Nog geen beoordelingen

Pasta met groente van Marta

Samen koken maakt mij blij. Op mijn bucketlist staat al jaren verse pasta maken met Italiaanse mama’s. Afgelopen zomer is mijn droom waar geworden. Bij Da Marchesi heb ik een ochtend in de keuken meegedraaid. Het was net als in de film. Ik werd opgewacht door vrouwen met schort voor en een kapje op het hoofd. Er werd veel gelachen onderling en keihard gewerkt. Het voelde aan als een warm bad. Echt te gek.

Aan het einde van de ochtend vroeg Marta (eigenaar) wat ik wilde eten. Ik begreep het eigenlijk niet zo goed. “Hoezo, wat wil ik eten. Ja, je denkt toch niet dat je zo naar huis gaat zonder eten”. Ik had het kunnen weten natuurlijk. De zelfgemaakte pasta had ik al eens bij ze gegeten. Nieuwsgierig als ik ben, wilde ik graag iets nieuws uitproberen.

Ik had al gezien dat Marta een pasta met groente aan het bereiden was. Uit de groente voorraadkamer (ja dat wil ik ook) kwam een mand met allerlei restjes. Zorgvuldig werden de bruikbare stukken afgesneden en verwerkt in de pasta. Dit gerecht staat niet op de kaart. Ik vermoed dan ook dat het een personeelsgerecht was.

Pasta met groente

Compleet gelukkig zat ik in de tuin buiten mijn pasta te nuttigen. Ik kreeg er nog een glaasje wijn bij en een fles water. Wil je nog een dessert? Ja, ik zie het aan je gezicht. Ach, nu ik er toch ben doe ik het helemaal goed. Binnen no-time stond de homemade cheesecake van Lorenza (dochter van Marta) voor mij neus.

Na de lunch heb ik snel notities gemaakt van al haar ingrediënten. Thuis was de pasta de eerste keer niet goed genoeg van smaak. Ik stuurde de Lorenza een mailtje en zie hier:

in the pot you put inside half oil with half butter and onions….after the others vegetebles… when pasta is ready you put the pasta inside with vegetebles and some water where pasta is cooking… I think that the second time is better than the first time! excuse me for my terrible english!!!!! Maria send you a very big kiss!!!!! bye bye

Kijk, van dit soort berichtjes krijg ik een glimlach van oor tot oor. En inderdaad een flinke scheut kookvocht doet wonderen.

Pasta met groente

Pasta met groente van Marta

Ingrediënten

4 personen
  • 200 gram pasta naar keuze
  • 70 gram sjalotjes
  • 2 knoflook teentjes
  • klont roomboter
  • 100 gram wortel
  • 200 gram aardappel
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 4 flinke zongedroogde tomaatjes
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas

Optioneel

  • verse basilicum

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en houd 100 ml van het kookvocht apart.
  • Snijd de sjalotjes en knoflook fijn. Verwarm een koekenpan met een flinke klont boter. Bak de sjalotjes en knoflook op een laag vuur glazig. Zorg dat de ui niet bruin kleurt.
  • Zet een tweede pannetje met water op. Maak de wortel schoon en snijd in blokjes. Schil de aardappel en snijd ook in blokjes. Maak de wortel en aardappel schoon en kook tussen de 3 – 5 minuten, beetgaar.
  • Snijd ondertussen de paprika en courgette klein, voeg toe aan de sjalotjes.
  • Snijd de zongedroogde tomaat doormidden. Voeg toe aan de groente saus. Net als de gekookte wortel en aardappel.
  • Voeg de pasta en de groente samen. Voeg beetje bij beetje het kookvocht toe, zonder dat de pasta te nat word. Serveer direct met een flinke hand Parmezaanse kaas.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.