• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Hele zalm met dukkah uit Feel Good Food

hele zalm met dukkah

oktober 30, 2016 door Linda Reageer

Bij het inzien van een goed kookboek, wil ik het liefst de gerechten direct op mijn bord schuiven. Zo jammer dat ik dan eerst zelf aan de bak moet. Hoe tof is het dan niet om diner te organiseren met gerechten uit je eigen boek? Pauline de foodblog koningin van Nederland organiseerde het leukste foodblogevent dit jaar. Op het menu stond o.a. hele zalm met dukkah. Wauw, een toppertje en dit deel ik graag met jullie! Natuurlijk vertel ik ook direct kort wat ik van het Feel Good Food vind.

Pauline heeft geen introductie meer nodig toch? Ik ben al fan van haar voor de start van Lekker eten met Linda. Ze staat bekend om haar makkelijke, verrassende recepten met een handvol ingrediënten die snel op tafel staan. Eten moet lekker zijn en je moet er blij van worden. Daar is ze in haar 3e kookboek wederom in geslaagd.

hele zalm met dukkah

Zo heb ik de boekweitsalade met geschaafde groene asperges geproefd. Stt, niet verder vertellen hoor maar ik heb 3 x opgeschept. Dat vind ik nu het bijzondere aan Pauline, dat ze een twist geeft aan een gerecht waarvan je denkt waarom heb ik dit niet bedacht? Ik heb nog nooit rauwe geschaafde asperges gegeten en gekookte boekweit is de bom. Ik rooster dit zaad namelijk altijd. Ook ben ik verliefd geworden op het gebakken platbrood uit de fattoush (broodsalade). In één week heb ik dit thuis 3 x gegeten. Zo ontstond dan ook de pompoen dip met gebakken platbrood.

hele zalm met dukkah

Bij Pauline hoef je niet bang te zijn dat je uren in de keuken staan. Voor doordeweeks staan er veel lekkere verse voedzame gerechten in. En in het weekend kun je uitpakken met comfortfood. Of met deze hele zalm met dukkah die ideaal is voor feestjes volgens Pauline. Zeg nou zelf, zo’n zalm op tafel zetten is echt een lust voor het oog. Enne met behulp van Pauline laat ik je zien hoe je makkelijk je de vis zelf kunt klaarmaken.

hele zalm met dukkah

Hele zalm met dukkah

voor 4 personen:

  • 1 kilo zalm op de huid
  • rasp en sap van een halve citroen
  • 80 gram hazelnoten
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 theelepel koriander zaad
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel karwijzaad
  • peper en zout
  • olijfolie

Tahini yoghurt

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel tahin
  • 1 teentje knoflook
  • sap van een halve citroen

Hoe maak je de hele zalm met dukkah klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht).
  2. Rooster de hazelnoten met het sesamzaad, het korianderzaad, de komijn, het venkelzaad en het kwarwijzaad kort in een droge koekenpan.
  3. Stamp het fijn met wat zout in een vijzel. Het is lekker als je nog wat grove stukjes overhoudt, dus stamp het niet te fijn.
  4. Leg de zalmmoot met de huidkant naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  5. Breng de zalm op smaak met iets peper en het sap en de rasp (citroen eerst wassen) van een halve citroen. Verdeel de dukkah over de zalm. Zorg ervoor dat de hele zalm goed bedekt is. Drizzle er een klein beetje olijfolie overheen en schuif de bakplaat in de oven. Bak de zalm in ongeveer 12 – 15 minuten gaar. De zalm is klaar als deze glazig ziet. Is het vocht dat eruit komt wit, dan is hij eigenlijk al te ver.
  6. Meng de yoghurt met de tahin, een geperst teentje knoflook en het sap van een halve citroen.
  7. Serveer de zalm met de yoghurt en een frisse salade.

Tip: de huid eet je niet op, want deze wordt een beetje nat. Maar je kunt de zalm heel gemakkelijk van de huid afschrapen.

Ben je enthousiast geworden? Het boek kost € 19,95 en is o.a. te bestellen bij Bol.com.

hele zalm met dukkah

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Tijdens het persdiner heb ik een exemplaar van Feel Good Food ontvangen en daar mijn eerlijke mening over gegeven. Deze blogpost bevat affiliate-links naar Bol.com. Mocht jij iets bestellen, dan ontvang ik daar een kleine commissie over.

Categorie: Diner, Kerst, Pasen Tags: Uit Pauline's Keuken, vis, zalm, zalm recepten

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 261

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • 3 x kip marineren 3 x kip marineren voor de bbq
  • 9 tips: gezond eten onderweg naar vakantie

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl