• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Wortelsap met citroengras

wortelsap met citroengras

juli 13, 2015 door Linda Reageer

Tja, waar haal ik mijn inspiratie vandaan? Overal! Uiteten vind ik altijd een feest en ik krijg er veel nieuwe ideeën van. Zo ontstond ook deze wortelsap met citroengras. Restaurant Sems serveerde dit super verfrissende sapje tijdens een food tour door Leeuwarden.

Nu is een wortelsapje van zichzelf niet zo bijzonder. Alleen dat ene ingrediënt zorgt voor de wauw factor: citroengras. Ok, je koopt dit waarschijnlijk niet elke week. Ik kan het je wel aanraden om er eens mee te experimenteren. Citroengras ruikt lekker fris en geurig naar inderdaad citroen. In de Aziatische keuken een heerlijke smaakmaker in soepen, marinades en curry’s. Ook kun je het in een drankje verwerken zoals in een bloedsinaasappelsap met limoen.

Voor dit gezonde sapje heb je alleen wel geduld nodig. Het citroengras heeft een nachtje nodig om haar smaakje af te geven aan het sap. Vind je citroengras net een beetje te exotisch? Maak dan gebruik van citroenschil.

wortelsap met citroengras

Wat heb je nodig voor 2 glazen:

  • 500 gram biologische peen
  • 1 cm gember
  • 1 stengel citroengras
  • extra nodig: juicer

Hoe maak je het klaar:

  1. Maak de penen schoon en snijd in stukken. Pers sap van de penen en het stukje gember.
  2. Kneus de stengel van het citroengras. Dit doe je door met iets zwaars op de stengel te slaan. Ik gebruik hiervoor de stamper van de vijzel.
  3. Vul een glazen fles met het sap en het citroengras. Snijd de stengel in 2 stukken, zodat het geheel in het sap zit. Laat het sap een nachtje koelen, zodat de stengel zijn smaak kan afgeven.
  4. Zeef het sap voor serveren.

Tip: vervang het citroengras eventueel door citroenschil.

Tip: citroengras is weken houdbaar in de koelkast en maanden in de vriezer.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: DETOX RECEPTEN, DRANKJES EN SMOOTHIES, PASEN Tags: citroengras, groente sap, wortel recepten

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Voor de drukke dagen met sporten van de kids is een macaroni ovenschotel met broccoli ideaal om op tafel te zetten. Dit makkelijk recept is zo klaar. Macaroni ovenschotel met broccoli
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.