Nog geen beoordelingen

Havermoutkoeken met wortel

Kennen jullie mijn appelkoeken van havermout nog? Een heerlijke traktatie waar je met gerust hart van kan genieten. Nu kreeg ik de vraag waardoor de appel vervangen kon worden. Pfff, daar moest ik even over nadenken. Maar ik heb het gevonden; havermoutkoeken met wortel en kokos!

Laat je niet afleiden door de wortel. Groente in een zoete snack? Door de bereiding in de oven, komt het natuurlijke zoetje van de wortel naar boven. Hiermee vervang je de appel. Kokos, daar houd je van of niet. Ik ben er in ieder geval dol op. De koeken zijn een heerlijk en gezond tussendoortje voor bij de thee of koffie, maar ook om mee te nemen naar het werk of school. Maak een grote hoeveelheid en vries ze in.

Het recept voor de havermoutkoeken met wortel schreef ik voor Puur Suzanne. Een blog over puur, gezond en lekker eten. Ik heb haar “leren” kennen via Instagram en recentelijk eindelijk in real life ontmoet. Ik houd erg van haar manier van koken. Ze schrijft hierover: “De meeste recepten zijn erg makkelijk te maken, omdat ik niet hou van ingewikkelde recepten. Als ik thuis kom na een dag werken vindt ik het belangrijk, dat ik snel gezond & lekker eten op tafel heb staan.”

De afgelopen tijd heb ik vaker een recept van haar gedeeld op mijn Facebook. Ik denk dat haar blog ook iets is voor jullie. Neem gerust eens een kijkje bij haar en zie of ze bij je past.

Havermoutkoeken van wortel

Havermoutkoeken met wortel

Ingrediënten

4 stuks
  • 75 havermout
  • 1 ei
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 75 gram wortel
  • 1 eetlepel geraspte kokos (+ extra voor garneren)
  • 1 eetlepel ahorn siroop of honing
  • snufje zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de havermout en het ei in een kom en gebruik een mixer om goed te mengen.
  • Verwarm de kokosolie en voeg toe.
  • Rasp de wortel en voeg met de kokos en ahorn siroop toe aan het “beslag”.
  • Maak af met een snufje zout.
  • Bekleed een kleine ovenschaal (10×10) met een vel bakpapier en stort het “beslag” erin. Druk goed aan en strooi er nog kokos overheen.
  • Bak de havermoutkoeken in 40 minuten gaar in de oven. Laat de plak volledig afkoelen en snijd dan in 4 stukken.
  • Bewaar de koeken 3 dagen in de koelkast of vries ze in.

Linda’s Tips

  • Tip: let op dat bovenkant niet te bruin word, dek dan af met een stukje bakpapier.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.