Weekmenu vol met kerst inspiratie

Wat een te gekke en drukke week heb ik gehad. Jullie reacties op het proefkoken met PLUS bij RTL Koffietijd waren te gek. Ik vond het van te voren heel spannend. Uiteindelijk heb ik er enorm van genoten. Jullie kunnen er nog meer over lezen in dit artikel. Ook geef ik je tips voor een onbezorgde kerst. Lees het even rustig door, zodat je lekker kunt genieten aankomende dagen.

Het weekmenu is anders dan je gewend bent. Ik hoef natuurlijk geen boerenkool op de eetplanning te zetten. Je vindt dus een aantal suggesties voor het hoofdgerecht deze kerst. Mijn specialisme zijn amuses en voorgerechten. De Italiaanse amuse kennen jullie inmiddels wel. De vitello tonnato in een glaasje doet het elk jaar ook weer goed of kijk bij 1 van de andere 9 amuses. Schenk ook eens een lekkere prosecco cocktail als welkomst drankje.

Succes vandaag met boodschappen doen. Ga lekker genieten deze kerst. Met Kerst draait het om met geliefden, familie en vrienden aan tafel te zitten en samen goed te eten en nieuwe herinneringen maken.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. Op de blog heb ik alle kerst recepten verzameld.

Weekmenu 130 makkelijke recepten

Maandag: erwtensoep

Zo vlak voor de feestdagen lijkt kerst al begonnen. Wat mij betreft eten we juist nog even “gewoon”. Maak een flinke pan soep, zodat je altijd nog een kop soep kan nemen deze week.

erwtensoep maken

Dinsdag: gourmet recepten met vlees

Vandaag is het kerstavond. Gourmetten blijft leuk, zeker als je kids hebt. Bij mij staat gourmetten ook op het menu. Naast vlees kun je ook een kijkje nemen bij deze vis recepten voor gourmetten.

Gourmetrecepten met vlees

Woensdag: gevulde varkenshaas met rauwe ham

Varkenshaas is een lekkere klassieker met kerst. Er kan eigenlijk niks misgaan en iedereen lust het. Dit recept is ook goed voor te bereiden, zodat je ter plekke alleen het vlees hoeft te bakken. Heb je vegetariërs aan tafel? Maak dan deze aubergine wellington.

Gevulde varkenshaas met rauwe ham

Donderdag: hele dorade uit de oven

Naast vlees is een stuk vis of zelf een hele vis met kerst serveren ideaal. Op de blog staan een aantal fijne recepten zoals een hele dorade, zalm met dukkah, zalm in filodeeg of deze kleurrijke kabeljauw pakketjes.

Hele dorade uit de oven

Vrijdag: tips voor koken met restjes van kerst

Voor vrijdag zou ik geen boodschappen in huis halen. Je hebt vast allerlei restjes over en daar maak je voor vanavond een maaltijd van.

tips voor koken met restjes van kerst

Zaterdag: groene smoothie

De kans is groot dat je minder groente en fruit hebt gegeten tijdens kerst. Ga dan voor een smoothie vol vitamines.

groene smoothie vitamine monster header

Zondag: kerstbrood pudding uit de oven

Dit receptje kun je al dessert eten of als ontbijt. Mijn keuze is om er de zondag lekker mee te starten. Mocht je geen kleine schaaltjes hebben, gebruik dan een ovenschaal.

Krentenbrood pudding uit de oven

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 137 vol met kerst recepten voor onbezorgde feestdagen. Van inspiratie voor hoofdgerechten met vlees, vis of vegetarisch. Daarbij geef ik je ook recepten om zelf vlees of vis te marineren voor gourmet.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.