4.2 uit 19 beoordelingen
10 minuten
bereiding 5 minuten

Cheesecake in een glaasje

Cheesecake in een glaasje is altijd een goed idee. Een lekker toetje in een glaasje staat feestelijk op tafel met kerst of een diner. Dit no bake cheesecake recept maak je letterlijk in 5 minuten en hoeft niet op te stijven of wat dan ook. Een ideaal recept voor een onbezorgde kerst.

Je kunt dit kerst dessert heel goed voorbereiden. Zet de no bake bodem klaar in de glaasje en vul een spuitzak met het kaasmengsel. Ter plekke vul je de glaasjes en klaar is de cheesecake in een glaasje. Een heerlijk toetje op tafel zetten is echt niet moeilijk.

In dit dessert wilde ik graag een scheutje amaretto gebruiken. Om die reden heb ik niet de klassieke Bastogne koeken gebruikt, maar de Bastogne Duo met amandel vanille smaak. Daarbij worden er ook pecannoten voor de bodem gebruikt.

Cheesecake in een glaasje, makkelijk dessert

Na een volledig kerstdiner heb ik persoonlijk niet behoefte aan een enorm zwaar dessert. Het beslag van deze no bake cheesecake maak je dan ook met roomkaas en Griekse yoghurt. Dit maakt het dessert net iets luchtiger. Qua toppings kun je helemaal los van fruit, chocolade, slagroom, noten, snoep of koek.

Voor het feestelijke effect heb ik gekozen voor rode granaatappel pitten en gouden spikkels.

Cheesecake, dessert in een glaasje

Een dessert is een glaasje kun je makkelijk van tevoren klaarmaken. Dat geldt ook voor deze tiramisu affogato. Het is de perfecte afsluiter van een diner.

Cheesecake in een glaasje met bastogne

Ingrediënten

4 personen
  • 8 Bastogne Duo koeken
  • 40 gram pecannoten
  • 50 gram roomboter
  • 200 gram roomkaas
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 40 ml amaretto
  • 2 eetlepels suiker

Decoratie

  • spikkels & granaatappel pitten

Extra nodig

  • 1 Spuitzak (of diepvrieszak)
  • 4 Glazen (wekpotjes)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je cheesecake in een glaasje?

  • Maal de Bastogne koeken met de noten fijn in de hakmolen van de staafmixer.
  • Smelt de boter op laag vuur en voeg de koekkruimels toe. Roer goed door elkaar. Verdeel over de 4 glaasjes. Zet weg in de koelkast.
  • Meng de roomkaas, Griekse yoghurt, amaretto en suiker met elkaar. Vul een spuitzak met het mengsel en spuit in de glazen.
  • Decoreer met fruit en versiering naar keuze. Ik heb gekozen voor gouden spikkels (dr. Oetker) en granaatappel pitten.
  • Kijk hier voor nog meer lekkere ideeën voor het kerstdiner.

Linda’s Tips

  • Tip: voor kinderen laat je de amaretto achterwege en kun je een koffie siroop (Monin) gebruiken zoals vanille of caramel.
  • Voorbereiding voor kerst: vul de glaasjes met de bodem en vul de spuitzak met het mengsel. Ter plekke vul je de glaasjes met het mengsel en maak het af met toppings naar keuze.

Nog meer kerstinspiratie?

Op zoek naar meer kerstinspiratie? Bekijk hier alle makkelijke kerstrecepten van feestelijke voorgerechten tot een spetterend dessert.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda | Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.