• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Stoofvlees in rode wijn

stoofvlees in rode wijn

november 13, 2016 door Linda Reageer

De dagen worden korter, de houtkachel draait overuren en de kaarsen staan aan. Ik heb trek in winter! Na de meer dan fantastische zomer, wil ik nu cocoonen met een dekentje op de bank. In mijn hoofd spoken al weken ideetjes voor ovenschotels, draadjesvlees en stamppotjes rond. Het stoofvlees in rode wijn past perfect in dit rijtje. De geur alleen al, zodra je de deksel van de pan haalt: zalig.

stoofvlees in rode wijn

Stoofvlees maken zie ik als “an act of love“. De bereiding is echt niet moeilijk. Je hebt alleen een beetje tijd nodig. Het weekend is hier dan ook een uitgelezen moment voor. Ik scharrel dan toch rond in huis. Het vlees pruttelt op het vuur en af en toe roer je erin. Enne, de stoverij is de volgende dag nog lekkerder!

De stoofschotel is (voor ons) groot genoeg om twee keer van te eten. Zo ben je een volgende keer snel klaar. Ideaal na een drukke werkdag of sportmiddag zet je deze schaal comfort food op tafel.

stoofvlees in rode wijn

Stoofvlees in rode wijn

voor 4 – 6 personen

  • 1 kilo runder riblappen
  • 2 uien
  • 3 eetlepels roomboter
  • zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel bloem
  • 500 ml rode wijn (ik gebruikte Côtes de Rhône)
  • 250 runder bouillon
  • 4 wortelen in plakken van 1 cm
  • 4 teentjes knoflook, geplet
  • 1 laurier blaadje
  • 2 kruidnagels
  • 1 theelepel peper korrels
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 3 takjes verse tijm

Hoe maak je het stoofvlees in rode wijn:

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  2. Snijd de uien in stukjes en bak in een pan met 1 van de 3 eetlepels roomboter glazig. Haal de uien uit de pan.
  3. Snijd het vlees in blokjes en kruid met een flinke snuf peper en een beetje zout.
  4. Verwarm de pan opnieuw en voeg de andere 2 eetlepels roomboter en olijfolie toe. Bak het vlees lichtbruin in twee delen. Blijf erbij staan en roer continue. Je wilt niet dat het vlees te hard aanbakt, want dan is het straks taai. Per kant 1 tot 1,5 minuut aanbakken is genoeg. Haal het vlees uit de pan.
  5. Voeg de bloem toe en roer de stukjes vlees los van de bodem met een pollepel. Voeg de wijn en bouillon toe en breng aan de kook.
  6. Het vlees mag terug in de pan. Voeg de uien, wortelen, geplette knoflook, laurierblaadje, kruidnagels, peper korrels, sojasaus en takjes tijm toe. Roer door elkaar. Laat 2,5 uur zachtjes koken met de deksel niet helemaal op de pan. Check af en toe of het vlees niet te hard kookt en roer even door de pan.
  7. Serveer het stoofvlees met krieltjes in de schil en verse gehakte rozemarijn of een ouderwetse aardappelpuree. Daarbij is het ook fijn om te dippen met breekbrood.
  8. Verder is het vlees lekker bij spruitjes of rode kool. Of neem mijn favoriet: bak 250 gram kastanje champignons 3 minuten en blus af met een scheutje sojasaus. De combinatie van het rundvlees met rode wijn en de aardappeltjes is zalig.

Tip: steek de kruidnagels in het laurier blaadje om dit makkelijk uit de pan te halen. Of gebruik een thee ei voor de laurier, kruidnagels en peper korrels.

stoofvlees in rode wijn

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Snapchat | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: Diner, Kerst Tags: champignon recepten, comfortfood, draadjes vlees, draadjes vlees recepten, herfst recepten, hollandse stoofpot, kastanje champignons, recept rundvlees stoofpot, rundvlees, rundvlees in rode wijn, rundvlees met rode wijn en groente, rundvlees met rode wijn recept, rundvlees recepten, rundvlees stoven in rode wijn, stoofpotje, stoofpotje recepten, stoofvlees, wijn, wijn recepten, winter recepten

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 261

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • 3 x kip marineren 3 x kip marineren voor de bbq
  • 9 tips: gezond eten onderweg naar vakantie

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl