Quinoa sushi rolls

Oh wat had ik een schik toen ik van de week deze quinoa sushi rolls maakte. Een dierbare collega zette mij vorige week aan het denken: “don’t forget waarom je zo graag wilde beginnen een paar jaar geleden“. Ik moest eraan denken toen ik mijn koelkast opende en helemaal blij werd van mijn ideeën voor de sushi roll vulling.

Weet je wat één van mijn beweegredenen is geweest om te starten met bloggen? Het plezier terugbrengen in de keuken. Laten zien dat koken leuk is en niet moeilijk. Daarbij stelt gezonder eten echt niet zoveel voor. Kijk maar naar mijn quinoa sushi roll recept.

quinoa sushi rolls

Voor mij is variatie van belang. Dit is voor mij een van de voorwaarden van mijn projectje #BackToNormal. Na mijn wrap recept, het broodbeleg, de salade is het nu tijd voor een feestelijke lunch. “je moet zelf de slingers ophangen, een ander doet het niet voor je“. Zo denk ik ook over eten. Maak het leuk voor jezelf. Sushi voor lunch klinkt te gek toch?

De basis is normaal sushi rijst, maar wie zegt dat je hier niet je eigen invulling aan kunt geven. Net als met een wrap rol ik allerlei lekkers in de sushi roll.

En ja, toevallig kies ik voor quinoa. Bekend om zijn gezonde eigenschappen. Persoonlijk ben ik van de nootachtige smaak en daarom maak ik er gebruik van. Mijn vent hoef ik dit echt niet voor te zetten: “ik ga geen zangzaad eten Lin, er zijn grenzen“. Dus eet ik quinoa af ten toe als lunch. Ik kook dan altijd extra zodat ik later in de week een zoet quinoa ontbijt kan maken. Lekker makkelijk, 1 x koken en er 2 x van eten.

Voor de vulling maak ik gebruik van ingrediënten die ik nog in huis heb. Naast de quinoa is mijn uitgangspunt 2 soorten groente. Ik geef je een aantal suggesties wat je erin kunt stoppen. Misschien zie je de quinoa niet zetten. Prima. Dan is de omelet sushi wrap iets voor jou. Die vulling bestaat uit dunne omeletjes met avocado en sesamzaad.

quinoa sushi recept

Reken op 2 sushi rollen per persoon. Trek de koelkast open en haal alle groente eruit. Maak een keuze uit 2 varianten en rol lekker op. Mocht de quinoa niet goed plakken, dan kun je er geprakte avocado doorheen doen als “bindmiddel”.

Ik geef je een aantal suggesties om aan de slag te gaan met je eigen recept voor quinoa sushi rolls.

quinoa sushi recept

Wat heb je nodig per sushi roll:

 • 25 – 30 gram quinoa
 • 1 nori vel

Vulling:

 • 1 wortel
 • 3 eetlepels rode kool

of

 • 1/4 avocado
 • 3 zongedroogde tomaatjes

of

 • paar blaadjes spinazie
 • 1/4 avocado

of

 • 1 wortel
 • 4 reepjes komkommer

optioneel:

 • 1 eetlepel sojasaus
 • wasabi naar smaak

Hoe maak je het klaar:

 1. Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
 2. Leg een nori vel op een bamboematje. Verdeel de gekookte quinoa over het norivel. Laat aan de bovenzijde 2 cm vrij
 3. Zorg dat je de groente in dunne reepjes gesneden hebt.
 4. Leg op de onderzijde van de nori de twee soorten groente in de lengte. Rol stevig op en stevig op en laat even rusten tot de nori zacht is. Neem een scherp mes en maak dit vochtig. Snijd elke rol stukken.

quinoa sushi rolls

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.