• Skip to secondary menu
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
      • SINTERKLAAS RECEPTEN
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOK
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Zoete aardappel stoofpot

Zoete aardappel stoofpot

november 12, 2019 door Linda Reageer

Nu het buiten kouder wordt en het ’s avonds sneller donker is, komen de stoofpotjes weer terug op tafel. Van huis uit ben ik alleen maar stoofgerechten met vlees gewend, zoals draadjesvlees of hachee. Voor mij is het dan ook een uitdaging om te stoven met alleen groente. Het is namelijk veggie tuesday en er staat een zoete aardappel stoofpot met rijst voor jullie klaar.

Het is even geleden dat ik met zoete aardappel gekookt heb. Tot een paar jaar terug stond deze groente elke week op het menu. Tot deze groente bij manlief zijn neus uitkwam en geen zoete aardappel meer werd ingekocht. Deze zoete aardappel stoof zit boordevol groente van paprika, winterwortel, ui, tomatenblokjes en bonen. Het recept is vegetarisch en ook nog eens vegan. De vegetarische stoofpot is lekker voedzaam.

Deze maand ben ik lekker aan het experimenten met vegan recepten en op dinsdag ben ik de hele dag vegan. Het is nog wel even wennen om geen koffie met gewone melk te drinken. Maar ik vind het leuk om op ontdekkingstocht te gaan en nieuwe producten uit te proberen.

Het ingrediëntenlijstje is misschien iets langer dan je van mij gewend bent. Maar goed dat kan ook niet anders met 6 soorten groenten.

Zoete aardappel stoofpot

Zoete aardappel stoofpot met rijst

recept voor 4 personen

  • 500 gram zoete aardappels
  • 1 paprika
  • 200 gram winterwortel
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 2 theelepel gemalen komijn
  • snuf chilipoeder of chilivlokken
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 250 ml kokosmelk
  • 400 gram tomaten blokjes in blik
  • 300 gram (zilvervlies) rijst
  • 400 gram zwarte bonen
  • sap van 1/2 limoen
  • optioneel: flinke hand koriander

Stappen om een zoete aardappel stoof te maken:

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook 5 minuten.
  2. Snijd de paprika, winterwortel en ui in kleine stukjes. Hak de knoflook in kleine stukjes.
  3. Verwarm in een grote pan met dikke bodem een scheutje olijfolie. Bak hierin de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de kurkuma, komijn en chilipoeder toe en bak 1 minuut. Voeg daarna de tomatenpuree toe. Roer goed door elkaar. Giet de kokosmelk, tomatenblokjes, paprika, winterwortel en zoete aardappel toe. Breng de stoofpot aan de kook, laat vervolgens een half uurtje op zacht vuur pruttelen
  4. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking. Laat de zwarte bonen uitlekken en verwarm op het laatst even mee. Roer het limoensap erdoor. Serveer de zoete aardappel stoof met rijst en optioneel verse koriander.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Zoete aardappel stoofpot. Een vegan stoofpot met 6 soorten groente.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Recept: Linda | Foto credits: My Lucie

Onderwerp: DINER Tags: kokosmelk, Koriander, paprika, vegan, vegetarisch, winterwortel, zoete aardappel, zwarte bonen

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Feestelijke borrelplank met 3 dips

Lekker eten met Linda - borrelplank

Amuse Hollandse garnalen

Lekker eten met Linda - amuse

Ovenschotel met sperziebonen

Lekker eten met Linda – plantaardig vegan

Kerst recepten

Lekker eten met Linda - kerst

Weekmenu 135 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • bijgerechten voor kerst 10 x bijgerechten voor kerst
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • zelf burritos maken zonder pakjes en zakjes Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Italiaanse amuse: vlag in een glaasje. Zelfgemaakte pesto met zachte kaas en zoete tomaatjes. Puur en bomvol smaak. Italiaanse amuse: vlag in een glaasje

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • Vitello tonnato in een glaasje. Dit klassieke Italiaanse gerecht bestaat uit een tonijnsaus met kalfsfricandeau. Dit keer heb ik er een twist aan gegeven door de combinatie om te draaien. Vitello tonnato in een glaasje
  • Feestelijke hapjes voor oud en nieuw 5 x feestelijke hapjes voor oud en nieuw
  • Een limoncello cocktail met home made limoncello, spa rood lemon, prosecco en een takje munt en blauwe bessen voor de decoratie. Limoncello cocktail
  • Varkenshaas in bladerdeeg met een champignon (truffel) saus is een kerst hoofdgerecht dat niet kan mislukken. Dit is een feestelijk vlees recept. Varkenshaas in bladerdeeg met een champignon (truffel) saus
  • Gourmetrecepten met vlees Gourmetrecepten met vlees

Instagram

lekkeretenmetlinda

Lekker eten met Linda
Instagram post 17893033330433959 🥂 FEESTELIJKE BORRELPLANK 🎄Voor borrelhapjes kun je nooit genoeg inspiratie hebben toch? Vandaag deel ik een feestelijke borrelplank met 3 dips: een zalmforel dip, een mini kaasfondue en een chili roomkaas dip. 
Naast de 3 recepten zal ik je vertellen, hoe ik een feestelijke borrelplank samenstel.

Dips mogen zeker niet ontbreken op mijn plank. Ik serveer er dit keer geen (stok)brood bij, want ik houd het graag luchtig. Op de borrelplank zie je een verzameling Haust Flatbread. Dit zijn stoere toastjes in een handig dipformaat.  Zelf maken? Klik op de link in de bio @lekkeretenmetlinda of check https://www.lekkeretenmetlinda.nl/feestelijke-borrelplank-met-3-dips/
#toast #opmooiemomenten #samenmethaust #samenwerking #kerst #borrelplank #borrel #borrelhapjes
Instagram post 17864067031581266 VOORGERECHT: GEITENKAAS PAKKETJES 🎄 Vandaag praat ik jullie even bij over de kerstrecepten van dit jaar, onder het genot van een lekker hapje: de geitenkaas pakketjes in filodeeg met een heel bijzonder ingrediënt.

Net als andere jaren heb ik allerlei losse gerechtjes bedacht, zodat je lekker kunt mixen en matchen met je eigen favoriete recepten. Wat kun je dit jaar verwachten?

Op de planning staan twee voorgerechten, een feestelijke borrelplank en twee hoofdgerechten waarvan 1 zelfs vegan! Voor het dessert staan twee heerlijke recepten klaar en ook wordt het kerstontbijt niet vergeten. Daarbij komt er nog een mooi artikel online, hoe je zorgt voor zo min mogelijk stress met kerst. Ik heb er helemaal zin in!

Zelf maken? Check de link in de bio of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/geitenkaas-pakketjes-in-filodeeg/ #kerst #kerst2019 #voorgerecht #vegetarisch #geitenkaas #hapjes
Instagram post 17849072620739220 5 X Makkelijke bladerdeeghapjes~ Bladerdeeghapjes, wie is er ook dol op? Met slechts een paar ingrediënten maak je deze makkelijke bladerdeeghapjes voor bij de borrel. Mijn ervaring is dat een lekkere warm hapje altijd goed wordt ontvangen. 
Voor dit blog zijn de 5 best bekeken bladerdeeg hapjes geselecteerd. Het favoriete hapje van manlief met chorizo zit er natuurlijk bij. Persoonlijk ben ik dol op het vegetarische hapje met geitenkaas, munt en courgette. En de kids? Zij kiezen voor de zelfgemaakte mini worstenbroodjes.  Zelf maken? Check de link in de bio of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/5-x-makkelijke-bladerdeeg-hapjes-voor-bij-de-borrel/ #hapjes #borrelhapjes #borrel #weekend #tgif #borrelen #bladerdeeg
Instagram post 17854498639673868 HARTIGE TAART MET KIP EN BOURSIN ~ iemand zin in een stuk taart? Dit is meer mijn piece of cake. Hartig, I love it!  Een quiche deze feestmaand is altijd een goed idee toch? Ik heb de inspiratie voor dit recept van manlief. Een paar weken geleden maakte hij voor het eerst verse pasta in de nieuwe keuken. De ingrediënten van de saus heb ik in de taart gestopt. Van te voren wist ik eigenlijk al dat de combinatie van gerookte spekjes, kipfilet, kastanje champignons, pesto en een kuipje Boursin een dikke hit zou zijn. Het commentaar thuis: de heren voor de taart voor hun twee te klein.... Zelf maken? Check de link in de bio of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/hartige-taart-met-kip-en-boursin/ #recepten #avondeten #hartigetaart #quiche #boursin #watetenwevandaag #lekkermakkelijk
Meer laden Volg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2019 · Lifestyle Pro op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Noodzakelijk Altijd ingeschakeld