4.2 uit 7 beoordelingen
bereiding 25 minuten

Vitello tonnato in een glaasje

Vitello tonnato wie kent het niet? Dit klassieke Italiaanse gerecht bestaat uit een tonijnsaus met kalfsfricandeau. Dit keer heb ik er een twist aan gegeven door de combinatie om te draaien. De saus bestaat uit kalfsfricandeau met erop kort gebakken tonijn. Het oog wil natuurlijk ook wat. Voor een feestelijke presentatie doe je devitello tonnato in een glaasje.

Ik ben gek op kleine hapjes in een glaasje. Elke jaar komt dit weer terug op de blog. Elke kerst is de Italiaanse amuse van een vlag in een glaasje een topper. Het jaar erna stond er een amuse van een rucola salade met mozzarella en cherrytomaatjes voor jullie klaar. En vorig jaar presenteerde ik een ander klassiek voorgerecht in een glaasje: rauwe ham met meloen en mozzarella.

Makkelijke vitello tonnato

Ook met deze vitello tonnato in een glaasje gooi je hoge ogen. Dit recept is wederom makkelijk te maken en goed voor te bereiden. Als je een echte pro bent, dan braad je zelf een stuk kalfsmuis voor de originele vitello tonnato. Nou ben ik net als jullie een hobby kok en koop ik kant en klare plakken kalfsfricandeau bij de slager. Voor de tonijn breng ik een bezoekje aan de visboer.

Morgen kom ik nog met een laatste voorgerechtje voor deze kerst: hartige panna cotta met gorgonzola. Ook dit is een klein smaak bommetje in een glaasje.

Vitello tonnato wie kent het niet? Ik geef een twist aan dit klassieke recept door de combinatie om te draaien. De saus bestaat uit kalfsfricandeau met erop kort gebakken tonijn. Daarbij wordt de vitello tonnato gepresenteerd in een glaasje. De 2.0 versie.

Vitello tonnato in een glaasje

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
 • 100 gram vitello tonnato plakjes kalfsfricandeau vleeswaren
 • 2,5 eetlepels mayonaise
 • 1 eetlepel kappertjes
 • 1 handje rucola
 • basilicum
 • Olijfolie
 • 4 smaakvolle kleine tomaatjes
 • 180 gram tonijn vraag de visboer om het stuk tonijn zo te snijden dat je na het bakken plakjes van 3 x 2 cm kunt maken
 • snufje zout en peper

Extra nodig

 • extra nodig: 4 amuse glaasjes Xenos

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

 • Haal de tonijn een half uurtje voor serveren uit de koelkast.
 • Voeg de plakjes kalfsfricandeau, mayonaise, kappertjes toe aan de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer. Pureer tot een gladde saus. Is het niet vloeibaar genoeg? 1 tot 2 eetlepels water doet wonderen. Kruid eventueel nog met een snufje zout en peper.
 • Maak de rucola aan met een beetje olijfolie. Leg in het glaasje. Snijd de tomaatjes in vieren en zet ook in het glaasje. Leg een flinke eetlepel van de vitello tonnato saus op de rucola.
 • Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak de tonijn 1- 2 minuten aan elke zijde. De kern van de vis mag rauw blijven. Kruid met een snufje peper en zout. Haal uit de pan en snijd met een scherp mes in dunne plakjes. Leg 2 plakjes tonijn in elk glaasje.

Linda’s Tips

 • Voorbereiding voor kerst: maak de saus van de vitello tonnato. Ter plekke maak je de amuse in het glaasje mooi op en bak je het stukje tonijn kort.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Vitello tonnato hapje in een glaasje. Ik geef een twist aan dit klassieke kerst voorgerecht door de combinaties om te draaien.
Vitello tonnato wie kent het niet? Ik geef een twist aan dit klassieke recept door de combinatie om te draaien. De saus bestaat uit kalfsfricandeau met erop kort gebakken tonijn. Daarbij wordt de vitello tonnato gepresenteerd in een glaasje. De 2.0 versie.
enjoy X-mas met Linda

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstrecepten.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.