• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • PASEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • PASEN 2021
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

verse loempia recepten

november 29, 2015 door Linda 7 Reacties

Al meer dan een jaar staat het zelf spring rolls maken op mijn “to make” lijstje. Het fijne aan spring rolls, oftewel verse loempia’s, is dat deze variant niet wordt gefrituurd. Met deze spring roll recepten hoef je niet te koken en toch eet je lekker, vers en super gezond. De basis bestaat uit rijstpapier dat je vult met allerlei lekkere (gezonde) ingrediënten en dipt in een saus naar keuze.

Ik heb mij een beetje uitgeleefd. Ik heb niet 1 loempia recept gemaakt, maar 3 spring roll recepten: vegetarische loempia, eentje met garnalen en de ander met vlees. Zo heb ik voor ieder wat wils.

spring roll recepten

Door mijn trip naar Singapore en Bali heb ik zoveel nieuwe inspiratie opgedaan voor Aziatische gerechten. Na de gestoomde vis in bananenblad zijn nu de verse loempia’s aan de beurt. Ook in Vietnam trouwens, heb ik allerlei varianten op de spring roll gegeten. Lekker als lunch of als snack. Wat mij betreft zijn de loempia’s ook ideaal voor het diner of de komende feestdagen. Zet allerlei ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen spring rolls vullen.

Voor een feestje kun je de spring rolls makkelijk voorbereiden en gekoeld wegzetten. De onderstaande stap voor stap foto’s laten je zien hoe makkelijk je een verse loempia maakt.

Spring roll recepten

springrolls collage 2Vlees spring roll

spring roll vlees

Recept voor 8 verse loempia’s met vlees:

  • 8 plakken gegrilde entrecote / rosbief (vleeswaren)
  • 4 eetlepels sojasaus*
  • 2 theelepels sesamolie*
  • 8 vellen rijstpapier*
  • 40 gram alfalfa
  • flinke hand spinazie
  • 4 theelepels zwart sesamzaad*
  • dip:
    • sojasaus*

Stappen om spring rolls met vlees te maken:

  1. Leg de plakken gegrilde entrecote op een bord. Meng de sojasaus met de sesamolie. Smeer met een kwastje een beetje saus op de gegrilde entrecote.
  2. Vul een (beslag) kom met warm water (niet kokend, wel heet genoeg). Dompel een vel rijstpapier 5 tot 10 seconden in het water, totdat het zacht is. Leg het rijstpapier plat op een bord.
  3. Leg een plak vlees, een pluk alfalfa en een paar blaadjes spinazie in het midden van het rijstpapier. Strooi er sesamzaad over. Zorg dat 2 cm aan beide kanten vrij blijft. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het papier tot een pakketje. Herhaal dit met de rest van het rijstpapier.
  4. Serveer met de sojasaus.

Vegetarisch spring roll

vegetarische verse loempia

Recept om 8 verse loempia’s vegetarisch:

  • 100 gram rijst vermicelli /glas noedels*
  • 8 eetlepels pinda’s (zonder zout)
  • 4 eetlepels sojasaus*
  • 2 theelepels limoensap
  • 4 eetlepels vers gesneden koriander
  • 4 theelepels zeer fijn gesneden knoflook
  • 8 vellen rijstpapier*
  • 1 wortel geraspt
  • 8 blaadjes sla
  • 4 theelepels sesamzaad*
  • optioneel: blaadjes koriander
  • dip:
    • 4 eetlepels sojasaus*
    • 2 zeer fijn gesneden kleine teentje knoflook
    • 2 theelepels rijstazijn*
    • 2 theelepels vers geraspte gember

Stappen om vegetarische spring rolls te maken:

  1. Week de noedels 3-5 minuten in warm water. Giet af en laat uitlekken
  2. Maal de pinda’s fijn in de vijzel. Haal uit de vijzel en meng met de sojasaus, limoen, koriander en knoflook.
  3. Vul een (beslag) kom met warm water (niet kokend, wel heet genoeg). Dompel een vel rijstpapier 5 tot 10 seconden in het water, totdat het zacht is. Leg het rijstpapier plat op een bord.
  4. Leg 1 eetlepel van het pindamengsel in het midden van een vel rijstpapier. Voeg 1 eetlepel geraspte wortel toe. Rol 1 blaadje sla op en leg deze erop. Strooi het sesamzaad erover en eventueel een paar blaadjes koriander. Zorg dat 2 cm aan beide kanten vrij blijft. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het papier tot een pakketje. Herhaal dit met de rest van het rijstpapier.
  5. Maak een dip van de sojasaus, knoflook, rijstazijn en gember. Serveer bij de spring rolls.

Garnalen spring rollverse loempia met garnaal

Recept voor 8 verse loempia’s met garnalen:

  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 8 vellen rijstpapier*
  • 100 gram gekookte garnalen (zonder staart)
  • 50 gram taugé
  • optioneel: gehakte cashewnoten
  • dip:
    • 4 eetlepels zoete chilisaus*
    • optioneel: 1 eetlepel vers gesneden koriander

Tip: mocht je nog crème fraîche in huis hebben, meng dan een halve eetlepel met een theelepel chilisaus en smeer op het rijstpapier, voordat je de ingrediënten toevoegt. Ok, absoluut niet Aziatisch maar wel heel lekker.

Stappen om spring rolls met garnalen te maken:

  1. Schil de mango, verwijder de pit en snijd in dunne plakjes. Snijd de avocado doormidden. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Haal met een lepel de reepjes eruit.
  2. Vul een (beslag) kom met warm water (niet kokend, wel heet genoeg). Dompel een vel rijstpapier 5 tot 10 seconden in het water, totdat het zacht is. Leg het rijstpapier plat op een bord.
  3. Leg 3 garnalen in het midden van het rijstpapier. Leg 2 reepjes mango en avocado ernaast. Erboven een pluk taugé. Strooi er eventueel gehakte cashewnoten over.
  4. Zorg dat 2 cm aan beide kanten vrij blijft. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het papier tot een pakketje. Herhaal dit met de rest van het rijstpapier.
  5. Maak een dip van de zoete chilisaus met de koriander. Serveer bij de vers gemaakte loempia’s.

* besteld bij de toko online, de meeste grote supermarkten verkopen ook alle ingrediënten inclusief het rijstpapier

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Zelf spring rolls maken met de stap voor stap foto's.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Voor dit blog heb ik gratis producten ontvangen van Asian Food Lovers. Lees hier mijn disclaimer.

Categorie: DINER, LUNCH, SNACK Tags: Aziatische recepten, borrelhapjes, hoe maak je zelf spring rolls, hoe maak je zelf verse loempia's, oosterse recepten, spring roll recepten, verse loempia recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. happybudgetcooking zegt

    november 29, 2015 om 7:01 pm

    Ik houd van spring rolls, vooral in de zomer met pindasaus! Yummyy

    Beantwoorden
  2. Mieke Roest zegt

    maart 24, 2017 om 12:45 pm

    heerlijk, ik wil dit vaak eten

    Beantwoorden
  3. Marguerite zegt

    augustus 19, 2017 om 8:54 pm

    Ik houd van springrolls maar niet van rijstvelletjes. Is er een alternatief?

    Beantwoorden
    • Boris zegt

      mei 24, 2018 om 4:57 pm

      Ja pannenkoeken

      Beantwoorden
  4. Ellen zegt

    april 2, 2019 om 9:02 pm

    Lijkt me heerlijk!
    Kan ik voor de vleesvariant gewoon de vleeswaren rosbief gebruiken?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 4, 2019 om 10:16 am

      Hi Ellen, je kan inderdaad de vleeswaren variant gebruiken. Ik heb dit er nu voor de volledigheid even bijgezet. Succes ermee en ik ben benieuwd hoe ze je smaken.

      Beantwoorden
  5. elke zegt

    februari 29, 2020 om 2:06 pm

    als je er enkele maakt hoe bewaar je deze dan.de mijne plakken steeds aaneen en worden wak

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu makkelijke recepten 204

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • aspergesoep van schillen Aspergesoep van schillen – 3 recepten
  • havermout recepten uit de oven 5 x havermout recepten uit de oven

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • zelf pastasaus maken Zelf pastasaus maken van verse tomaten
  • tagliatelle met romige preisaus Tagliatelle met romige preisaus
  • Pasta met zalm en doperwten Pasta met zalm en doperwten
  • Plaattaart met ei, ei recepten voor Pasen Plaattaart met ei en groene asperges
  • Low-budget gerechten is een nieuwe categorie op de blog. Dit goedkope recept van tortellini soep met spinazie en worst past hier perfect bij. Een flink gevulde maaltijdsoep. Tortellini soep met spinazie en worst

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
ONDER DE PANNEN MET ESTEE ~ Hoe tof is het om met ONDER DE PANNEN MET ESTEE ~ Hoe tof is het om met een chefkok in de keuken te staan? Ik mocht een dagje koken @estee_strooker. Dit was te gek om te doen.

Estée en ik maakten een chefwaardig recept van zeebaars met een mediterrane salsa van cherrytomaatjes en olijven. Het pronkstuk van het gerecht is de op de huid gebakken zeebaars. 

Het geheim van een lekker krokant laagje op de vis zit in de temperatuur van de pan vertelde Estée mij. We gebruikten de nieuwe pannen van Tefal met een Thermo-Signal. Zodra de signal egaal rood is, kun je starten met bakken en oververhit je de pan niet. Daarnaast zorgt de coating op de pan ervoor dat de huid van de vis niet aan de pan blijft plakken. Ideaal, dit kan dus niet fout gaan!

Estee heeft nog een tweede tip over hoe je zorgt voor een knapperig korstje op de vis. Wil je die tip ook weten? Ga snel naar https://www.tefal.nl/nieuwegeneratiepannen voor de complete video en meer informatie over deze pannen. 

Ook koken als een chef? Houd mijn stories de komende dagen in de gaten. Medio deze week  deel ik in mijn stories een hele toffe winactie, waarbij je kans maakt op één van de 3 Tefal Unlimited pannen. 

@tefalnederland #tefal #samenwerking #pannen #winactie #koken #chefathome #lekkerkoken #lekkerbakken #hobbykok #giveaway #winnen #gezond #gezonderecepten #gezondeten #lekker #eten #smullen #eetsmakelijk #winnen
WEEKMENU ~ Het weekmenu vol makkelijke recepten vo WEEKMENU ~ Het weekmenu vol makkelijke recepten voor het avondeten staat weer klaar. Het hele gezin zal smullen van de recepten. Ik weet nu al dat de snelle pasta recepten, de taco’s en de kipsaté wrap met luid gejuich ontvangen zullen worden.

Het seizoen van de asperges is gestart. Persoonlijk heb ik ze nog niet gegeten, daar ga ik snel eens verandering in aanbrengen. In het weekmenu kies ik niet voor de klassieke bereiding. Kijk maar snel wat ik bedacht heb.

Het weekmenu is een dagje later online gekomen. Ik was het gisteren vergeten. We zijn lekker druk bezig de buitenkeuken. Het resultaat na 1 dag is al zo tof. Echt ik ben er zo blij mee. 

Vandaag ben ik iets bijzonders aan het doen. Op verzoek van mijn zoon, zijn we samen een dag aan het vasten voor de Ramadan. We zijn vanavond om 4 uur opgestaan voor het ontbijt en heel veel water. Tot nu toe (12:00 uur) gaat het eigenlijk prima. Ik heb meer last van het onrustige slapen van 5 tot 9 uur. Maar ik ben er nog lang niet, want om 20:50 mogen we eten. Wish me luck.

Weet jij al wat je wilt eten deze week? Swipe naar rechts of check mijn stories voor het weekmenu. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-204/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke re KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke recept voor wraps met kip is net zo lekker als het klinkt. Het hele gezin smult van deze wrap met pulled chicken saté. Bij mij thuis kregen ze er geen genoeg.

Mijn recept voor zelf saté maken is de basis voor dit wrap recept. We rijgen de kip niet aan spiezen, maar bakken de kip direct in de pan. Vervolgens trek je de kipsaté met twee vorken uit elkaar, waardoor je een soort pulled chicken krijgt. Maak er ook nog de pindasaus bij en je weet niet wat je proeft.

Dit recept wil je echt maken! Bewaar het recept. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je dit makkelijke recept niet vergeet. Het recept kun je vinden in de bio of homepage. 

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #kip #kipfilet #kipgerechten #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #lente #wraps #pulledchicken #sate #kipsate #pindasaus #satesaus #saté #wrap
WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al vo WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al voor jullie klaar hoor. Het is een beetje rommelig hier, want we zijn gestart met de voorbereidingen van de buitenkeuken. Ik zal later vandaag in mijn stories even laten zien wat de plannen zijn en wat de huidige status is. Het wordt zo tof, ik kan niet wachten.

Kun je inspiratie gebruiken voor het avondeten deze week? Bekijk dan de eetplanning met een lekker vegetarisch recept, een visje, kipfilet uit de oven, krieltjes en onwijs lekkere kipburgers met een krokant korstje van gemalen nachochips.

Voor het weekend heb ik ook twee lekkere recepten geselecteerd. Zo start je de zaterdag met een tropische verrassing. Verzamel alvast oud brood hiervoor. Voor zondag staat er een toetje op de planning. Niet zomaar een toetje maar een chocolade lava cakeje met salted caramel.

Swipe naar rechts of check mijn stories. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-203/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
Meer laden Volg mij op Instagram

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in