• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Quinoa sushi rolls

quinoa sushi rolls

januari 17, 2016 door Linda 2 Reacties

Oh wat had ik een schik toen ik van de week deze quinoa sushi rolls maakte. Een dierbare collega zette mij vorige week aan het denken: “don’t forget waarom je zo graag wilde beginnen een paar jaar geleden“. Ik moest eraan denken toen ik mijn koelkast opende en helemaal blij werd van mijn ideeën voor de sushi roll vulling.

Weet je wat één van mijn beweegredenen is geweest om te starten met bloggen? Het plezier terug brengen in de keuken. Laten zien dat koken leuk is en niet moeilijk. Daarbij stelt gezonder eten echt niet zoveel voor. Kijk maar naar mijn quinoa sushi roll recept.

quinoa sushi rolls

Voor mij is variatie van belang. Dit is voor mij een van de voorwaarden van mijn projectje #BackToNormal. Na mijn wrap recept, het broodbeleg, de salade is het nu tijd voor een feestelijke lunch. “je moet zelf de slingers ophangen, een ander doet het niet voor je“. Zo denk ik ook over eten. Maak het leuk voor jezelf. Sushi voor lunch klinkt te gek toch?

De basis is normaal sushi rijst, maar wie zegt dat je hier niet je eigen invulling aan kunt geven. Net als met een wrap rol ik allerlei lekkers in de sushi roll.

En ja, toevallig kies ik voor quinoa. Bekend om zijn gezonde eigenschappen. Persoonlijk ben ik van de nootachtige smaak en daarom maak ik er gebruik van. Mijn vent hoef ik dit echt niet voor te zetten: “ik ga geen zangzaad eten Lin, er zijn grenzen“. Dus eet ik quinoa af ten toe als lunch. Ik kook dan altijd extra zodat ik later in de week een zoet quinoa ontbijt kan maken. Lekker makkelijk, 1 x koken en er 2 x van eten.

Voor de vulling maak ik gebruik van ingrediënten die ik nog in huis heb. Naast de quinoa is mijn uitgangspunt 2 soorten groente. Ik geef je een aantal suggesties wat je erin kunt stoppen. Misschien zie je de quinoa niet zetten. Prima. Dan is de omelet sushi wrap iets voor jou. Die vulling bestaat uit dunne omeletjes met avocado en sesamzaad.

quinoa sushi recept

Reken op 2 sushi rollen per persoon. Trek de koelkast open en haal alle groente eruit. Maak een keuze uit 2 varianten en rol lekker op. Mocht de quinoa niet goed plakken, dan kun je er geprakte avocado doorheen doen als “bindmiddel”.

Ik geef je een aantal suggestie om aan de slag te gaan met je eigen recept voor quinoa sushi rolls.

quinoa sushi recept

Wat heb je nodig per sushi roll:

  • 25 – 30 gram quinoa
  • 1 nori vel

Vulling:

  • 1 wortel
  • 3 eetlepels rode kool

of

  • 1/4 avocado
  • 3 zongedroogde tomaatjes

of

  • paar blaadjes spinazie
  • 1/4 avocado

of

  • 1 wortel
  • 4 reepjes komkommer

optioneel:

  • 1 eetlepel sojasaus
  • wasabi naar smaak

Hoe maak je het klaar:

  1. Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
  2. Leg een nori vel op een bamboematje. Verdeel de gekookte quinoa over het norivel. Laat aan de bovenzijde 2 cm vrij
  3. Zorg dat je de groente in dunne reepjes gesneden hebt.
  4. Leg op de onderzijde van de nori de twee soorten groente in de lengte. Rol stevig op en stevig op en laat even rusten tot de nori zacht is. Neem een scherp mes en maak dit vochtig. Snijd elke rol stukken.

quinoa sushi rolls

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: LUNCH, PASEN, VEGETARISCH Tags: gezond lunchrecept, Quinoa, quinoa recepten, sushi, sushi recepten, sushi rolls, vegan, vegetarisch, vegetarische recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Kristien zegt

    januari 17, 2016 om 12:01 pm

    Sinds ik jouw blog en dat van je collega’s volg zijn hier al heel wat nieuwe dingen op tafel verschenen. Dankjewel voor de inspiratie, ik denk er niet altijd aan om je posts te liken, maar weet dat mijn opgeslagen linken op Facebook een waar kookboek aan het worden is. Fijne zondag! Groetjes, Kristien

    Beantwoorden
  2. Nienke zegt

    december 6, 2018 om 3:33 pm

    Als je sushi van quinoa maakt dan kan je het op de volgende manier “sticky” krijgen (zonder vette mayonaise).
    Week een dessertlepel gemalen lijnzaad met een eetlepel water en laat het een kwartiertje staan.
    Meng het dan met de afkoelende gekookte quinoa (ik schat in op 50-75 gram quinoa).
    Werkte super en gaf zelfs een beetje een romige touch aan het geheel.

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 190 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Weekmenu 191 makkelijke recepten Weekmenu 191 – makkelijke recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.