• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Italiaanse amuse: vlag in een glaasje

Italiaanse amuse: vlag in een glaasje. Zelfgemaakte pesto met zachte kaas en zoete tomaatjes. Puur en bomvol smaak.

december 11, 2013 door Linda 24 Reacties

Met dit fantastische hapje scoor je gegarandeerd tijdens een etentje. Mijn gasten “smeken” altijd om het recept van deze Italiaanse amuse: vlag in een glaasje. De combinatie van zelfgemaakte pesto, een laagje zachte witte kaas en zoete tomaatjes on top, is zo puur en smaakvol. Ook nog eens een gerecht dat je geheel van te voren kunt voorbereiden.

De eerst keer dat ik deze Italiaanse amuse at, was ik direct verkocht. Mijn lieve collega foodblogger Francesca Kookt, serveerde dit tijdens een diner voor haar vriendin in Restaurant Vrienden. Wij houden allebei van lekker eten en koken en er was dan ook direct een klik. Inmiddels zijn we culi vriendinnen en werken wij samen.

Het recept van Francesca heeft eigenlijk geen aanpassingen nodig. Alleen kon ik het niet laten om 2 kleine wijzigingen door te voeren. De hoeveelheid pesto heb ik verhoogd. Ik vind die smaak zo lekker en wil dit graag bij elk hapje proeven. Maak de pesto ook zelf, je wilt hierna NOOIT meer anders. Er is niks ingewikkelds aan. De staafmixer /keukenmachine doet al het werk. Bij Francesca wordt de witte laag gevormd door mozzarella met slagroom. Errgg lekker kan ik je vertellen. Ik heb dit vervanger door een lichtere en minder vette kaas: hüttenkäse. Je zou hiervoor ook ricotta kunnen gebruiken.

Italiaanse amuse: vlag in een glaasje

Recept voor 4-6 personen:

  • 15 gr verse basilicum + nog wat kleine blaadjes voor de garnering
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram pijnboompitten
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 bakje hüttenkäse (200 gram)
  • 4 pomodori tomaten
  • 1 sjalotje
  • olijfolie extra vergine
  • olijfolie om in te bakken
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout
  • extra nodig: 4 – 6 glaasje doorsnede maximaal 6 cm

Stappen om het Italiaanse amuse vlag in een glaasje te maken:

Stap 1. Pesto

  1. Doe de basilicum, knoflook, pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas in de keukenmachine en maal dit fijn.
  2. Voeg daarna al roerend circa 4 eetlepels olijfolie extra vergine toe.
  3. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2. Hüttenkäse

  1. Breng de Hüttenkäse op smaak met zout, peper en een klein beetje olijfolie extra virgine.

Stap 3. Pomodori saus

  1. Breng een pan water aan de kook. Kruis de tomaten aan de onderkant in. Dompel onder in het kokend heet water. Spoel ze vervolgens af met koud water. Dit is om ervoor te zorgen dat ze niet doorgaren en de schil nog makkelijker loslaat. Vervolgens ontvel je de tomaten. Verwijder de zaadjes van de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  2. Snipper het sjalotje fijn. Verhit wat olie in een pan en bak hierin zachtjes de sjalot. Voeg daarna de blokjes tomaat toe en laat het geheel circa 10 minuten zachtjes bakken totdat de tomaat mooi zacht is geworden.
  3. Breng op smaak (indien nodig) met een beetje zout. Laat de saus afkoelen.

Stap 4. Amuse glaasjes vullen

Neem 4-6 mooie glaasjes voor een amuse. Zorg ook dat ze van glas zijn, anders zie je de 3 lagen niet. Mijn glaasjes komen bij de Xenos vandaan. Je zou ook hele kleine weckpotjes kunnen gebruiken.

  1. Doe onderin het glaasje een bodem pesto. Maak een 2e laag door de hüttenkäse erop te scheppen. Bovenop komt een laagje van de tomatensaus. Strooi hier een beetje versgemalen zwarte peper over en garneer met een blaadje basilicum of geknipte bieslook.

Tip: Stap 1 tot en met 3 kun je allemaal voorbereiden, zelfs al een dag van te voren. Mijn advies is om stap 4 te doen als de gasten er zijn.

Tip: Voor de vis liefhebbers, kijk hier voor een amuse met avocado en zalm.

Bewaar dit kerst recept op Pinterest

Wil je dit recept opslaan zodat je het terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Italiaans amuse vlag in een glaasje. Een makkelijk recept voor een voorafje voor bij een diner of kerst. Dit hapje in een glaasje ziet er feestelijk uit met kerst #amuse #hapje

enjoy X-mas met Linda

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstrecepten.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram |Twitter | Bloglovin’ | Google+

Categorie: DINER, KERST, PASEN, VEGETARISCH Tags: amuse, amuse in een glaasje, amuse recepten, basilicum, Francesca kookt, Francescakookt, hapje, huttekase, in een glaasje recepten, italiaans, kerst, oud en nieuw, parmezaanse kaas, pasen, pesto, pijnboompitten, pomodori, recept, sjalot, Tomaten, vegetarisch

Lees Interacties

Reacties

  1. Francesca Kookt! zegt

    december 11, 2013 om 1:38 pm

    Het blijft een heerlijk recept 😉 En erg leuk je aanpassing met de Hüttenkäse!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 11, 2013 om 8:32 pm

      Hai Francesca, ja niet alleen super lekker maar ook lust voor het oog. Dank dat ik deze mocht aanpassen à la Linda. Groeten, Lin

      Beantwoorden
    • Claudia zegt

      december 14, 2013 om 2:57 pm

      Nu ben ik ook wel heel benieuwd welk ingrediënt er in het originele recept werd gebruikt (ipv hüttenkäse)!

      Beantwoorden
      • Linda zegt

        december 16, 2013 om 9:29 am

        Hi Claudia, in het originele recept zit mozzarella en slagroom. Toevallig heeft een van mijn volgers mijn versie dit weekend gemaakt. Iedereen vond het verrukkelijk, al reageerden men vreemd dat er hüttenkäse in zat. Dit hadden ze absoluut niet verwacht. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. Groeten, Linda

        Beantwoorden
  2. Inge zegt

    december 11, 2013 om 5:45 pm

    Wat een COOL recept! Ik ga dit zeker proberen… wordt vervolgd

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 11, 2013 om 8:31 pm

      Hai Inge, zeker doen wat het is een topper op tafel. Enne, je kan alles van te voren klaar zetten, wel zo handig. Groeten, Linda

      Beantwoorden
  3. Flip zegt

    december 16, 2013 om 12:25 pm

    Linda, heb je ook het recept met de mozzarella en slagroom ipv hüttenkäse?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 16, 2013 om 12:37 pm

      Hi Flip, een link naar het originele recept stond al in mijn blog. Bij deze een rechtstreekse link. http://www.francescakookt.nl/italiaans-menu-amuse-1-italiaanse-vlag-in-een-glaasje/ Toevallig heeft dit weekend een van mijn volgers mijn recept gemaakt. Ze vonden het verrukkelijk en stonden waren verbaasd dat er hüttenkäse inzat. Kortom, probeer het recept van mij of Francesca eens uit. Ik hoor het graag. Groeten, Linda

      Beantwoorden
  4. Jiska zegt

    januari 7, 2014 om 4:30 pm

    Hoi Linda, ik heb deze amuse met kerst en oudjaar gemaakt. Heerlijk vond iedereen het 🙂 Zelfs de allergrootste mozzarella fan van ons gezin, had niet door dat er huttekase in zat. Ik ga hem zeker vaker maken. Top!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 9, 2014 om 2:51 pm

      Oh Jiska, wat goed om te horen. Wat niet weet, wat niet deert zeggen ze toch altijd? Ik hoop dat je het nog vaker zult maken. Groeten, Linda

      Beantwoorden
  5. Mary Ketting zegt

    december 11, 2014 om 9:41 pm

    Ha Linda!
    Ga de “vlag in het glaasje maken”, voor 16 personen.
    Wat gebeurt er als ik de glaasjes langer dan vier uur van te voren vul?
    Groet, Mary

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 12, 2014 om 9:58 am

      Oh Mary, ik zou het niet de dag van te voren klaarmaken, maar een uur of 5/6 is prima hoor. Wat belangrijk is, zorg dat je niet te wijde glaasjes hebt. Anders heb je te weinig ingrediënten. Succes en stuur je mij een foto?

      Beantwoorden
  6. Martin zegt

    april 6, 2015 om 2:28 pm

    Net gemaakt en straks mijn vrienden het laten proeven, ben benieuwd naar hun reactie

    Beantwoorden
  7. Kristien zegt

    december 23, 2015 om 9:55 am

    Dit ga ik morgenavond proberen met de familie!!

    Beantwoorden
  8. Boudien Noorlander zegt

    juni 26, 2016 om 9:21 am

    Afgelopen vrijdag heb ik de Italiaanse vlag gemaakt; wat ziet het er prachtig uit!
    Je kunt het in alle rust van te voren klaarmaken en iedereen vond het vurrukkulluk !
    Ik blijf je volgen vanaf nu.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 27, 2016 om 8:53 am

      Hi Boudien, leuk om te horen. Gr. Linda

      Beantwoorden
  9. Boudien Noordander zegt

    juli 29, 2016 om 10:58 am

    Dit is een heerlijke amuse; ziet er niet alleen heel leuk uit maar smaakt ook heerlijk .Vooral als je, met een lange lepel, de lagen met elkaar verbindt.
    Ik ben blij met dit recept, ook de aardbeien-mascarpone taart was heerlijk.
    nu nog de tomatensaus maken.
    Dank.

    Beantwoorden
  10. Monique Andriessen zegt

    april 28, 2017 om 7:27 pm

    gemaakt voor de communie

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 8, 2017 om 10:08 am

      Leuk en succes? Gr. Linda

      Beantwoorden
  11. florien zegt

    december 24, 2018 om 9:50 am

    waar kan je pomodori tomaatjes kopen?

    Beantwoorden
  12. Laura zegt

    december 28, 2018 om 10:39 am

    Deze kerst gemaakt voor 18 man. Ipv huttenkase heb ik cremefraishe gebruikt met wat kruiden. ( ik heb gezinsleden die geen huttenkase lusten..😉) viel erg goed in de smaak.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 21, 2019 om 4:24 pm

      Heerlijk dank je wel voor de leuke reactie.

      Beantwoorden
  13. Joyce zegt

    december 11, 2019 om 7:00 am

    Hallo Linda,

    Zou ik van dit gerechtje een voorgerecht kunnen maken? Bijv. door het op een bord te zetten met nog wat anders erbij? Zoja wat zou er goed bij passen?

    Mvg, Joyce

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 16, 2019 om 2:04 pm

      Hi Joyce, ik vind het een beetje lastig. Dit hapje zit al zo bomvol smaken, dat ik bang ben dat een andere smaak er bij in het niet valt. Misschien is een simpele rucola salade met tomaatjes en Parmezaan vlokken een goed idee. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.