limoen.

Voor dit gezonde sapje heb je alleen wel geduld nodig. Het citroengras heeft een nachtje nodig om haar smaakje af te geven aan het sap. Vind je citroengras net een beetje te exotisch? Maak dan gebruik van citroenschil.

wortelsap met citroengras

Wat heb je nodig voor 2 glazen:

  • 500 gram biologische peen
  • 1 cm gember
  • 1 stengel citroengras
  • extra nodig: juicer

Hoe maak je het klaar:

  1. Maak de penen schoon en snijd in stukken. Pers sap van de penen en het stukje gember.
  2. Kneus de stengel van het citroengras. Dit doe je door met iets zwaars op de stengel te slaan. Ik gebruik hiervoor de stamper van de vijzel.
  3. Vul een glazen fles met het sap en het citroengras. Snijd de stengel in 2 stukken, zodat het geheel in het sap zit. Laat het sap een nachtje koelen, zodat de stengel zijn smaak kan afgeven.
  4. Zeef het sap voor serveren.

Tip: vervang het citroengras eventueel door citroenschil.

Tip: citroengras is weken houdbaar in de koelkast en maanden in de vriezer.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: Detox recepten, Drankjes en smoothies, Pasen Tags: citroengras, groente sap, wortel recepten

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl