Nog geen beoordelingen

Wortelsap met citroengras

Tja, waar haal ik mijn inspiratie vandaan? Overal! Uiteten vind ik altijd een feest en ik krijg er veel nieuwe ideeën van. Zo ontstond ook deze wortelsap met citroengras. Restaurant Sems serveerde dit super verfrissende sapje tijdens een food tour door Leeuwarden.

Nu is een wortelsapje van zichzelf niet zo bijzonder. Alleen dat ene ingrediënt zorgt voor de wauw factor: citroengras. Ok, je koopt dit waarschijnlijk niet elke week. Ik kan het je wel aanraden om er eens mee te experimenteren. Citroengras ruikt lekker fris en geurig naar inderdaad citroen. In de Aziatische keuken een heerlijke smaakmaker in soepen, marinades en curry’s. Ook kun je het in een drankje verwerken zoals in een bloedsinaasappelsap met limoen.

Voor dit gezonde sapje heb je alleen wel geduld nodig. Het citroengras heeft een nachtje nodig om haar smaakje af te geven aan het sap. Vind je citroengras net een beetje te exotisch? Maak dan gebruik van citroenschil.

wortelsap met citroengras

Wortelsap

Ingrediënten

2 personen
  • 500 gram biologische peen
  • 1 cm gember
  • 1 stengel citroengras

Extra nodig

  • extra nodig: juicer

Hoe maak je wortelsap?

  • Maak de penen schoon en snijd in stukken. Pers sap van de penen en het stukje gember.
  • Kneus de stengel van het citroengras. Dit doe je door met iets zwaars op de stengel te slaan. Ik gebruik hiervoor de stamper van de vijzel.
  • Vul een glazen fles met het sap en het citroengras. Snijd de stengel in 2 stukken, zodat het geheel in het sap zit. Laat het sap een nachtje koelen, zodat de stengel zijn smaak kan afgeven.
  • Zeef het wortelsap voor serveren.

Linda’s Tips

  • Tip: vervang het citroengras eventueel door citroenschil.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.