Vandaag staat een lekkere makkelijke maaltijd op het menu. Op woensdag is het hier altijd een geren en gevlieg met het sporten van de kids. Rond zessen ben ik weer thuis en dan heb ik niet altijd zin om nog lang in de keuken te staan. Wat is niet fijner om dan deze macaroni ovenschotel op tafel te zetten?
Misschien had je vandaag al een kerstrecept verwacht. Nou hier wacht ik nog heel even mee. Het goede nieuws is wel dat mijn menu helemaal rond is, op 1 kerst dessert na. De komende tijd wil ik ook nog “gewone” recepten plaatsen. De blog wordt eigenlijk een week voor kerst pas echt druk bezocht. En de rest van de maand wil je graag ook nog eten toch? Ik ga mijn best ervoor doen, want ik heb best een uitgebreid kerstmenu klaarstaan. Ik kan eigenlijk niet wachten om dit met jullie te delen. Op Facebook en op de site licht ik al een tipje van de sluier op. Lekker feestelijk, vind je niet?
Maar even terug naar de macaroni ovenschotel. Minstens één keer per week staat hier wel een pasta op tafel. Ik probeer er wel variatie in aan te brengen. Vroeger was mijn recepten repertoire minder uitgebreid. De pasta broccoli en pasta met spinazie komt bij iedereen zijn neus uit. Vandaag heb ik een compromis gesloten. Het gerecht bevat broccoli (voor moeders) en salami (voor kids / manlief). Uiteindelijk heb ik gewoon de ovenschaal van tafel gehaald. De kids hielden niet op met eten…
Macaroni ovenschotel met broccoli
Ingrediënten
- 25 o gram volkoren macaroni
- 1 bouillonblokje naar smaak
- 600 gram broccoli flinke stronk
- 100 gram salami van een hele worst, geen vleeswaren
- 250 gram kastanje champignon
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel basilicum
- snufje peper en zout
- 1 buffel mozzarella
Extra nodig
- ovenschaal
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
- Kook de volkoren macaroni met een bouillonblokje 2 minuten korter dan de gebruiksaanwijzing.
- Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes. Kook 3 minuten in kokend water.
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
- Snijd de salami in blokjes. Bak de worst in 3 minuten krokant in een pan met dikke bodem. Je hoeft geen olie toe te voegen, want uit de worst loopt vet. Snijd ondertussen de champignons in stukjes. Voeg toe aan de salami en bak de groente lichtbruin. Voeg het blik tomatenblokjes en de kruiden toe en meng de gekookte macaroni en broccoli erdoor. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
- Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Giet de pasta met saus in de schaal. Snijd de mozzarella in plakken en leg op de macaroni ovenschotel. Zet de schaal 15 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.
Linda’s Tips
- Tip: je kunt de ovenschaal in zijn geheel voorbereiden, zodat je op een drukke dag de maaltijd alleen de oven in hoeft te schuiven. Verleng de oventijd dan wel met 10 minuten.
Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.