3 x Prosecco cocktails

Prosecco cocktails, als welkomstdrankje bij een feestje of de start van een dinertje. Een glaasje prosecco is een lekker bubbeltje voor als de zon schijnt. Of gebruik de Italiaanse mousserende wijn in een cocktail. Kijk snel of je de ingrediënten in huis hebt om één van onderstaande prosecco cocktails te maken.

Prosecco is een Italiaanse mousserend wijn die vaak als vervanger voor champagne wordt gebruikt. De smaak van prosecco is jong, fris en fruitig. Met een handje vol ingrediënten en binnen een paar minuten heb je deze cocktails gemixt.

3 x Prosecco cocktails

Klik op de titels om bij het recept te komen.

1. Limoncello prosecco cocktail

Limoncello is vrij hoog in alcohol. Door dit drankje te combineren met spa rood lemon en mousserende wijn wordt deze cocktail lekker fris. De munt en blauwe bessen maken dit drankje lekker feestelijk.

Een limoncello cocktail met home made limoncello, spa rood lemon, prosecco en een takje munt en blauwe bessen voor de decoratie.

2. Cranberry / blauwe bessen cocktail

Deze cocktail serveerde ik met kerst dit jaar. Met cranberry’s maak je zelf siroop. Ben je op zoek naar een zomers drankje? Je kunt voor deze alcoholische mix ook blauwe bessen (diepvries) gebruiken. Vervang het takje rozemarijn voor munt en je zomerse prosecco cocktail is gereed.

Voor deze kerstcocktail met prosecco maak je zelf een cranberry siroop. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het recept zeker niet.

3. Prosecco met framboos en munt

Deze cocktail van mousserende wijn met framboos en munt is lekker verfrissend, zonder dat de alcohol direct naar je hoofd stijgt. Dit komt door het gebruik van spa rood met munt. Het leuke aan dit simpele drankje zijn de prosecco framboos ijsklontjes. Dat maakt deze prosecco cocktail net even anders.

Prosecco met framboos en munt

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.