5 uit 1 beoordeling

Zoete aardappel soep met feta

Zodra er een pan soep op het vuur staat voel ik mij altijd een goddelijke huisvrouw. Voor de rest bak ik namelijk niks van het huishouden. Letterlijk! Schoonmaken, strijken, ramen wassen het is allemaal niet aan mij besteed. Het is maar goed dat wij al jaren een fantastische hulp hebben, anders zou er niks van dit huishouden terecht komen.

Zoete aardappelsoep met feta

Mijn gebrek aan huishoudelijke skills maak ik goed met mijn uurtjes in de keuken. Cooking is an act of love. Voor de soep gooi ik meestal wat groente in de pan met water en bouillon. De bereiding van deze vegetarische zoete aardappel soep met feta is net even anders. De smaak van de groente wordt intenser door ze eerst te roosteren in de oven. Vervolgens worden de groente even kort gebakken met een milde curry pasta. De feta zorgt voor een verrassende hartige bite.

Zoete aardappelsoep met feta

Zoete aardappel soep met feta

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 500 – 600 gram zoete aardappels
  • 400 gram winterwortelen
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel milde curry pasta (Patak's)
  • stukje verse gember
  • 2 blokjes bouillon naar keuze
  • 1 liter gekookt water
  • 250 ml kokosmelk

Voor erbij

  • 100 gram feta
  • verse koriander & zonnebloempitten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de zoete aardappelen en winterwortelen en snijd in stukken. Maak de uien schoon en snijd in kwarten. Verwijder de harde onderkant van de tenen knoflook en het buitenste velletje. Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 30 minuten in de oven.
  • Verwarm een pan met dikke bodem en een scheutje olijfolie. Voeg de geroosterde groente en een flinke eetlepel curry pasta toe en bak een minuutje. Voeg het stukje gember toe, bouillon blokjes en 1 liter gekookt water. Laat 10 minuten pruttelen.
  • Verwijder de gember. Pureer de soep en roer de kokosmelk erdoor. Verkruimel de feta over de soep en breng op smaak met verse koriander.

Linda’s Tips

  • Tip: voeg kikkererwten toe voor een gevulde maaltijdsoep.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.