• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • PASEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • PASEN 2021
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Italiaanse amuse: vlag in een glaasje

Italiaanse amuse: vlag in een glaasje. Zelfgemaakte pesto met zachte kaas en zoete tomaatjes. Puur en bomvol smaak.

december 11, 2013 door Linda 24 Reacties

Met dit fantastische hapje scoor je gegarandeerd tijdens een etentje. Mijn gasten “smeken” altijd om het recept van deze Italiaanse amuse: vlag in een glaasje. De combinatie van zelfgemaakte pesto, een laagje zachte witte kaas en zoete tomaatjes on top, is zo puur en smaakvol. Ook nog eens een gerecht dat je geheel van te voren kunt voorbereiden.

De eerst keer dat ik deze Italiaanse amuse at, was ik direct verkocht. Mijn lieve collega foodblogger Francesca Kookt, serveerde dit tijdens een diner voor haar vriendin in Restaurant Vrienden. Wij houden allebei van lekker eten en koken en er was dan ook direct een klik. Inmiddels zijn we culi vriendinnen en werken wij samen.

Het recept van Francesca heeft eigenlijk geen aanpassingen nodig. Alleen kon ik het niet laten om 2 kleine wijzigingen door te voeren. De hoeveelheid pesto heb ik verhoogd. Ik vind die smaak zo lekker en wil dit graag bij elk hapje proeven. Maak de pesto ook zelf, je wilt hierna NOOIT meer anders. Er is niks ingewikkelds aan. De staafmixer /keukenmachine doet al het werk. Bij Francesca wordt de witte laag gevormd door mozzarella met slagroom. Errgg lekker kan ik je vertellen. Ik heb dit vervanger door een lichtere en minder vette kaas: hüttenkäse. Je zou hiervoor ook ricotta kunnen gebruiken.

Italiaanse amuse: vlag in een glaasje

Recept voor 4-6 personen:

  • 15 gr verse basilicum + nog wat kleine blaadjes voor de garnering
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram pijnboompitten
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 bakje hüttenkäse (200 gram)
  • 4 pomodori tomaten
  • 1 sjalotje
  • olijfolie extra vergine
  • olijfolie om in te bakken
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout
  • extra nodig: 4 – 6 glaasje doorsnede maximaal 6 cm

Stappen om het Italiaanse amuse vlag in een glaasje te maken:

Stap 1. Pesto

  1. Doe de basilicum, knoflook, pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas in de keukenmachine en maal dit fijn.
  2. Voeg daarna al roerend circa 4 eetlepels olijfolie extra vergine toe.
  3. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2. Hüttenkäse

  1. Breng de Hüttenkäse op smaak met zout, peper en een klein beetje olijfolie extra virgine.

Stap 3. Pomodori saus

  1. Breng een pan water aan de kook. Kruis de tomaten aan de onderkant in. Dompel onder in het kokend heet water. Spoel ze vervolgens af met koud water. Dit is om ervoor te zorgen dat ze niet doorgaren en de schil nog makkelijker loslaat. Vervolgens ontvel je de tomaten. Verwijder de zaadjes van de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  2. Snipper het sjalotje fijn. Verhit wat olie in een pan en bak hierin zachtjes de sjalot. Voeg daarna de blokjes tomaat toe en laat het geheel circa 10 minuten zachtjes bakken totdat de tomaat mooi zacht is geworden.
  3. Breng op smaak (indien nodig) met een beetje zout. Laat de saus afkoelen.

Stap 4. Amuse glaasjes vullen

Neem 4-6 mooie glaasjes voor een amuse. Zorg ook dat ze van glas zijn, anders zie je de 3 lagen niet. Mijn glaasjes komen bij de Xenos vandaan. Je zou ook hele kleine weckpotjes kunnen gebruiken.

  1. Doe onderin het glaasje een bodem pesto. Maak een 2e laag door de hüttenkäse erop te scheppen. Bovenop komt een laagje van de tomatensaus. Strooi hier een beetje versgemalen zwarte peper over en garneer met een blaadje basilicum of geknipte bieslook.

Tip: Stap 1 tot en met 3 kun je allemaal voorbereiden, zelfs al een dag van te voren. Mijn advies is om stap 4 te doen als de gasten er zijn.

Tip: Voor de vis liefhebbers, kijk hier voor een amuse met avocado en zalm.

Bewaar dit kerst recept op Pinterest

Wil je dit recept opslaan zodat je het terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Italiaans amuse vlag in een glaasje. Een makkelijk recept voor een voorafje voor bij een diner of kerst. Dit hapje in een glaasje ziet er feestelijk uit met kerst #amuse #hapje

enjoy X-mas met Linda

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstrecepten.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram |Twitter | Bloglovin’ | Google+

Categorie: DINER, KERST, PASEN, VEGETARISCH Tags: amuse, amuse in een glaasje, amuse recepten, basilicum, Francesca kookt, Francescakookt, hapje, huttekase, in een glaasje recepten, italiaans, kerst, oud en nieuw, parmezaanse kaas, pasen, pesto, pijnboompitten, pomodori, recept, sjalot, Tomaten, vegetarisch

Lees Interacties

Reacties

  1. Francesca Kookt! zegt

    december 11, 2013 om 1:38 pm

    Het blijft een heerlijk recept 😉 En erg leuk je aanpassing met de Hüttenkäse!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 11, 2013 om 8:32 pm

      Hai Francesca, ja niet alleen super lekker maar ook lust voor het oog. Dank dat ik deze mocht aanpassen à la Linda. Groeten, Lin

      Beantwoorden
    • Claudia zegt

      december 14, 2013 om 2:57 pm

      Nu ben ik ook wel heel benieuwd welk ingrediënt er in het originele recept werd gebruikt (ipv hüttenkäse)!

      Beantwoorden
      • Linda zegt

        december 16, 2013 om 9:29 am

        Hi Claudia, in het originele recept zit mozzarella en slagroom. Toevallig heeft een van mijn volgers mijn versie dit weekend gemaakt. Iedereen vond het verrukkelijk, al reageerden men vreemd dat er hüttenkäse in zat. Dit hadden ze absoluut niet verwacht. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. Groeten, Linda

        Beantwoorden
  2. Inge zegt

    december 11, 2013 om 5:45 pm

    Wat een COOL recept! Ik ga dit zeker proberen… wordt vervolgd

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 11, 2013 om 8:31 pm

      Hai Inge, zeker doen wat het is een topper op tafel. Enne, je kan alles van te voren klaar zetten, wel zo handig. Groeten, Linda

      Beantwoorden
  3. Flip zegt

    december 16, 2013 om 12:25 pm

    Linda, heb je ook het recept met de mozzarella en slagroom ipv hüttenkäse?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 16, 2013 om 12:37 pm

      Hi Flip, een link naar het originele recept stond al in mijn blog. Bij deze een rechtstreekse link. http://www.francescakookt.nl/italiaans-menu-amuse-1-italiaanse-vlag-in-een-glaasje/ Toevallig heeft dit weekend een van mijn volgers mijn recept gemaakt. Ze vonden het verrukkelijk en stonden waren verbaasd dat er hüttenkäse inzat. Kortom, probeer het recept van mij of Francesca eens uit. Ik hoor het graag. Groeten, Linda

      Beantwoorden
  4. Jiska zegt

    januari 7, 2014 om 4:30 pm

    Hoi Linda, ik heb deze amuse met kerst en oudjaar gemaakt. Heerlijk vond iedereen het 🙂 Zelfs de allergrootste mozzarella fan van ons gezin, had niet door dat er huttekase in zat. Ik ga hem zeker vaker maken. Top!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 9, 2014 om 2:51 pm

      Oh Jiska, wat goed om te horen. Wat niet weet, wat niet deert zeggen ze toch altijd? Ik hoop dat je het nog vaker zult maken. Groeten, Linda

      Beantwoorden
  5. Mary Ketting zegt

    december 11, 2014 om 9:41 pm

    Ha Linda!
    Ga de “vlag in het glaasje maken”, voor 16 personen.
    Wat gebeurt er als ik de glaasjes langer dan vier uur van te voren vul?
    Groet, Mary

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 12, 2014 om 9:58 am

      Oh Mary, ik zou het niet de dag van te voren klaarmaken, maar een uur of 5/6 is prima hoor. Wat belangrijk is, zorg dat je niet te wijde glaasjes hebt. Anders heb je te weinig ingrediënten. Succes en stuur je mij een foto?

      Beantwoorden
  6. Martin zegt

    april 6, 2015 om 2:28 pm

    Net gemaakt en straks mijn vrienden het laten proeven, ben benieuwd naar hun reactie

    Beantwoorden
  7. Kristien zegt

    december 23, 2015 om 9:55 am

    Dit ga ik morgenavond proberen met de familie!!

    Beantwoorden
  8. Boudien Noorlander zegt

    juni 26, 2016 om 9:21 am

    Afgelopen vrijdag heb ik de Italiaanse vlag gemaakt; wat ziet het er prachtig uit!
    Je kunt het in alle rust van te voren klaarmaken en iedereen vond het vurrukkulluk !
    Ik blijf je volgen vanaf nu.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 27, 2016 om 8:53 am

      Hi Boudien, leuk om te horen. Gr. Linda

      Beantwoorden
  9. Boudien Noordander zegt

    juli 29, 2016 om 10:58 am

    Dit is een heerlijke amuse; ziet er niet alleen heel leuk uit maar smaakt ook heerlijk .Vooral als je, met een lange lepel, de lagen met elkaar verbindt.
    Ik ben blij met dit recept, ook de aardbeien-mascarpone taart was heerlijk.
    nu nog de tomatensaus maken.
    Dank.

    Beantwoorden
  10. Monique Andriessen zegt

    april 28, 2017 om 7:27 pm

    gemaakt voor de communie

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 8, 2017 om 10:08 am

      Leuk en succes? Gr. Linda

      Beantwoorden
  11. florien zegt

    december 24, 2018 om 9:50 am

    waar kan je pomodori tomaatjes kopen?

    Beantwoorden
  12. Laura zegt

    december 28, 2018 om 10:39 am

    Deze kerst gemaakt voor 18 man. Ipv huttenkase heb ik cremefraishe gebruikt met wat kruiden. ( ik heb gezinsleden die geen huttenkase lusten..?) viel erg goed in de smaak.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 21, 2019 om 4:24 pm

      Heerlijk dank je wel voor de leuke reactie.

      Beantwoorden
  13. Joyce zegt

    december 11, 2019 om 7:00 am

    Hallo Linda,

    Zou ik van dit gerechtje een voorgerecht kunnen maken? Bijv. door het op een bord te zetten met nog wat anders erbij? Zoja wat zou er goed bij passen?

    Mvg, Joyce

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 16, 2019 om 2:04 pm

      Hi Joyce, ik vind het een beetje lastig. Dit hapje zit al zo bomvol smaken, dat ik bang ben dat een andere smaak er bij in het niet valt. Misschien is een simpele rucola salade met tomaatjes en Parmezaan vlokken een goed idee. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu makkelijke recepten 203

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Kipsate wraps met pindasaus Kipsate met wraps en pindasaus
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • tagliatelle met romige preisaus Tagliatelle met romige preisaus
  • zelf pastasaus maken Zelf pastasaus maken van verse tomaten
  • Pasta met zalm en doperwten Pasta met zalm en doperwten
  • Plaattaart met ei, ei recepten voor Pasen Plaattaart met ei en groene asperges
  • Low-budget gerechten is een nieuwe categorie op de blog. Dit goedkope recept van tortellini soep met spinazie en worst past hier perfect bij. Een flink gevulde maaltijdsoep. Tortellini soep met spinazie en worst

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke re KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke recept voor wraps met kip is net zo lekker als het klinkt. Het hele gezin smult van deze wrap met pulled chicken saté. Bij mij thuis kregen ze er geen genoeg.

Mijn recept voor zelf saté maken is de basis voor dit wrap recept. We rijgen de kip niet aan spiezen, maar bakken de kip direct in de pan. Vervolgens trek je de kipsaté met twee vorken uit elkaar, waardoor je een soort pulled chicken krijgt. Maak er ook nog de pindasaus bij en je weet niet wat je proeft.

Dit recept wil je echt maken! Bewaar het recept. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je dit makkelijke recept niet vergeet. Het recept kun je vinden in de bio of homepage. 

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #kip #kipfilet #kipgerechten #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #lente #wraps #pulledchicken #sate #kipsate #pindasaus #satesaus #saté #wrap
WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al vo WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al voor jullie klaar hoor. Het is een beetje rommelig hier, want we zijn gestart met de voorbereidingen van de buitenkeuken. Ik zal later vandaag in mijn stories even laten zien wat de plannen zijn en wat de huidige status is. Het wordt zo tof, ik kan niet wachten.

Kun je inspiratie gebruiken voor het avondeten deze week? Bekijk dan de eetplanning met een lekker vegetarisch recept, een visje, kipfilet uit de oven, krieltjes en onwijs lekkere kipburgers met een krokant korstje van gemalen nachochips.

Voor het weekend heb ik ook twee lekkere recepten geselecteerd. Zo start je de zaterdag met een tropische verrassing. Verzamel alvast oud brood hiervoor. Voor zondag staat er een toetje op de planning. Niet zomaar een toetje maar een chocolade lava cakeje met salted caramel.

Swipe naar rechts of check mijn stories. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-203/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
10 x snelle pasta recepten ~ Wil je binnen 20 minu 10 x snelle pasta recepten ~ Wil je binnen 20 minuten een lekkere en makkelijke pasta maaltijd op tafel zetten? Bekijk dan snel mijn lijstje met 10 snelle pasta recepten.

Met een pasta recept scoor je punten aan tafel. Iedereen lust het en een pasta recept is makkelijk om te maken. Bij ons staat er bijna twee keer per week pasta op tafel. In het overzicht staan een aantal klassiekers zoals macaroni zonder pakjes en zakjes, een pasta met carbonara saus en een vegetarische pasta met spinazie. Daarbij geef ik je ook de tip om een super snelle verse pastasaus van tomaten te maken. Deze pastasaus is binnen 5 minuten klaar voor gebruik. Klinkt goed toch?

Sla het blog voor de 10 snelle pasta recepten op. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je deze makkelijke recepten niet vergeet als je inspiratie zoekt. De recepten vind je in de bio.

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #pasta #spaghetti #penne #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #snel #snellerecepten #avondeten
Vegetarische wokschotel met bloemkoolrijst ~ Dit i Vegetarische wokschotel met bloemkoolrijst ~ Dit is een een ontzettend makkelijk en snel recept. Het is een lichte avondmaaltijd, ideaal om te maken voordat je bijvoorbeeld gaat sporten.

Dit koolhydraatarme recept heb ik twee keer gemaakt. Bij een gerecht met slechts een handjevol ingrediënten, wil ik zeker weten dat het gerecht smaakvol is. Het geheime ingrediënt is een scheutje sojasaus. Dit smaakt fantastisch bij de kastanje champignons en pimpt de maaltijd direct op.

Sla het recept voor de bloemkoolrijst op. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je dit makkelijke recept niet vergeet voor als je inspiratie zoekt. Het recept vind je in de bio.

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #wokken #bloemkoolrijst #koolhydraatarm #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatbeperkt #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #vegetarisch #vega #spinazie
Meer laden Volg mij op Instagram

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in